fbpx De Cultuurkaart - dit kan een school er mee | maX Music Overslaan en naar de inhoud gaan
loading...

De Cultuurkaart - dit kan een school er mee

Op zoek naar cultuur!

Ben je als kunstdocent of cultuurcoördinator ook steeds op zoek naar nieuwe ideeën om je leerlingen enthousiast te maken over je vak? Zijn er kunstdisciplines waarmee jij jouw leerlingen graag kennis laat maken, maar waarin je zelf niet onderlegd bent?

Het kan lastig zijn om alles goed voor elkaar te krijgen en de boel voor een redelijke prijs rond te krijgen.

Denk eens aan de mogelijkheid om als school een CJP pas te gaan gebruiken. Met deze kaart kun je als school bij veel cultuurorganisaties betalen - soms met korting - waardoor je je leerlingen gemakkelijk en voor een redelijke prijs kennis kunt laten maken met kunst & cultuur.

Bij maX Music kun je creatieve workshops en complete kunstendagen boeken met de cultuurkaart.

Corona update cultuurkaart

De scholen zijn open en leerlingen mogen fysiek lessen volgen. Corona en allerlei beperkingen zijn echter helaas nog niet voorbij, en dit zit ook de invulling van het cultuuronderwijs in de weg.

Het CJP meldt dat er nog miljoenen euro budget van afgelopen schooljaar niet is besteed. Dit lijkt grotendeels te komen doordat de scholen dicht waren en omdat schoolleiders het niet aandurfden om activiteiten te organiseren.

Het protocol van het RIVM of de VO-raad zegt nergens dat je als school geen culturele instelling, workshop of kunstenaar op de eigen locatie kunt uitnodigen. In goed overleg is er dus nog best veel mogelijk.

Als culturele instelling probeert maX Music de scholen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Hierbij volgen we nauwgezet de richtlijnen zoals het dragen van een mondkapje. 

Versterken van cultuuronderwijs
De bundeling van de krachten van het CJP en maX Music zorgen ervoor dat we de kwaliteit van het cultuuronderwijs blijven verbeteren en daarmee de ontwikkeling van elke leerling. Aan de andere kant helpt het ook om de culturele sector en maX Music op de been te houden. Samen zorgen we ervoor dat we ook in de toekomst voor jullie klaar kunnen staan.

We houden de protocollen goed in de gaten, en proberen (zoals altijd) creatieve en veilige oplossingen te vinden. Zie ook onze corona-faq-pagina.

  • Het Cultuurkaarttegoed voor schooljaar 19-20 blijft dit jaar langer geldig (t/m 31 oktober 2021) en kun je dus meenemen naar het volgend Cultuurkaartjaar (dat op 1 november 2020 begint). Daarmee kunt u ook later in het komende schooljaar activiteiten boeken. 
  • Het Ministerie van OCW verhoogt daarnaast de bijdrage per leerling zodat je ook activiteiten die eventueel in kleinere groepen worden gegeven, kunt blijven organiseren. Zodra we hierover meer weten, zullen we dit hier publiceren.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

CJP Cultuurkaart / MBO card

Scholen kunnen ervoor kiezen om leerlingen een cultuurkaart te geven of zelf aan te laten schaffen.

Als de kaart via de school aangevraagd is, dan bevat deze al een basistegoed, beschikbaar gesteld door het ministerie van OCW. Een school kan ervoor kiezen om dit bedrag aan te vullen. Ook kunnen ouders het bedrag verhogen zodat hun kind gemakkelijk cultuurkennis op kan doen door het gebruik van deze kaart.

Voor een vak zoals ckv onderneem je toch snel een aantal keer per jaar een culturele activiteit zoals een excursie of een kunstendag met workshops in je eigen gebouw. Zo laat je je leerlingen hun culturele horizon verbreden. In deze gevallen kan een cultuurkaart een bruikbaar hulpmiddel zijn.

Gebruik de cultuurkaart om een workshop tatoeages tekenen te boeken
Boek een DJ Workshop met de cultuurkaart
Djembe Workshop volgen met CJP pas
Smartphone Fotografie Workshop regel je met de cultuurkaart
Game Desig Lab te boeken via cjp portal
Mediawijsheid workshops boeken met de cjp pas en cultuurkaart
Theaterdag in huis halen met de cultuurkaart
Trucker Cap Graffiti Workshop met de cultuurkaart betalen
Cultuurkaart of CJP Pas inzetten voor een Graffiti Workshop
Zandtovenaar Workshop regel je met de cultuurkaart

VRAAG INFORMATIE AAN

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Volg ons