Beeldend

Toveren met zand op een speciale lichttafel; je ziet het af en toe op televisie bij grote evenementen. Met de Workshop Zand Toveren van maX Music kun je deze magische kunstvorm zelf eens uitproberen met jouw groep kinderen. Met enkele eenvoudige technieken, fantasie en creativiteit blijkt er van alles mogelijk.

De workshop kan deel uitmaken van een Afrika Project.

Bel ons vrijblijvend op +31 (0)85-2016684.

Inhoud Workshop Zand Toveren

Tijdens de Workshop Zand Toveren gaan groepjes van 2/3 deelnemers aan de slag met een speciale lichtbak en fijn zand. Na een instructie van de workshopleider experimenteren de deelnemers met diverse technieken en werken ze toe naar een kort verhaal met diverse tekeningen die zo mogelijk in elkaar overlopen door onderdelen met minimale aanpassingen een nieuwe functie te geven.

Aan het eind van de Workshop Zand Toveren presenteren de groepjes beurtelings hun creaties op de lichtbak die met een camera op het aanwezige scherm is aangesloten. De videocamera neemt de presentaties ook op en deze krijg je achteraf om bijvoorbeeld op een website en/of social media te plaatsen.

...image
...image
...image
...image
...image

Professioneel workshopleider

De workshopleider van maX Music is een professioneel artiest met didactische kennis en ervaring, en is zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. Je bent daarom verzekerd van succes met een Workshop Zand Toveren van maX Music.

Wie regelt wat? 

De workshopleider van maX Music verzorgt de Workshop Zand Toveren op jullie locatie. De opdrachtgever verzorgt een ruimte waarin minimaal 5 'blokken' kunnen worden gevormd met elk 2-3 tafels en 2 stroompunten (stopcontact 220v). Een paar extra verlengsnoeren / haspels van de school zijn altijd handig. Houd er rekening mee dat er met zand wordt 'gemorst' en dat er wat zal achterblijven op de vloer.

De opdrachtgever verzorgt in de ruimte een groot scherm waarop onze videocamera kan worden aangesloten met hdmi, component of compositie video. De workshopleider neemt max. 10 speciale lichtbakken mee, en het benodigde zand. 

Doelgroep
De Workshop Zand Toveren beslaat 90 tot 120 minuten, en wordt aan maximaal 30 kinderen per workshop gegeven. De workshop is geschikt voor kinderen vanaf groep 6. De workshop kan meerdere keren achter elkaar worden gegeven aan verschillende groepen.

Prijs Workshop Zand Toveren

De Workshop Zand Toveren voor uw groep haal je in huis vanaf 405 euro. Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina. Bellen is vaak nog leuker en sneller op +31 (0)85-2016684.

Street Art Workshop

Street Art is een (vaak tijdelijke) kunstvorm in het straatbeeld. Het correspondeert met de omgeving waarin de street art is geplaatst, en stemt de kijker tot nadenken over de maatschappelijke of zelfs rebelse boodschap. Meestal is niet bekend wie het kunstwerk heeft gemaakt.

Verschillende technieken
Tijdens de Street Art Workshop van maX Music denken de kinderen na over welke inhoudelijk lading ze met een kunstwerk kunnen overbrengen. Vervolgens maken ze met verschillende technieken tijdelijke kunstwerken die ze in of rond de workshoplocatie plaatsen en fotograferen.

Inhoud Street Art Workshop

Nadat de workshopleider typische street art voorbeelden heeft toegelicht denkt hij samen met de leerlingen na over wat ze gaan maken, welke materialen daarvoor nodig zijn en nog belangrijker: waar het kunstwerk zal worden geplaatst.

Verschillende technieken
Met spuitbussen, mallen en verf/verfstiften bereiden de deelnemers hun eigen street art piece in de workshopruimte. Kleine groepjes deelnemers werken elk met een stuk hardboard als basis voor hun kunstwerk. Dit hoeft niet per se in de originele staat behouden te blijven, maar mag bijvoorbeeld ook in een figuur worden gezaagd. Bij de street art workshop is het vooral belangrijk dat de deelnemers niet meer in vaste kaders denken van een ‘kunstwerk op een doek’. Op het hardboard kan worden geschetst, gespoten, geplakt, etc, al dan niet met stencils en mallen.

