Kunst/Techniek

Workshop Beats Maken

In deze Workshop Beats Maken leren jongeren werken met een sampler, een apparaat waarmee je geluiden kunt opnemen én afspelen. In 90-120 minuten bouwen de de deelnemers een beat door verschillende sounds te stapelen gedurende enkele maten.

De workshop Beats Maken kan worden gecombineerd met andere muzikale workshops zoals Rap of Songwriting.

Bel ons vrijblijvend op +31 (0)85-2016684.

Wat is een beat?
Vroegah was een beat 'gewoon' een ritme. Nu staat het woord in de hip-hop en dance muziek meer voor een repeterend stukje muziek met ritme, bas, harmonie en melodie.
Een beat wordt gebruikt om op te rappen of zingen.

Inhoud beatmaking workshop

De workshopleider vertelt over zijn werk als muziekproducer en beatmaker, en legt uit hoe de Pioneer Toraiz SP-16 sampler werkt.

In groepjes van maximaal 3 gaan de jongeren vervolgens zelf aan de slag met de samplers en headphones die de workshopleider heeft meegenomen.
De workshopleider loopt rond en helpt waar nodig.

Aan het eind van de workshop presenteren de leerlingen aan elkaar de gemaakte beats.

Hoe lang - hoeveel?
De workshop duurt 90-120 minuten, en is geschikt voor alle leeftijden en leerniveaus. De workshop kan meerdere keren achter elkaar worden gegeven. Per workshop kunnen er maximaal 30 jongeren deelnemen.

...image
...image
...image

Professionele workshopleiders

De workshopleiders van maX Music zijn professionele producers die zowel uitvoerend actief zijn als ook educatief.

De workshopleiders worden zorgvuldig geselecteerd op enthousiasme, bekwaamheid en betrouwbaar. Zo ben je verzekerd van succes wanneer je maX Music kiest als partner voor jullie creatieve project.

Wie regelt wat?

De klant zorgt voor een ruimte op de begane grond met tafels en een stroompunt. We hebben daarin tafels nodig in twee rijen van 4 meter lang en 1 meter breed.
Het is daarnaast prettig als een digibord of groot scherm waarop een video kan worden getoond.
De workshopleider van maX Music neemt - afhankelijk van het aantal deelnemers - maximaal 10 samplers en 30 headphones mee.

Prijs Beats Maken Workshop

Deze workshop voor jouw groep jongeren haal je in huis vanaf 670 euro, afhankelijk van het aantal deelnemers.

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina.

Bellen is vaak nog sneller (én leuker) op +31 (0)85-2016684.

Word een video game developer

Jongeren lijken hun halve dag achter schermen door te brengen, vaak ook voor ontspanning met computer games. Dit is een interessante ingang om deze doelgroep te interesseren voor ontwerpen en programmeren.

In het Game Design Lab van maX Music creëren de deelnemers zelf een virtuele wereld met eigen animaties en spelregels. We komen naar jullie locatie om ons programma met jullie jongeren uit te voeren.

Online lessen

Dit onderwerp leent zich ook goed voor onderwijs-op-afstand. Bekijk hier onze gratis inleidende les.

De inhoud van het online pakket bestaat uit 2 instructievideo's en optioneel 120 minuten online support. In de online support krijgen de leerlingen kans om de workshopleider van maX Music vragen te stellen om hun eigen projecten te finetunen.

Bel ons op +31 (0)85-2016684 over de mogelijkheden van een online vervolgles inclusief online coaching.

Lees hier meer over hoe we onze Online Workshops organiseren.

Inhoud Game Design Workshop

Fase 1: In development teams werken de deelnemers aan een design document met daarin inspiratiebronnen, verhaal, karakters en mogelijke besturing.

Vervolgens gaan de jongeren aan de slag met het maken van assets. Deze karakters en achtergronden worden getekend, geknutseld, gekleid en vervolgens gedigitaliseerd.

Fase 2: Met de laagdrempelige programmeertaal Scratch of GDevelop wekken de deelnemers de assets tot leven.

Na uitgebreid testen en spelen presenteren de teams hun spellen aan elkaar.

Fase 3: Met Makey Makey's bouwen de deelnemers game controllers waarmee ze hun eigen games daadwerkelijk kunnen besturen.

