Goed nieuws in kampvuur-setting

In de week voor Pasen 2022 verzorgde maX Music 18 theaterconcerten op 5 middelbare scholen.
Met indringende songs, verhalen, interviews en getuigenissen werd de Bijbelse paasboodschap van overwinning op een laagdrempelige manier gebracht.

Live muziek, persoonlijke verhalen en aansprekende media in een intieme 'kampvuur-setting', waarbij we steeds zochten naar echtheid en verbinding.

Wegens de goede reacties van de scholen overwegen we nu dit concert voort te zetten. Niet met Pasen als thema, maar wel nog steeds over het omgaan van tegenslag, en hoe hoop en geloof hier een rol in kunnen spelen.

Lijden, opoffering en overwinning

Het leven is minder maakbaar dan we dachten, zo heeft de corona pandemie pijnlijk duidelijk gemaakt. Ook jongeren werden beperkt in hun doen en laten, en dit leidde tot teleurstelling, boosheid of zelfs psychische klachten.

In dit paasconcert geven we aandacht aan teleurstelling, verlies en lijden. Maar we proberen ook verder te kijken; hoe kunnen we omgaan met tegenslag, en staan we hier alleen voor?

Door corona worden we ook meer aangesproken op het effect van ons gedrag op anderen. Zijn wij bereid om individuele vrijheden op te offeren voor het welzijn van ons allen?

Wie klaagt er over de eigen situatie, en wie komt er belangeloos in actie voor de ander?

...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image

Wat vieren we met Pasen?

Met Pasen vieren de christenen de overwinning van Jezus op de dood. Hij bracht een ultiem offer voor de gemeenschap; hij stierf zodat wij in vrijheid kunnen leven. Dit betekent niet dat er geen ellende of tegenslag meer is op aarde. Wel betekent het dat lijden ons niet hoeft te beheersen, en dat het niet het einde is.

Dit is geen gemakkelijke boodschap, maar wel een die door corona dichterbij komt en voor jongeren extra relevant wordt.

In het theaterconcert maken we samen met het publiek een muzikale reis van teleurstelling en lijden naar overgave en overwinning.
 

Wie regelt wat?

Het theaterconcert vindt zo mogelijk op jullie school plaats en wordt inhoudelijk en technisch verzorgd door maX Music.

Voor het fysieke concert zorgt de school voor een grote ruimte met een beamer en groot projectiescherm, en stoelen voor het publiek. Het zou mooi zijn als de ruimte goed kan worden verduisterd. Onze theatersetting komt dan het best tot uiting.

Het theaterconcert duurt ongeveer 40 minuten en kan per dag maximaal 4 keer achter elkaar worden uitgevoerd voor steeds maximaal 250 leerlingen.
Je ontvangt ruim op tijd een overzicht met daarin enkele praktische wensen (zoals zaalopstelling, kleedkamer) die goed uitvoerbaar zijn voor de school zelf.

Bij de voorstelling krijgt de school een digitale lesbrief waarmee je het theaterconcert in de mentorklassen kunt voor- en/of nabespreken.

Corona backup plan
Als het theaterconcert door corona niet live kan plaatsvinden op scholen, dan zullen we het concert live streamen of desnoods vooraf opnemen en on demand beschikbaar maken.

Ben je sowieso geïnteresseerd in een online paasvoorstelling? Bekijk dan onze paasvoorstelling Alone Together.

Prijs Theaterconcert Pasen

Ben je ge├»nteresseerd in meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave?

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en een prijsopgave. Vul hier het korte contactformulier in, of ga naar de uitgebreide contactpagina.

Bellen is vaak sneller (en leuker) op +31 (0)85-2016684.

Betalen met de cultuurkaart
maX Music is acceptant van de Cultuurkaart. Dit betekent dat je als school een deel van de concertkosten of zelfs het complete bedrag kunt betalen met deze kaart die je bij het CJP kunt aanvragen.

Geef het bij de aanvraag direct aan als je gebruik wilt maken van deze betaalmogelijkheid.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.