...image
...image
...image
...image
...image

Plaatsen en fotograferen
Als het kunstwerk klaar is, gaan de deelnemers hun nu nog ‘gewone kunstwerk’ omtoveren tot street art. Dit betekent dat ze het kunstwerk plaatsen op de eerder bedachte plek. De deelnemers maken foto’s van het kunstwerk in zijn nieuwe omgeving, op zo'n manier dat hun boodschap duidelijk wordt vastgelegd. Bij voldoende tijd (meer dan 2 klokuren) kan de workshopleider met een professionele camera samen met de leerlingen de kunstwerken mooi in beeld brengen.

Een echte street artist laat zijn kunstwerk nu achter in de hoop mensen aan het denken te zetten. Wellicht is dit ook mogelijk in uw workshop? Een opdracht kan zijn om het kunstwerk in de gaten houden, en te registreren hoe anderen erop reageren.

Mocht dit niet mogelijk zijn, dan kunnen de kinderen het kunstwerk ook weer mee terug nemen naar de workshopruimte of zelfs mee naar huis. De foto’s zijn dan nog het bewijs van de street art.

Professioneel workshopleider

De workshopleiders van maX Music worden zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. De Workshop Street Art wordt onder andere gegeven door Justin die ook andere workshops geeft. Justin wordt zeer gewaardeerd door onze klanten om zijn rustige uitstraling en goede didactische vaardigheden.

Praktische details

De Street Art Workshop duurt 100-180 minuten, afhankelijk van uw wensen en hoe het in uw rooster past. De workshop kan ook verspreid over 2 of 3 delen worden gegeven, al dan niet op verschillende dagen. Extra beschikbare tijd maakt voorbereidende en verwerkende opdrachten mogelijk (zoals het fotograferen van de street art) en geeft de deelnemers de mogelijkheid extra materialen te verzamelen of zelfs te kopen.

De workshop kan meerdere keren achter elkaar worden gegeven aan verschillende groepen. Per workshop kunnen er maximaal 30 deelnemers meedoen vanaf 10  jaar. De workshop is geschikt voor kinderen vanaf groep 7.

Benodigdheden
U als klant verzorgt een grote, praktische ruimte, bijvoorbeeld een handenarbeidruimte. Het zou fijn zijn als de deelnemers gebruik mogen maken van de aldaar beschikbare materialen en gereedschappen zoals stanleymessen, hout, spijkers, schroeven, figuurzaag, lijmpistool, papier, karton, etc.

De workshopleider van maX Music neemt mee:

 • Spuitbussen verf
 • Hard board platen
 • Zo nodig stanleymessen
 • Beschermend zeil
 • Plastic handschoenen

Prijs Street Art Workshop

U haalt de Street Art Workshop in huis vanaf 475 euro (inclusief reis- en materiaalkosten). 

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina. Bellen is vaak nog sneller op +31 (0)85-2016684.

Schilderen lijkt voor veel mensen zo abstract dat ze er nooit aan durven te beginnen. Bij maX Music geloven we dat ieder mens creativiteit in zich heeft, en dat wakkeren we graag aan door het concreet te maken met simpele opdrachten en goede begeleiding.

In de Workshop Team Painting maakt een groep onder professionele begeleiding in 2-3 uur een gezamenlijk schilderij. Door de beschikbaarheid van diverse technieken en materialen lijkt alles te mogen, maar samenwerking blijkt heel belangrijk. Zo ontstaat er uiteindelijk een uniek kunstwerk en een vernieuwd groepsdenken.

Inhoud Team Painting Workshop

De groep bedenkt samen met de workshopleidster een thema voor het te maken schilderij, en schetst dit met potlood op het doek. Elke deelnemer beschildert en bewerkt vervolgens een eigen deel van het doek.

Na enige tijd wisselen de deelnemers van plek waarna men moet verder werken aan het deel van een ander. Op dat moment worden de verschillende stijlen van de deelnemers duidelijk, en rijst de vraag of men de stijl van de ander overneemt of dat men op de eigen manier verder gaat.

De workshopleidster bemiddelt, adviseert en benoemt samen met de groep de overeenkomsten van dit proces met de dagelijkse werkpraktijk. Bij grotere groepen deelnemers kan er in dezelfde ruimte aan verschillende kunstwerken worden gewerkt.