...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image

Van game design workshop tot lessenserie

De tijdsduur van het Game Design Lab is variabel. Het kan daarom als workshop worden ingezet, maar ook als een lessenserie die een aantal dagen kan beslaan.

In een workshop van minimaal 100-120 minuten concentreren de deelnemers zich op het programmeren in Scratch of GDevelop (fase 2), en gebruiken daarbij bestaande karakters en achtergronden.

Het toevoegen van fase 1 (ontwerpen van karakters en achtergronden) resulteert in minimaal 100-120 minuten extra.

Het toevoegen van fase 3 (game controllers bouwen) resulteert in minimaal 50 minuten extra.

Professioneel workshopleider

De workshopleiders van maX Music worden zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. Je bent daarom verzekerd van succes wanneer je maX Music kiest als partner voor jouw creatieve project.

Wie regelt wat?

De school verzorgt een lokaal met een beamer of digibord, 1 computer per 4 deelnemers (liefst laptops met speakers, microfoon en camera), wifi en tekenmateriaal (potloden, stiften, papier).

De workshopleider neemt verdere benodigdheden mee, waaronder Makey Makey's, camera's en divers speelmateriaal. De workshop kan aan maximaal 25 deelnemers tegelijkertijd worden gegeven.

Prijs Game Design Lab

Boek de Game Design Lab Workshop op je eigen locatie vanaf 450 euro, inclusief reis- en materiaalkosten, exclusief eventuele parkeerkosten en vrijgesteld van btw voor deelnemers jonger dan 21 jaar.

Neem contact op voor een vrijblijvende prijsopgave, snel via het formulier op deze pagina of uitgebreid via de Contactpagina.

Bellen is vaak sneller (en leuker) op +31 (0)85-2016684.

Betalen met de cultuurkaart
maX Music is acceptant van de Cultuurkaart. Dit betekent dat je als school een deel van de workshopkosten of zelfs het complete bedrag kunt betalen met deze kaart die je bij het CJP kunt aanvragen.

Vlogs maken voor YouTube

Vloggers en Youtubes zijn de self made bn'ers van deze tijd. Door originele, uitgesproken, emotionele, informatieve en/of grappige filmpjes van zichzelf te publiceren op het internet weten sommige van deze vaak jonge personen duizenden volgers aan zich te binden.

De populariteit en zelfstandigheid van figuren als Enzo Knol en Dylan Haegens beweegt vele jongeren zelf ook te proberen een influencer te worden. Maar is het nou echt zo gemakkelijk als het soms lijkt?

In de Workshop Vloggen van maX Music leert een groep jongeren vlogs filmen en monteren in jullie eigen locatie.

Wat is een vlog?
Een vlog is een afkorting van videologboek; dus eigenlijk een regelmatig terugkerend video-verslag van iemands persoonlijk ervaringen en bevindingen.

Bekijk ook onze workshops Journaal Maken en Nepnieuws

Inhoud workshop

Met de hele groep wordt een bekende vlog bekeken en geanalyseerd.
Vervolgens geeft de workshopleider uitleg over filmen en monteren. Hierbij deelt hij of zij direct toepasbare tips & tricks voor vlogs, zoals:

 • blijf praten over wat je doet, waarom je het doet, en wat je ervan vindt
 • monteer korte spetterende momenten aan het begin die uitnodigen tot verder kijken
 • monteer 'visuele grapjes'; vertragen, kleuren veranderen, random andere filmfragmenten tussendoor, geluidseffecten, muziekjes etc

De deelnemers gaan nu in tweetallen aan de slag met een iPad en microfoon. Op de iPad kunnen de gefilmde beelden direct worden gemonteerd en ontstaat al snel een goed beeld van het eindresultaat en wat er nog nodig is.
De workshopleider begeleidt waar nodig, en zorgt ervoor dat alle gemaakte resultaten voor je worden verzameld.

...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image

Wie regelt wat?

De Workshop Vloggen is geschikt voor maximaal 30 deelnemers. De workshop duurt minimaal 1,5 uur, en maximaal 3 uur, en kan meerdere keren achter elkaar worden gegeven aan verschillende groepen.

Bij elke workshop is een begeleider vanuit de school aanwezig die de deelnemers goed kent, en die zo nodig de orde kan handhaven.

