fbpx Performance Art Carrousel voor jongeren | maX Music Overslaan en naar de inhoud gaan
loading...
  • Performance Art Carrousel voor jongeren

    Performance Art is fysieke kunst die prikkelt. Beleef verschillende korte voorstellingen inclusief nabespreking.

    /sites/default/files/2018-05/Video%20banner%20Performance%20Art%20Carrousel%20%28act%20maxmusic_nl%29.mp4, /sites/default/files/2018-05/Video%20banner%20Performance%20Art%20Carrousel%20%28act%20maxmusic_nl%29.ogv, /sites/default/files/2018-05/Video%20banner%20Performance%20Art%20Carrousel%20%28act%20maxmusic_nl%29.webm

Performance Art Carrousel voor jongeren

Performance Art Carrousel

Wanneer is iets kunst, wat is mooi en in hoeverre word je geprikkeld en tot nadenken gezet?

In dit bijzondere programma ervaart een grote groep jongeren enkele uiteenlopende voorstellingen, en wordt er samen met de kunstenaars gesproken over de ervaringen en achterliggende gedachtes.

Wat is performance art?
Performance art bestaat uit voorstellingen die allerlei fysieke vormen kan aannemen met die vaak maatschappelijk of zelfs politiek prikkelende thematiek. Het publiek kan niet alleen 'consumeren' maar wordt betrokken en consumeert soms letterlijk.

Inhoud programma

  1. Plenaire inleiding over performance art en de locatie Time Window.
  2. Carrousel van korte voorstellingen. De rouleren over de verschillende voorstellingen die elk in een andere ruimte worden gegeven. Bijvoorbeeld 3 voorstellingen van elk 20 minuten.
  3. Plenaire nabespreking. De leerlingen krijgen gelegenheid om hun ervaringen te delen, en vragen te stellen aan de artiesten. Daarnaast laten we de leerlingen reageren op diverse stellingen over Amusement en engagement.

Ckv doel 'verbreden'
Dit programma sluit aan op het nieuwe ckv doel “verbreden”; de leerling begeeft zich  buiten de eigen vertrouwde kunstwereld en stelt zich open voor uiteenlopende kunstuitingen in een ‘levensechte professionele contexten’. De leerling beschouwt deze uitingen vanuit de dimensie entertainment & engagement.

Performance Art van Hipsick
Inleiding op performance art en time window
Performance Art van Hipsick
Performance Art van Pauli Senna
Culinaire Performance Art van Pauli Senna
Performance Art van De Drominee

VRAAG INFORMATIE AAN

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Volg ons