...image
...image
...image
...image
...image

Praktische details

De workshopleider van maX Music verzorgt de workshop Team Painting op een locatie naar keuze. Wij kunnen je ook in contact brengen met enkele locaties waar wij goede ervaringen mee hebben in bijvoorbeeld Utrecht, Aalsmeer, of Amersfoort.

De workshopruimte is bij voorkeur een grote ruimte (minimaal 5 m2 per deelnemer) op de begane grond met hoge tafels en een kraan bij een gootsteen of wasbak waar verf (op waterbasis) in mag komen. Het is belangrijk dat er in de ruimte geknoeid mag worden, dus bijvoorbeeld liever geen vloerbedekking, al kan er worden afgedekt met plastic. De workshop kan ook (gedeeltelijk) buiten plaatsvinden zoals in de video rechts.

De workshopleidster neemt alle benodigdheden mee, waaronder:

 • doek
 • verf
 • lijm, zand, lood, en andere materialen
 • kwasten
 • paletmessen
 • sjablonen
 • spuitbussen

Prijs Team Painting Workshop

De workshop Team Painting haal je in huis vanaf 45 euro per persoon, met een minimum totaalprijs van 650 euro.

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina. Bellen is vaak nog sneller op +31 (0)85-2016684.

Workshop Zandtoveren

Gezien op televisie? Vertel nu jullie eigen verhaal met zandtekeningen die jullie 'toveren' op speciale lichttafels. Met de Zandkunst Workshop van maX Music kun je deze magische kunstvorm zelf eens uitproberen met jouw groep. Met enkele eenvoudige technieken, fantasie en creativiteit blijkt er van alles mogelijk.

Inhoud Zandkunst Workshop

Tijdens de Zandkunst Workshop gaan groepjes van 2/3 deelnemers aan de slag met een speciale lichtbak en fijn zand. Na een instructie van de workshopleider experimenteren de deelnemers met diverse technieken. Ze werken toe naar een kort verhaal met diverse tekeningen die zo mogelijk in elkaar overlopen door onderdelen met minimale aanpassingen een nieuwe functie te geven.

Videoresultaten
Aan het eind van de workshop presenteren de groepjes beurtelings hun creaties op de lichtbak die met een camera op het aanwezige scherm is aangesloten. De videocamera neemt de presentaties ook op en deze ontvang je achteraf om bijvoorbeeld op een website en/of social media te plaatsen.

...image
...image
...image
...image

Professioneel workshopleider

De workshopleider van maX Music is een professioneel artiest met didactische kennis en ervaring, en is zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. Je bent daarom verzekerd van succes met een Zandkunst Workshop van maX Music.

Praktische details

De workshopleider van maX Music verzorgt de Zandkunst Workshop op jouw locatie. Jij als opdrachtgever verzorgt een ruimte waarin minimaal 5 'blokken' kunnen worden gevormd met elk 2-3 tafels en 2 stroompunten (stopcontact 220v). Een paar extra verlengsnoeren / haspels zijn altijd handig. 

Houd er rekening mee dat er met zand wordt 'gemorst' en dat er wat zal achterblijven op de vloer. Je verzorgt in de ruimte een groot scherm waarop onze videocamera kan worden aangesloten met hdmi, component of composite video. De workshopleider neemt max. 10 speciale lichtbakken mee, en het benodigde zand. 

De Zandkunst Workshop beslaat 60-90 minuten, en wordt aan maximaal 30 deelnemers tegelijkertijd per workshop gegeven.

Prijs Zandkunst Workshop

De Zandkunst Workshop voor uw groep haal je in huis vanaf 400 euro.

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina. Bellen is vaak nog sneller op +31 (0)85-2016684.

Vlogs maken voor YouTube

Vloggers en Youtubes zijn de self made bn'ers van deze tijd. Door originele, uitgesproken, emotionele, informatieve en/of grappige filmpjes van zichzelf te publiceren op het internet weten sommige van deze vaak jonge personen duizenden volgers aan zich te binden.

De populariteit en zelfstandigheid van figuren als Enzo Knol en Dylan Haegens beweegt vele jongeren zelf ook te proberen een influencer te worden. Maar is het nou echt zo gemakkelijk als het soms lijkt?

In de Workshop Vloggen van maX Music leert een groep jongeren vlogs filmen en monteren in jullie eigen locatie.

Wat is een vlog?
Een vlog is een afkorting van videologboek; dus eigenlijk een regelmatig terugkerend video-verslag van iemands persoonlijk ervaringen en bevindingen.