Als klant verzorg je een ruimte met smartboard of beamer waarop we onze laptop en iPads kunnen aansluiten. Als de deelnemers zich willen verspreiden buiten het zicht van de workshopleider, dan is het is handig als er 2-3 extra volwassen begeleiders zijn die met groepjes deelnemers meegaan.

De workshopleider van maX Music neemt 10 iPads mee, microfoons en andere benodigdheden.

Prijs Workshop Vloggen

Boek de Vlog Workshop op jullie eigen locatie vanaf 600 euro, inclusief reis- en materiaalkosten, exclusief eventuele parkeerkosten en vrijgesteld van btw voor deelnemers jonger dan 21 jaar.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en een prijsopgave. Vul hier het korte contactformulier in, of ga naar de uitgebreide contactpagina.

Bellen is vaak sneller (en leuker) op +31 (0)85-2016684.

Betalen met de cultuurkaart
maX Music is acceptant van de Cultuurkaart. Dit betekent dat je als school een deel van de workshopkosten of zelfs het complete bedrag kunt betalen met deze kaart die je bij het CJP kunt aanvragen.

Er blijkt van alles - grappig en/of functioneel - mogelijk als je de stekkertjes van de Makey Makey aansluit op alledaagse voorwerpen. In de workshop met de Makey Makey worden een groep uitgedaagd om creatief te denken en een interface te ontwerpen op het snijvlak van kunst en moderne techniek.

Kunst-techniek workshops
Bekijk ook andere workshops op het snijvlak van kunst en techniek: 3D-Pen-Tekenen, Stop Motion en Live Looping.

Inhoud Makey Makey Workshop

Het werkt heel eenvoudig: een alledaags voorwerp als een banaan wordt via de Makey Makey verbonden met de computer. Nu bedien je de computer met de banaan omdat de computer 'denkt' dat de banaan een toets op een toetsenbord is. Door de banaan aan te raken kun je bijvoorbeeld een letter typen, een geluid afspelen, een poppetje laten springen. Kun je dan ook met 5 bananen een concert geven? Ja, dat kan!

De deelnemers experimenteren in groepjes met online toepassingen voor het maken van bijvoorbeeld muziek of een game. De creativiteit en fantasie van de groep wordt gestimuleerd om vervolgens een stap verder te gaan en oplossingen te ontwerpen voor concrete cases. Voorbeelden zijn het zelf ontwerpen van een game controller, een afstandsbediening voor een camera of het toegankelijk maken van een computer voor iemand met een fysieke beperking. Hoe langer de workshop, hoe uitgebreider de opdrachten.

...image
...image
...image
...image

Professionele docenten

De workshopleiders van maX Music zijn professionele artiesten met didactische kennis en ervaring. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. Je bent daarom verzekerd van succes met een Makey Makey Workshop van maX Music.

Praktische details 

De workshopleider van maX Music verzorgt de Makey Makey Workshop op jullie locatie. Jij als opdrachtgever verzorgt een ruimte met een beamer of digibord, wit papier, minimaal vijf computers (liefst met speakers) met internet verbinding, en zo mogelijk wat fruit.
De workshopleider neemt alle verdere benodigdheden mee, waaronder vijf Makey Makey's en divers materiaal zoals klei, speciale potloden en zilverpapier.

De Makey Makey Workshop beslaat 90 tot 120 minuten, en wordt aan maximaal 20-25 personen per workshop gegeven. De workshop kan meerdere keren achter elkaar worden gegeven aan verschillende groepen.

Prijs Makey Makey Workshop

De Workshop Makey Makey voor jouw groep haal je in huis vanaf 375 euro.

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina. Bellen is vaak nog sneller op +31 (0)85-2016684.

Kom los van het papier en geef je tekening een derde dimensie. Fantasie wordt werkelijkheid tijdens de Workshop 3D-Printerpen-Tekenen van maX Music. 

Zo werkt 3D-Printerpen-Tekenen
Bij maX Music gebruiken we speciale 3D-pennen waarmee je creaties tastbaar worden. Er komt geen inkt uit de pen, maar vloeibaar plastic dat direct stolt maar toch flexibel blijft. Zo teken je opeens echt draagbare sieraden, telefoonhoesjes, een portemonnee, kledingaccessoires. Laat je fantasie de vrije loop!

Leerlijnen
Werk jij op een basisschool en ben je benieuwd waar en hoe deze workshops passen in jullie leerplan? Lees het in de leerlijn onderaan deze pagina.

