fbpx Het nut van programmeren en game design voor kinderen en jongeren | maX Music Overslaan en naar de inhoud gaan
loading...

Het nut van programmeren en game design voor kinderen en jongeren

Gamers en helden

Een verslaving, tijdsverspilling, afleiding of slechts onschuldig vermaak en ontspanning? De meningen over gamen zijn verdeeld. Feit is wel dat “nerds” de nieuwe helden zijn, kijk maar naar de successen van o.a. de sitcom 'The Big Bang Theory', de populariteit van de comic films met helden als Spiderman en The Avengers.

In deze lijn heeft ook gamen zich weten te ontworstelen aan het beeld dat het kinderachtig is, of alleen voor eenzame vrijgezellen op een zolderkamer.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Gaming als industrie

Games heb je in allerlei soorten en maten. Of het nou lekker snoepjes swipen is op je mobiel (Candy Crush), een potje dansen met de Wii of een ingewikkelde Role Playing Game zoals Fallout, bijna iedereen heeft wel eens gegamed.

De omzet van de game industrie is dan ook groter dan die van de film- én muziekindustrie bij elkaar (98 miljard euro in 2019!). Er zijn heuse e-game toernooien en iedereen kent inmiddels de gametitels Pókemon en Fortnite.

Wist je dat 'Pokémon Go' - sinds de lancering in 2016 - meer dan een miljard keer gedownload is?

Gamen in het onderwijs
Hoe zit dat bij jou? Zie jij gamen als een volwaardige hobby en vorm van entertainment? Game je zelf wel eens, en zo ja wat voor soort spellen? Heb je vooroordelen over gamen? Vind je dat gamen, programmeren voor leerlingen en game design een plek horen te hebben binnen het onderwijs. En besteed je hier al aandacht aan bij jou op school?

Neem gerust contact met ons op om hierover te sparren. 

Game design
Programmeren voor kinderen
Game maken
Animatie maken
Eigen game maken
Programmeren voor jongeren

VRAAG INFORMATIE AAN

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Volg ons