Bekijk ook onze workshops Journaal Maken en Nepnieuws

Inhoud workshop

Met de hele groep wordt een bekende vlog bekeken en geanalyseerd.
Vervolgens geeft de workshopleider uitleg over filmen en monteren. Hierbij deelt hij of zij direct toepasbare tips & tricks voor vlogs, zoals:

 • blijf praten over wat je doet, waarom je het doet, en wat je ervan vindt
 • monteer korte spetterende momenten aan het begin die uitnodigen tot verder kijken
 • monteer 'visuele grapjes'; vertragen, kleuren veranderen, random andere filmfragmenten tussendoor, geluidseffecten, muziekjes etc

De deelnemers gaan nu in tweetallen aan de slag met een iPad en microfoon. Op de iPad kunnen de gefilmde beelden direct worden gemonteerd en ontstaat al snel een goed beeld van het eindresultaat en wat er nog nodig is.
De workshopleider begeleidt waar nodig, en zorgt ervoor dat alle gemaakte resultaten voor je worden verzameld.

...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image

Wie regelt wat?

De Workshop Vloggen is geschikt voor maximaal 30 deelnemers. De workshop duurt minimaal 1,5 uur, en maximaal 3 uur, en kan meerdere keren achter elkaar worden gegeven aan verschillende groepen.

Bij elke workshop is een begeleider vanuit de school aanwezig die de deelnemers goed kent, en die zo nodig de orde kan handhaven.

Als klant verzorg je een ruimte met smartboard of beamer waarop we onze laptop en iPads kunnen aansluiten. Als de deelnemers zich willen verspreiden buiten het zicht van de workshopleider, dan is het is handig als er 2-3 extra volwassen begeleiders zijn die met groepjes deelnemers meegaan.

De workshopleider van maX Music neemt 10 iPads mee, microfoons en andere benodigdheden.

Prijs Workshop Vloggen

Boek de Vlog Workshop op jullie eigen locatie vanaf 600 euro, inclusief reis- en materiaalkosten, exclusief eventuele parkeerkosten en vrijgesteld van btw voor deelnemers jonger dan 21 jaar.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en een prijsopgave. Vul hier het korte contactformulier in, of ga naar de uitgebreide contactpagina.

Bellen is vaak sneller (en leuker) op +31 (0)85-2016684.

Betalen met de cultuurkaart
maX Music is acceptant van de Cultuurkaart. Dit betekent dat je als school een deel van de workshopkosten of zelfs het complete bedrag kunt betalen met deze kaart die je bij het CJP kunt aanvragen.

Kom los van het papier en geef je tekening een derde dimensie. Fantasie wordt werkelijkheid tijdens de Workshop 3D-Printerpen-Tekenen van maX Music. 

Zo werkt 3D-Printerpen-Tekenen
Bij maX Music gebruiken we speciale 3D-pennen waarmee je creaties tastbaar worden. Er komt geen inkt uit de pen, maar vloeibaar plastic dat direct stolt maar toch flexibel blijft. Zo teken je opeens echt draagbare sieraden, telefoonhoesjes, een portemonnee, kledingaccessoires. Laat je fantasie de vrije loop!

Leerlijnen
Werk jij op een basisschool en ben je benieuwd waar en hoe deze workshops passen in jullie leerplan? Lees het in de leerlijn onderaan deze pagina.

Inhoud 3D-Printerpen-Tekenen Workshop

Na een instructie van de workshopleider gaan de deelnemers aan de slag met het maken van hun eigen 3D getekende object. Dit kan aan de hand van voorbeelden die de workshopleider mee neemt, of uit de losse pols.

De workshop kan op verschillende manieren worden uitgebreid. Zo kan er een ontwerpfase worden toegevoegd als de deelnemers een complexer uitgewerkt object willen maken, zoals een miniatuurgebouw. De workshop kan op veel thema's worden aangepast.

Na afloop van de workshop kunnen de deelnemers hun creaties mee naar huis nemen of tentoonstellen.

...image
...image
...image
...image
...image

Dagprogramma basisonderwijs

De Workshop 3D-Printerpen-Tekenen kan worden ingezet als een dagvullend programma voor een schoolklas. Onze specialistische workshopleider kan dit zo nodig leiden zonder verdere begeleiding van de eigen juf of meester van de basisschool. Zo kan deze workshop dienen als tijdelijke oplossing voor lerarenuitval. Op aanvraag kunnen wij een voorstel voor een dagprogramma sturen.

