Kunst en Cultuureducatie MBO

Cultuureducatie MBO

Cultuureducatie draagt bij aan persoonlijke vorming en de ontwikkeling van kritische denkvaardigheden van mbo-studenten. De workshops van maX Music kunnen worden ingezet voor culturele, persoonlijke, of zelfs levensbeschouwelijke vorming van de studenten.

Op deze pagina kunt u direct doorklikken naar een specifieke workshop. De verschillende workshops kunnen worden gecombineerd in een Kunst & Cultuur Project of een Kunstendag met afsluitende presentatie, zoals een Hip-Hop Themadag. Bekijk ook onze voorstellingen.

En... we komen gewoon naar uw eigen locatie. Lekker makkelijk!

Bel ons op +31 (0)85-2016684 voor een vrijblijvend advies.

Burgerschap

Eén van de ingangen in het mbo curriculum voor kunst & cultuuractiviteiten is het vak Burgerschap. Bij Burgerschap gaat het om de ontwikkeling van de identiteit, de persoonlijke identiteit en de arbeidsidentiteit. Binnen dit vak liggen er met name in het sociaal maatschappelijk domein en het vitale domein aanknopingspunten voor cultuuronderwijs. 

Sociaal maatschappelijk domein
Het sociaal maatschappelijk domein is gericht op de bereidheid en het vermogen om deel uit te maken van de gemeenschap en daar een actieve bijdrage aan leveren. Hieronder valt ook de acceptatie van verschillen en culturele verscheidenheid. Met creatieve workshops zoals DjembéBlack Gospel ZingenTatoeages TekenenJournaal MakenRap en Soap Acteren kan culturele verscheidenheid op een positieve manier worden beleefd en benadrukt.

...image
...image
...image
...image
...image
...image

Vitale domein
Bij de invulling van het vitale domein wordt meestal aan gezondheid gedacht. Daarbij kan de aandacht bijvoorbeeld uitgaan naar verslaving, maar ook naar mentale weerbaarheid. Hoe kijk je naar jezelf en de ander? Waar leg je je grenzen? maX Music kan een verrijking bieden door met creatieve werkvormen in te spelen op actuele thema’s zoals armoede en verslaving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan rollenspelen met onze theaterdocenten, of zelfs een gezamenlijke theatervoorstelling. Maar ook een Songwriting WorkshopRap Workshop of Street Art Workshop kan zorgen voor meer beleving bij de studenten. 

‘Cultuur activeert een ander deel van de hersenen en doet een beroep op de creativiteit, beleving en emotie van jongeren’, aldus Anne Marie van Rooijen van MBO Utrecht.

Keuzedelen

Sinds de herziening in de kwalificatiestructuur van het mbo in augustus 2016 staan naast beroepsgerichte vakken ook keuzedelen in de kwalificatiestructuur. Deze vrije ruimte kan worden ingevuld met kunst en cultuur. Geschikte keuzedelen hiervoor zijn bijvoorbeeld:

  • Expressief Talent
  • Verrijking Leervaardigheden
  • Urban Sports.
  • Lean en creatief
  • Mediadesign
  • Ondernemend gedrag

maX Music denkt graag met u mee over de invulling.

MBO Card

Sinds 1 januari 2016 krijgen ook mbo-studenten een cultuurkaart: de MBO-Card. Het doel is dat studenten meer culturele activiteiten gaan ondernemen en dat culturele instellingen meer aanbod voor deze groep jongeren gaan creëren. Bij maX Music zijn we blij met deze ontwikkeling en we hopen dat de MBO-card in de toekomst - net als de cultuurkaart voor middelbare scholieren - tegoed zal gaan bevatten dat kan worden besteed bij culturele instellingen zoals maX Music.

Zoektocht

We blijven werken aan speciale programma's en voorstellingen die passen bij de belevingswereld van mbo'ers. Graag horen we ook uw ideeën en behoeftes hierover. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om van gedachten te wisselen.

Prijzen cultuureducatie MBO

Een kunst & cultuur workshop voor mbo studenten haalt u in huis vanaf 250 euro, inclusief reiskosten en vrijgesteld van btw bij deelnemers onder de 21 jaar. Als een workshop meerdere keren achter elkaar wordt gegeven, nemen de kosten per workshop snel af.

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave door te bellen naar +31 (0)85-2016684 of te e-mailen naar info@maxmusic.nl.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.