Workshop StemSterren

(Liever naar de Stemsterren Workshop voor jongeren?)

The Voice Of Holland, X-Factor, Idols; de ene talentenjacht na de andere schiet voorbij op televisie. En na de wereldwijde ontdekking van Nederlands zangtalent Esmee Denters via YouTube proberen velen ook via Internet hun talenten te ventileren. Iedereen lijkt beroemd te kunnen worden, maar eerst moet er worden geoefend!

Stoomcursus zang & presentatie
In de zang workshop StemSterren ervaren de kinderen uit groep 6-8 hoe het is om voor een publiek te zingen en performen. In 50-100 minuten geeft een professionele, jonge zangeres een stoomcursus waarin wordt toegewerkt naar een presentatie waarbij de deelnemers voor elkaar zingen en presenteren! Worden hier de nieuwe Nederlandse idolen geboren?

Leerlijnen
Werkt u op een basisschool en bent u benieuwd waar en hoe deze workshop past in uw leerplan? Lees het in onze leerlijnen cultuuronderwijs.

Professionele zangers & zangeressen

De workshop wordt gegeven door professionele workshopleiders zoals Sanne, voormalig lid van meidengroep X6 en nu bezig met een solo carrière. X6 bereikte eind 2006 de derde plaats van televisieshow X-Factor. Mede door deze ervaring kan Sanne als geen ander overbrengen wat er komt kijken bij het zingen en performen van popmuziek.

Verloop zang workshop StemSterren

De kinderen worden opgewarmd met stemoefeningen met aandacht voor houding, ontspanning en ademsteun. Klassikaal leert Sanne vervolgens een refrein aan van een bekende popsong, zo mogelijk tweestemmig.
De deelnemers gaan nu in groepjes uiteen om delen van de song voor te bereiden. Sanne helpt de groepjes met de stemverdeling en ideeën voor de presentatie.

Gezamenlijk optreden
De deelnemers komen tenslotte weer samen voor een optreden. Het refrein wordt gezamenlijk gezongen en de afzonderlijke groepjes zingen en performen de overige delen voor elkaar.
Wanneer de workshop deel uitmaakt van een Muziekdag met een afsluitende presentatie, dan kan het optreden van de workshop StemSterren hier natuurlijk worden herhaald.

Grote groepen
Een grote groep kan ook worden opgesplitst in een zangteam en een dansteam die onafhankelijk van elkaar worden getraind in de Workshop Zang & Dans. Aan het eind van de workshop presenteren de teams samen dezelfde song.

Prijs Workshop StemSterren

U haalt de workshop in huis vanaf 250 euro (incl. reiskosten en is vrijgesteld van btw).
Neem contact op voor een vrijblijvende offerte, snel via het formulier op deze pagina of uitgebreid via de Contactpagina.
Bellen is soms nog sneller op+31 (0)85-2016684.

Reageer

Bekijk

ImgImgImgImgImgImgImgImgImgImgImg

Snel info aanvragen over Workshop StemSterren


Alle velden met een (*) zijn verplicht.