Professioneel workshopleider

De workshopleider van maX Music is een professioneel artiest met didactische kennis en ervaring, en is zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. Je bent daarom verzekerd van succes met een Workshop 3D-Printerpen-Tekenen van maX Music.

Wie regelt wat?

De Workshop 3D-Printerpen-Tekenen wordt op jullie locatie verzorgd door de workshopleider van maX Music. De opdrachtgever verzorgt een ruimte waarin minimaal vijf 'blokken' met tafels kunnen worden gevormd voor steeds zo'n 4 leerlingen. Per blok verzorgt de opdrachtgever 2 stroompunten (stopcontact 220v). Een paar extra verlengsnoeren / haspels van de school zijn altijd handig.

De workshopleider neemt alle verdere benodigdheden mee, waaronder de speciale 3D-pennen. Per workshop kunnen er maximaal 30 kinderen deelnemen.

Doelgroep
De Workshop 3D-Printerpen-Tekenen beslaat minimaal 75-90 minuten en is geschikt voor kinderen vanaf groep 7.De workshop kan meerdere keren achter elkaar worden gegeven aan verschillende groepen.

Prijs 3D-Printerpen-Tekenen Workshop

De Workshop 3D-Printerpen-Tekenen voor jouw groep haal je in huis vanaf 320 euro (inclusief reiskosten). Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina. Bellen is vaak nog sneller op +31 (0)85-2016684.

Hieronder leest u hoe de Workshop 3D-Pen-Tekenen past in onze leerlijn nieuwe media voor het basisonderwijs.
Klik hier voor praktische informatie over de Workshop 3D-Pen-Tekenen.

Samenvatting workshop
Tijdens deze workshop kunnen deelnemers een object 3D printen 'uit de losse pols'. Dit kan individueel worden gedaan of in tweetallen. Na een korte uitleg van de werking van de pen, gaan de deelnemers gelijk aan de slag.

Karakteristieken

 • Er wordt een korte uitleg gegeven over hoe de 3D-pennen werken, daarna gaan deelnemers gelijk aan de slag.
 • De workshopleider is enthousiast en kan de deelnemers goed begeleiden in het maken van hun kunstwerk.
 • Het werken met de 3D-pen is erg leuk omdat het een nieuwe techniek is die uitdaag tot het creëren van nieuwe vormen.
 • Er is heel veel ruimte voor eigen inbreng van de deelnemers.

Aansluiting op belevingswereld & kennisniveau
De leerlingen van groepen 7 en 8 van het primair onderwijs kunnen deze workshop met plezier doen.
De jonge adolescent (10 - 14 jaar) bevindt zich in een fase waarin het conceptuele denken steeds dominanter wordt. De belangstelling voor werkelijkheid om hen heen neemt toe. Ze staan open voor wezenlijke en nieuwe ervaringen. Nieuwe media trekt de interesse van de leerling omdat zij daarmee invloed hebben op het creëren van de werkelijkheid.

Leerdoelen
Inclusief nummers van relevante kerndoelen in het onderwijs (download kerndoelenboekje).

 • Theoretische kennis opdoen en aan de hand daarvan een ontwerp maken en uitvoeren. Als het in groepsverband is moet dit in goed overleg. (Kerndoelen 1, 3)
 • Respectvol met elkaar omgaan, de resultaten zijn gelijk te zien door de hele groep. (Kerndoel 37)
 • De kinderen maken kunst met plastic en ervaren de invloed van temperatuur op dit materiaal. Zwaartekracht speelt ook een rol bij deze workshop en deze kan je gebruiken om gewenste resultaten te creëren. Met de 3D pen kunnen hedendaagse objecten gebruikt worden en deze te verwerken in het object dat wordt gemaakt. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een nieuwe functie krijgen of ‘verbeterd’ worden. (Kerndoelen 42, 44)
 • Leerlingen drukken zich uit met beelden en zien direct eigen resultaat en dat van anderen en kunnen daarop reflecteren. (Kerndoelen 54, 55)

Suggesties mogelijk vervolgtraject
De mogelijkheden van deze workshop zijn eindeloos. Je kunt de Workshop 3D-Pen-Tekenen combineren met andere maX Music workshops. Het 3d getekende object kan bijvoorbeeld de hoofdrol spelen in een eigen Stop Motion filmpje.

