Overslaan en naar de inhoud gaan
loading...
  • Creatie Amersfoorts Stadslied

    Een nieuw stadslied in beeld en geluid geeft Amersfoort een duidelijker profilering. Tegelijkertijd verhoogt het de sociale cohesie, trots en betrokkenheid/inclusie van vooral jongeren.

Creatie Amersfoorts Stadslied

Nieuw Amersfoorts volkslied

De stad Amersfoort is een prachtige stad met veel geschiedenis en cultuur. Toch lijkt de stad een minder duidelijk landelijke profilering te hebben dan bijvoorbeeld steden als Utrecht, Den Haag, en Rotterdam.

Met een nieuw Amersfoorts stadslied in beeld en geluid wil maX Music de profilering duidelijker maken en tegelijk de sociale cohesie, trots en betrokkenheid/inclusie van vooral jongeren verhogen.

Dit project komt mede tot stand door een culturele subsidie van Gemeente Amersfoort, en bijdragen van scholen en bedrijven.

Jongeren creëren

maX Music componeert en produceert in de zomer van 2018 een originele, eigentijdse song zonder tekst.

We gaan vanaf september 2018 langs Amersfoortse scholen en jongerencentra met workshops Songwriting, Zang, Dans en Theater om met jongeren de songtekst te schrijven en te zingen/rappen.

Met dezelfde en/of andere jongeren gaan we langs diverse locaties in Amersfoort om video-opnames te maken van dans en theater-scenes voor de videoclip bij het stadslied.

Bereik
Dit project is origineel en multidisciplinair. Het maakproces zal een cultureel vormende en verbindende activiteit zijn voor een groot aantal deelnemers. Het eindresultaat is een blijvende momentopname en uiting van de beleving van de rijke Amersfoortse cultuur anno 2018.

Bekijk ook