fbpx Alles over Graffiti en hoe kan jouw groep daarmee aan de slag | maX Music Overslaan en naar de inhoud gaan
loading...

Alles over Graffiti en hoe kan jouw groep daarmee aan de slag

Graffiti workshops... creatief, origineel, leerzaam en (vooral) leuk

Een teamuitje, inspiratiesessie of andere evenement krijgt een hip en origineel tintje met een Graffiti Workshop voor volwassenen, jongeren of kinderen. Maar wie denkt dat graffiti tekenen iets van de laatste decennia is, heeft het mis. De allereerste graffiti tekeningen dateren al uit de prehistorie. Deze grotschilderingen zijn nu nog steeds te bewonderen in bijvoorbeeld Spanje, Australië en op tal van andere plaatsen in de wereld.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Waar komt graffiti vandaan?

Technisch gezien is het woord graffiti, de meervoudsvorm van het Italiaanse woord graffito, wat ingekraste tekening betekent. Inmiddels bedoelen we met "graffiti" de kleurrijke, met verf of stift, aangebrachte teksten en kunstwerken die we zien op muren van (openbare) gebouwen, wanden van treinwagons of andere voertuigen, tunnels en uiteraard ook op panelen en canvas.

Graffiti letters en graffiti uitingen zijn vaak kenmerkend en herkenbaar. De grondslag is een bepaalde techniek maar de individuele invulling en toepassingen, zijn sterk afhankelijk van je eigen creativiteit. Dit maakt een graffiti workshop verrassend, interactief en super creatief.

Graffiti door eeuwen heen

De oudste graffiti tekeningen, in de vorm van grotschilderingen, die men heeft gevonden dateren van zo'n 42.000 jaar geleden. De oermens schilderde gebeurtenissen en afbeeldingen van dieren op de wanden van hun grotten. Maar ook in het oude Egypte werden muren beschilderd en/of bekrast met verhalen. Hoewel men dit hiërogliefen noemt, zijn het eigenlijk natuurlijk gewoon graffiti-kunstwerken.

Ook de Vikingen en de Romeinen maakten zich schuldig aan het bekrassen en beschilderen van muren en gebouwen. Meestal om sporen achter te laten van het feit dat zij daar waren geweest.

Iets minder lang geleden deden Amerikaanse soldaten hetzelfde. Onder hen was het een rage om een bepaalde tekening achter te laten met de tekst "Kilroy was here".

Graffiti Workshop voor groepen
Graffiti Workshop op locatie
Graffiti Workshop buiten
Graffiti Workshop voor jongeren
Graffiti letters met spuitbussen verf

VRAAG INFORMATIE AAN

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Volg ons