Routeplanner
Een geschikte workshop voorafgaand aan 3D-Pen-Tekenen is bijvoorbeeld Mozaïek. In deze workshop wordt er een beeld gecreëerd met de handen en door samen te werken.
Goede vervolg workshops zijn Stop Motion en Makey Makey. Beide workshops werken met nieuwe media en stimuleren het creatief en scheppend of innoverend vermogen van de leerlingen.

Dit teamuitje zorgt voor creativiteit

Zoekt u een teamuitje dat origineel is en uw teamleden samen iets bijzonders laat beleven? Bij maX Music vindt u een ruim aanbod aan workshops die creativiteit, teamgeest en durf stimuleren.

Muziek, theater, media, creatief; voor ieder wat wils en op iedere gewenste locatie.

Bel ons vrijblijvend op +31 (0)85-2016684.

Download gratis het e-book '10 tips om je team creatiever te maken'.

Teamuitje met muziek

Wat denkt u bijvoorbeeld van een Workshop Gospel Zingen, lekker swingen met uw collega’s als een echt Gospel koor.

In het teamuitstapje Songwriting Workshop ervaart u hoe tekst en muziek samenwerken en schrijft u onder professionele begeleiding u eigen popsong.

Natuurlijk kunnen we de song ook opnemen op cd of dvd. In de workshops Theatersport, Songwriting en Rappen is het daarbij nog eens mogelijk om bepaalde thema's uit uw werk op een ludieke manier te laten teruggekomen.

maX Music zet enthousiaste artiesten en kunstenaars in die u gedurende de workshop professionele begeleiding geven.

...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image

Teamuitje met theater

Acteerwerk en improvisatie trekt de aandacht, onder meer door televisieprogramma's als GTST en De Lama's. In de theater workshops van maX Music proberen de deelnemers het zelf, en ontwikkelen ze lef, creativiteit en concentratie. In de Workshop Theatersport stort de groep zich op onvoorspelbare en grappige theatersportgames waarbij improvisatie en spontaniteit voorop staan. 

Tijdens de Workshop Soap Acteren worden in kleine groepjes scènes uitgewerkt en gespeeld. Er is veel aandacht voor emotie, mimiek en personages. In de Musical Workshop wordt een scène uit een bekende musical gespeeld en gezongen waarbij het spel en verhaal doorlopen tijdens het zingen.

Teamuitje met creatieve workshops

In de Workshop Light Graffiti leert uw team tekenen met licht waarbij het resultaat wordt vastgelegd door een fotocamera met een lange sluitertijd.

In de Workshop Team Painting maakt de groep onder professionele begeleiding in 2-3 uur een gezamenlijk schilderij. Door de beschikbaarheid van diverse technieken en materialen lijkt alles te mogen, maar samenwerking blijkt heel belangrijk. Zo ontstaat er uiteindelijk een uniek kunstwerk en een vernieuwd groepsdenken.

Verf spuiten op muren of hardboard doe je in de Graffiti Workshop. Zet je eigen piece of tag.

Met zand toveren op magische lichtbakken gebeurt in de Zandkunst Workshop. Vertel het verhaal van jullie team of organisatie met zandtekeningen.

Prijs teamuitje

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave voor onze creatieve teamuitjes.

Dit kan via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina. Bellen is vaak nog sneller op +31 (0)85-2016684.

Locatie
De teamuitje workshops van maX Music kunnen in principe op elke locatie plaatsvinden. Wilt u liever dat wij de locatie ook verzorgen inclusief catering? Neem contact op, en we proberen een mooi totaalprogramma voor u samen te stellen.

Download gratis het e-book '10 tips om je team creatiever te maken'.

Schilderen met zand

Toveren met zand op een speciale lichttafel; je ziet het af en toe op televisie bij grote evenementen. Met de Zandkunst Workshop van maX Music kun je deze magische kunstvorm zelf eens uitproberen met je groep. Met enkele eenvoudige technieken, fantasie en creativiteit blijkt er van alles mogelijk.

Inhoud workshop

Tijdens de Zandkunst Workshop gaan groepjes van 2/3 deelnemers aan de slag met speciale lichtbakken en fijn zand. Na een instructie van de workshopleider experimenteren de deelnemers met diverse technieken en werken ze toe naar een kort verhaal met diverse tekeningen die zo mogelijk in elkaar overlopen door onderdelen met minimale aanpassingen een nieuwe functie te geven.