Inhoud 3D-Printerpen-Tekenen Workshop

Na een instructie van de workshopleider gaan de deelnemers aan de slag met het maken van hun eigen 3D getekende object. Dit kan aan de hand van voorbeelden die de workshopleider mee neemt, of uit de losse pols.

De workshop kan op verschillende manieren worden uitgebreid. Zo kan er een ontwerpfase worden toegevoegd als de deelnemers een complexer uitgewerkt object willen maken, zoals een miniatuurgebouw. De workshop kan op veel thema's worden aangepast.

Na afloop van de workshop kunnen de deelnemers hun creaties mee naar huis nemen of tentoonstellen.

...image
...image
...image
...image
...image

Dagprogramma basisonderwijs

De Workshop 3D-Printerpen-Tekenen kan worden ingezet als een dagvullend programma voor een schoolklas. Onze specialistische workshopleider kan dit zo nodig leiden zonder verdere begeleiding van de eigen juf of meester van de basisschool. Zo kan deze workshop dienen als tijdelijke oplossing voor lerarenuitval. Op aanvraag kunnen wij een voorstel voor een dagprogramma sturen.

Professioneel workshopleider

De workshopleider van maX Music is een professioneel artiest met didactische kennis en ervaring, en is zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. Je bent daarom verzekerd van succes met een Workshop 3D-Printerpen-Tekenen van maX Music.

Wie regelt wat?

De Workshop 3D-Printerpen-Tekenen wordt op jullie locatie verzorgd door de workshopleider van maX Music. De opdrachtgever verzorgt een ruimte waarin minimaal vijf 'blokken' met tafels kunnen worden gevormd voor steeds zo'n 4 leerlingen. Per blok verzorgt de opdrachtgever 2 stroompunten (stopcontact 220v). Een paar extra verlengsnoeren / haspels van de school zijn altijd handig.

De workshopleider neemt alle verdere benodigdheden mee, waaronder de speciale 3D-pennen. Per workshop kunnen er maximaal 30 kinderen deelnemen.

Doelgroep
De Workshop 3D-Printerpen-Tekenen beslaat minimaal 75-90 minuten en is geschikt voor kinderen vanaf groep 7.De workshop kan meerdere keren achter elkaar worden gegeven aan verschillende groepen.

Prijs 3D-Printerpen-Tekenen Workshop

De Workshop 3D-Printerpen-Tekenen voor jouw groep haal je in huis vanaf 320 euro (inclusief reiskosten). Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina. Bellen is vaak nog sneller op +31 (0)85-2016684.

Hieronder leest u hoe de Workshop 3D-Pen-Tekenen past in onze leerlijn nieuwe media voor het basisonderwijs.
Klik hier voor praktische informatie over de Workshop 3D-Pen-Tekenen.

Samenvatting workshop
Tijdens deze workshop kunnen deelnemers een object 3D printen 'uit de losse pols'. Dit kan individueel worden gedaan of in tweetallen. Na een korte uitleg van de werking van de pen, gaan de deelnemers gelijk aan de slag.

Karakteristieken

 • Er wordt een korte uitleg gegeven over hoe de 3D-pennen werken, daarna gaan deelnemers gelijk aan de slag.
 • De workshopleider is enthousiast en kan de deelnemers goed begeleiden in het maken van hun kunstwerk.
 • Het werken met de 3D-pen is erg leuk omdat het een nieuwe techniek is die uitdaag tot het creëren van nieuwe vormen.
 • Er is heel veel ruimte voor eigen inbreng van de deelnemers.

Aansluiting op belevingswereld & kennisniveau
De leerlingen van groepen 7 en 8 van het primair onderwijs kunnen deze workshop met plezier doen.
De jonge adolescent (10 - 14 jaar) bevindt zich in een fase waarin het conceptuele denken steeds dominanter wordt. De belangstelling voor werkelijkheid om hen heen neemt toe. Ze staan open voor wezenlijke en nieuwe ervaringen. Nieuwe media trekt de interesse van de leerling omdat zij daarmee invloed hebben op het creëren van de werkelijkheid.

Leerdoelen
Inclusief nummers van relevante kerndoelen in het onderwijs (download kerndoelenboekje).

