Overslaan en naar de inhoud gaan
loading...
  • Creatie Amersfoorts Stadslied

    Een nieuw stadslied in beeld en geluid geeft Amersfoort een duidelijker profilering. Tegelijkertijd verhoogt het de sociale cohesie, trots en burgerschap.

    /sites/default/files/2019-01/Amersfoorts%20Stadslied%20videobanner.mp4, /sites/default/files/2019-01/Amersfoorts%20Stadslied%20videobanner.webm

Creatie Amersfoorts Stadslied

Nieuw Amersfoorts volkslied

De stad Amersfoort is een prachtige stad met veel geschiedenis en cultuur. Toch lijkt de stad een minder duidelijk landelijke profilering te hebben dan bijvoorbeeld steden als Utrecht, Den Haag, en Rotterdam.

Met een nieuw Amersfoorts stadslied in beeld en geluid wil maX Music de profilering duidelijker maken en tegelijk de sociale cohesie, trots en betrokkenheid/inclusie van vooral jongeren verhogen.

Dit project komt mede tot stand door een culturele subsidie van Gemeente Amersfoort, en bijdragen van scholen en instellingen.

Jongeren creëren

maX Music componeerde in zomer 2018 een originele, eigentijdse song zonder tekst.

Vanaf september 2018 zijn we langs Amersfoortse scholen en jongerencentra gegaan met workshops Songwriting, Rap, Dans en Theater om met jongeren de songtekst te schrijven, op te nemen en een videoclip te maken. Zo is de song 'Ren Door De Poort' ontstaan.

Bereik
Dit project is origineel en multidisciplinair. Het maakproces was een cultureel vormende en verbindende activiteit zijn voor de deelnemers. Het eindresultaat is een blijvende momentopname en uiting van de hedendaagse beleving van de rijke Amersfoortse cultuur.

brainstorm voor songtekst ren door de poort
opnames videoclip ren door de poort
opnames videoclip ren door de poort
videoclip selfie ren door de poort
zang opnames ren door de poort
raps schrijven voor ren door de poort

Bekijk ook