Aan het eind van de workshop presenteren de groepjes beurtelings hun creaties op de lichtbak die met een camera op het aanwezige scherm is aangesloten. De videocamera neemt de presentaties ook op en deze krijg je achteraf om bijvoorbeeld op een website en/of social media te plaatsen.

...image
...image
...image
...image
...image

Professioneel workshopleider

De workshopleider van maX Music is een professioneel artiest met didactische kennis en ervaring, en is zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. Je bent daarom verzekerd van succes met een Zandkunst Workshop van maX Music.

Praktische details

De workshopleider van maX Music verzorgt de Zandkunst Workshop op jouw locatie. Als opdracht verzorg je een ruimte waarin minimaal 5 'blokken' kunnen worden gevormd met elk 2-3 tafels en 2 stroompunten (stopcontact 220v). Een paar extra verlengsnoeren / haspels van de school zijn altijd handig. Houd er rekening mee dat er met zand wordt 'gemorst' en dat er wat zal achterblijven op de vloer. Je verzorgt in de ruimte een groot scherm waarop onze videocamera kan worden aangesloten met hdmi, component of composite video. De workshopleider neemt max. 10 speciale lichtbakken mee, en het benodigde zand.

De Zandkunst Workshop beslaat 2 lesuren, en wordt aan maximaal 30 jongeren per workshop gegeven van alle leeftijden en onderwijstypen. De workshop kan meerdere keren achter elkaar worden gegeven aan verschillende groepen.

De workshop kan worden ingezet voor lessen CKV en Tekenen, en kan deel uitmaken van een Kunstendag met meerdere creatieve workshops en een afsluitende presentatie.

Prijs Zandkunst Workshop

Boek de Zandkunst Workshop op je eigen locatie vanaf 425 euro, inclusief reis- en materiaalkosten, exclusief eventuele parkeerkosten en vrijgesteld van btw voor deelnemers jonger dan 21 jaar.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en een prijsopgave. Vul hier het korte contactformulier in, of ga naar de uitgebreide contactpagina.

Bellen is vaak sneller (en leuker) op +31 (0)85-2016684.

Betalen met de cultuurkaart
maX Music is acceptant van de Cultuurkaart. Dit betekent dat je als school een deel van de workshopkosten of zelfs het complete bedrag kunt betalen met deze kaart die je bij het CJP kunt aanvragen.

Workshop Vloggen

Vloggers zijn de self made bn'ers van deze tijd. Door originele, uitgesproken, emotionele, informatieve en/of grappige filmpjes van zichzelf te publiceren op het internet weten sommige van deze vaak jonge personen duizenden volgers aan zich te binden.
De populariteit en zelfstandigheid van figuren als Enzo Knol en Monica Geuze beweegt vele kinderen zelf ook te proberen een bekende vlogger te worden. Maar is het nou echt zo gemakkelijk als het soms lijkt?

In de Workshop Vloggen van maX Music leert uw groep vlogs filmen en monteren in uw eigen locatie.

Bel ons vrijblijvend op +31 (0)85-2016684.

Wat is een vlog?
Een vlog is een afkorting van videologboek; dus eigenlijk een regelmatig terugkerend video-verslag van iemands persoonlijk ervaringen en bevindingen.

Bekijk ook onze Workshop Journaal Maken.

Inhoud Workshop Vloggen

Met de hele groep wordt een bekende vlog geanalyseerd.
Vervolgens geeft de workshopleider uitleg over filmen en monteren. Hierbij deelt hij direct toepasbare tips & tricks voor vlogs, zoals:

 • blijf praten over wat je doet, waarom je het doet, en wat je ervan vindt
 • monteer korte spetterende momenten aan het begin die uitnodigen tot verder kijken
 • monteer 'visuele grapjes'; vertragen, kleuren veranderen, random andere filmfragmenten tussendoor, geluidseffecten, muziekjes etc

De deelnemers gaan nu in tweetallen aan de slag met een iPad en microfoon. Op de iPad kunnen de gefilmde beelden direct worden gemonteerd en ontstaat al snel een goed beeld van het eindresultaat en wat er nog nodig is.
De workshopleider begeleidt waar nodig, en zorgt ervoor dat alle gemaakte resultaten van de Workshop Vloggen voor u worden verzameld.