 • Theoretische kennis opdoen en aan de hand daarvan een ontwerp maken en uitvoeren. Als het in groepsverband is moet dit in goed overleg. (Kerndoelen 1, 3)
 • Respectvol met elkaar omgaan, de resultaten zijn gelijk te zien door de hele groep. (Kerndoel 37)
 • De kinderen maken kunst met plastic en ervaren de invloed van temperatuur op dit materiaal. Zwaartekracht speelt ook een rol bij deze workshop en deze kan je gebruiken om gewenste resultaten te creëren. Met de 3D pen kunnen hedendaagse objecten gebruikt worden en deze te verwerken in het object dat wordt gemaakt. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een nieuwe functie krijgen of ‘verbeterd’ worden. (Kerndoelen 42, 44)
 • Leerlingen drukken zich uit met beelden en zien direct eigen resultaat en dat van anderen en kunnen daarop reflecteren. (Kerndoelen 54, 55)

Suggesties mogelijk vervolgtraject
De mogelijkheden van deze workshop zijn eindeloos. Je kunt de Workshop 3D-Pen-Tekenen combineren met andere maX Music workshops. Het 3d getekende object kan bijvoorbeeld de hoofdrol spelen in een eigen Stop Motion filmpje.

Routeplanner
Een geschikte workshop voorafgaand aan 3D-Pen-Tekenen is bijvoorbeeld Mozaïek. In deze workshop wordt er een beeld gecreëerd met de handen en door samen te werken.
Goede vervolg workshops zijn Stop Motion en Makey Makey. Beide workshops werken met nieuwe media en stimuleren het creatief en scheppend of innoverend vermogen van de leerlingen.

Robot Workshop

Robots nemen de boel over, zo lijkt het. Handig natuurlijk, zolang de mens maar de regie houdt. En jong geleerd, is oud gedaan.

In de Robot Workshop van maX Music maken jonge kinderen kennis met robotica door verschillende robots spelenderwijs te besturen.

Bel ons vrijblijvend op +31 (0)85-2016684.

Kunst/techniekdag
De Robot Workshop kan deel uitmaken van een themadag met verschillende kunst/techniek workshops voor de hele school. Wij maken een programma op maat dat aansluit op uw wensen, het aantal kinderen, en natuurlijk uw budget.

Leerlijnen
Werkt u op een basisschool en bent u benieuwd waar en hoe deze workshop past in uw leerplan? Lees het in onze leerlijnen cultuuronderwijs.

Inhoud Robot Workshop

Na een korte uitleg en een demonstratie van de robots gaan de kinderen al snel zelf aan de gang. In groepjes worden de mogelijkheden van de verschillende meegebrachte robots ontdekt.

Door te spelen, te tekenen, te proberen en uitdagingen aan te gaan leren de kinderen vooruitdenken en een basale vorm van programmeren. Uiteindelijk ontstaat er een robotstad waarvoor elk groepje een onderdeel ontwerpt.

...image
...image
...image
...image
...image

Even voorstellen

Hexbug is een insectvormig robotje dat zich door vibrerende bewegingen verplaatst. Door een doolhof of baan te bouwen kunnen de kinderen de Hexbug de gewenste richting opsturen. Maar is het voortdurend oppassen dat Hexbug niet ontsnapt.

Bee-Bot is een robot-bij die zich laat besturen met de knopjes op zijn rug. Alle commando’s moeten in één keer worden ingevoerd, pas dan kan Bee-Bot zijn volledige route afleggen. Hierdoor krijgen de kinderen ervaring met de beginselen van programmeren.

De kleine Ozobot beweegt zich over lijnen die de kinderen op papier tekenen. Ozonbot leest en reageert op de gebruikte kleuren.

Hoe je Co-De-Rups in elkaar zet, bepaalt welke route hij gaat rijden, en wanneer hij geluids- of lichtsignalen geeft.

Ook mBot heeft verschillende standen en kan worden geprogrammeerd. Bij één van de standen volgt hij een zwarte lijn. De kinderen kunnen met speciale tape (die makkelijk te verwijderen is) een lange route door de klas maken, inclusief hindernissen, bruggen en tunnels.

Professioneel workshopleider

De workshopleidster van maX Music is een professioneel kunstenares met een technische specialisatie,  didactische kennis en ervaring. De workshopleiders van maX Music worden zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. U bent daarom verzekerd van succes met een Robot Workshop van maX Music.