...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image

Praktische details

De Workshop Vloggen is geschikt voor maximaal 20 deelnemers vanaf 10 jaar.
De workshop duurt minimaal 2 uur, en maximaal 3 uur, en kan meerdere keren achter elkaar worden gegeven aan verschillende groepen.

Bij elke Workshop Vloggen is een begeleider vanuit de school aanwezig die de deelnemers goed kent, en die zo nodig de orde kan handhaven.

U als klant zorgt voor een ruimte met smartboard of beamer waarop we onze laptop en iPads kunnen aansluiten. Als de deelnemers jong zijn en/of zich willen verspreiden buiten het zicht van de workshopleider, dan is het is handig als er 2-3 extra volwassen begeleiders zijn die met groepjes deelnemers meegaan.

De workshopleider van maX Music neemt 10 iPads mee, microfoons en andere benodigdheden.

Prijs Workshop Vloggen

De Workshop Vloggen voor uw groep haalt u in huis vanaf 510 euro (incl. reiskosten en vrijgesteld van btw).

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina. Bellen is vaak nog sneller op +31 (0)85-2016684.

Workshop Augmented Reality

Wie herinnert zich nog Arnold Schwarzenegger die in de film Terminator extra informatie 'zag' over personen en voorwerpen die hij bekeek?

Die science fiction uit de jaren '80 is inmiddels werkelijkheid geworden met augmented reality (Nederlands: toegevoegde realiteit). We zien het toegepast in spellen als Pokémon Go, maar ook voor bedrijven en scholen blijkt het interessant om informatie beschikbaar te maken in een virtuele laag over de werkelijkheid.

Abradabra? Tijd voor een Workshop Augmented Reality! Bel ons vrijblijvend op +31 (0)85-2016684.

Leerdoelen mediawijsheid

 • Begrip: Inzicht hebben in de medialisering van de samenleving
 • Gebruik: Apparaten, software en toepassingen gebruiken
 • Communicatie: Content creëren
 • Strategie: Reflecteren op het eigen mediagebruik

Bekijk ook onze andere Mediawijsheid workshops.

Inhoud Workshop Augmented Reality

Na een korte introductie over augmented reality gaan de deelnemers in groepjes aan de slag met iPads en een speciale app.

Elk groepje werkt aan een eigen project waarin bijvoorbeeld relevante tekst, foto of video op het iPad scherm moet verschijnen wanneer de camera op een voorwerp of persoon wordt gericht.

Zo kan een fysieke foto op je iPad scherm tot leven komen en veranderen in een video. Het aloude klassenbord met briefjes over activiteiten en projecten kan worden geupgrade tot een startpunt voor het ontsluiten van allerlei informatie. Richt je iPad op de informatieposter over buitenschoolse activiteiten en op je scherm zingt het schoolkoor je toe, vertelt de dirigent hoe je je kunt inschrijven en het online registratieformulier verschijnt al op je scherm.

...image
...image
...image
...image

Thematisch
De workshop en de groepsprojecten kunnen desgewenst worden aangepast aan thema's waar u met uw groep al aan werkte. Zo kunt u augmented reality inzetten als een verrijking van uw lesprogramma.

De workshopresultaten blijven online beschikbaar, en zijn desgewenst ook zichtbaar op andere iPads en smartphones.

Professioneel workshopleider

De workshopleider van maX Music is een professioneel kunstenaar met didactische kennis en ervaring, en is zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. U bent daarom verzekerd van succes met een Workshop Augmented Reality van maX Music.

Praktische details

De Workshop Augmented Reality is geschikt voor maximaal 30 deelnemers vanaf 10 jaar.
De workshop duurt minimaal 90 minuten, maximaal 2,5 uur, en kan meerdere keren achter elkaar worden gegeven aan verschillende groepen.

Bij elke workshop is een begeleider vanuit de school aanwezig die de deelnemers goed kent, en die zo nodig de orde kan handhaven.

U als klant zorgt voor een ruimte met smartboard of beamer waarop we onze laptop en iPads kunnen aansluiten.

De workshopleider van maX Music neemt 10 iPads mee, en andere benodigdheden.

Prijs Workshop Augmented Reality

De Workshop Augmented Reality voor uw groep haalt u in huis vanaf 510 euro (incl. reiskosten en vrijgesteld van btw).

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina. Bellen is vaak nog sneller op +31 (0)85-2016684.