Praktische Details

De Robot Workshop wordt op elk gewenste locatie gegeven. U als klant zorgt alleen voor een grote ruimte met tafels en stoelen.
De workshopleidster neemt de robots en tekenmaterialen mee.

Doelgroep
De Robot Workshop duurt 45-60 minuten en wordt gegeven aan maximaal 30 kinderen in de leeftijd van 4-7 jaar. De workshop kan meerdere keren achter elkaar aan verschillende klassen worden gegeven en kan ook deel uitmaken van een dag met meerdere workshops.

Prijs Robot Workshop

De Robot Workshop voor uw groep haalt u in huis vanaf 290 euro (inclusief reiskosten).

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina. Bellen is vaak nog sneller op +31 (0)85-2016684.

Workshop Vloggen

Vloggers zijn de self made bn'ers van deze tijd. Door originele, uitgesproken, emotionele, informatieve en/of grappige filmpjes van zichzelf te publiceren op het internet weten sommige van deze vaak jonge personen duizenden volgers aan zich te binden.
De populariteit en zelfstandigheid van figuren als Enzo Knol en Monica Geuze beweegt vele kinderen zelf ook te proberen een bekende vlogger te worden. Maar is het nou echt zo gemakkelijk als het soms lijkt?

In de Workshop Vloggen van maX Music leert uw groep vlogs filmen en monteren in uw eigen locatie.

Bel ons vrijblijvend op +31 (0)85-2016684.

Wat is een vlog?
Een vlog is een afkorting van videologboek; dus eigenlijk een regelmatig terugkerend video-verslag van iemands persoonlijk ervaringen en bevindingen.

Bekijk ook onze Workshop Journaal Maken.

Inhoud Workshop Vloggen

Met de hele groep wordt een bekende vlog geanalyseerd.
Vervolgens geeft de workshopleider uitleg over filmen en monteren. Hierbij deelt hij direct toepasbare tips & tricks voor vlogs, zoals:

 • blijf praten over wat je doet, waarom je het doet, en wat je ervan vindt
 • monteer korte spetterende momenten aan het begin die uitnodigen tot verder kijken
 • monteer 'visuele grapjes'; vertragen, kleuren veranderen, random andere filmfragmenten tussendoor, geluidseffecten, muziekjes etc

De deelnemers gaan nu in tweetallen aan de slag met een iPad en microfoon. Op de iPad kunnen de gefilmde beelden direct worden gemonteerd en ontstaat al snel een goed beeld van het eindresultaat en wat er nog nodig is.
De workshopleider begeleidt waar nodig, en zorgt ervoor dat alle gemaakte resultaten van de Workshop Vloggen voor u worden verzameld.

...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image

Praktische details

De Workshop Vloggen is geschikt voor maximaal 20 deelnemers vanaf 10 jaar.
De workshop duurt minimaal 2 uur, en maximaal 3 uur, en kan meerdere keren achter elkaar worden gegeven aan verschillende groepen.

Bij elke Workshop Vloggen is een begeleider vanuit de school aanwezig die de deelnemers goed kent, en die zo nodig de orde kan handhaven.

U als klant zorgt voor een ruimte met smartboard of beamer waarop we onze laptop en iPads kunnen aansluiten. Als de deelnemers jong zijn en/of zich willen verspreiden buiten het zicht van de workshopleider, dan is het is handig als er 2-3 extra volwassen begeleiders zijn die met groepjes deelnemers meegaan.

De workshopleider van maX Music neemt 10 iPads mee, microfoons en andere benodigdheden.

Prijs Workshop Vloggen

De Workshop Vloggen voor uw groep haalt u in huis vanaf 510 euro (incl. reiskosten en vrijgesteld van btw).

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina. Bellen is vaak nog sneller op +31 (0)85-2016684.

Workshop Augmented Reality

Wie herinnert zich nog Arnold Schwarzenegger die in de film Terminator extra informatie 'zag' over personen en voorwerpen die hij bekeek?

Die science fiction uit de jaren '80 is inmiddels werkelijkheid geworden met augmented reality (Nederlands: toegevoegde realiteit). We zien het toegepast in spellen als Pokémon Go, maar ook voor bedrijven en scholen blijkt het interessant om informatie beschikbaar te maken in een virtuele laag over de werkelijkheid.

Abradabra? Tijd voor een Workshop Augmented Reality! Bel ons vrijblijvend op +31 (0)85-2016684.

Leerdoelen mediawijsheid

 • Begrip: Inzicht hebben in de medialisering van de samenleving
 • Gebruik: Apparaten, software en toepassingen gebruiken
 • Communicatie: Content creëren
 • Strategie: Reflecteren op het eigen mediagebruik

Bekijk ook onze andere Mediawijsheid workshops.

Inhoud Workshop Augmented Reality

Na een korte introductie over augmented reality gaan de deelnemers in groepjes aan de slag met iPads en een speciale app.

Elk groepje werkt aan een eigen project waarin bijvoorbeeld relevante tekst, foto of video op het iPad scherm moet verschijnen wanneer de camera op een voorwerp of persoon wordt gericht.

Zo kan een fysieke foto op je iPad scherm tot leven komen en veranderen in een video. Het aloude klassenbord met briefjes over activiteiten en projecten kan worden geupgrade tot een startpunt voor het ontsluiten van allerlei informatie. Richt je iPad op de informatieposter over buitenschoolse activiteiten en op je scherm zingt het schoolkoor je toe, vertelt de dirigent hoe je je kunt inschrijven en het online registratieformulier verschijnt al op je scherm.

...image
...image
...image
...image

Thematisch
De workshop en de groepsprojecten kunnen desgewenst worden aangepast aan thema's waar u met uw groep al aan werkte. Zo kunt u augmented reality inzetten als een verrijking van uw lesprogramma.

De workshopresultaten blijven online beschikbaar, en zijn desgewenst ook zichtbaar op andere iPads en smartphones.

Professioneel workshopleider

De workshopleider van maX Music is een professioneel kunstenaar met didactische kennis en ervaring, en is zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. U bent daarom verzekerd van succes met een Workshop Augmented Reality van maX Music.

Praktische details

De Workshop Augmented Reality is geschikt voor maximaal 30 deelnemers vanaf 10 jaar.
De workshop duurt minimaal 90 minuten, maximaal 2,5 uur, en kan meerdere keren achter elkaar worden gegeven aan verschillende groepen.

Bij elke workshop is een begeleider vanuit de school aanwezig die de deelnemers goed kent, en die zo nodig de orde kan handhaven.

U als klant zorgt voor een ruimte met smartboard of beamer waarop we onze laptop en iPads kunnen aansluiten.

De workshopleider van maX Music neemt 10 iPads mee, en andere benodigdheden.

Prijs Workshop Augmented Reality

De Workshop Augmented Reality voor uw groep haalt u in huis vanaf 510 euro (incl. reiskosten en vrijgesteld van btw).

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina. Bellen is vaak nog sneller op +31 (0)85-2016684.

Tekenen met een derde dimensie

Zat je bij tekenen eerst nog aan papier gebonden, nu kom je los van het papier en krijgt je tekening een derde dimensie. Fantasie wordt werkelijkheid tijdens de 3D-Pen-Tekenen Workshop van maX Music. 

Zo werkt 3D-Pen-Tekenen
Bij maX Music gebruiken we speciale 3D-pennen waarmee je creaties tastbaar worden. Er komt geen inkt uit de pen, maar vloeibaar plastic dat direct stolt maar toch flexibel blijft. Hiermee komt een ontwerp 'los van het papier', en maak je bijvoorbeeld sieraden, telefoonhoesjes, een portemonnee, kledingaccessoires. Laat je fantasie de vrije loop.

Inhoud 3D-Pen-Tekenen Workshop

Na een instructie van de workshopleider gaan de deelnemers aan de slag met het maken van hun eigen 3D getekende object. Dit kan aan de hand van stencils die de workshopleider mee neemt, of uit de losse pols.

De workshop kan uitgebreid worden met bijvoorbeeld een ontwerpfase.

De workshop kan op elk gewenst thema worden toegespitst. Het is zelfs mogelijk een technisch aspect aan de objecten toe te voegen. Zo kun je voor de techniekles op school zelf je onderdelen maken die je nodig hebt voor een project. En het ontwerp uit je architectuurles gaat nu echt de lucht in.

Na afloop van de workshop kunnen de deelnemers hun creaties mee naar huis nemen of tentoonstellen in het lokaal van de school.

...image
...image
...image
...image
...image

Professioneel workshopleider

De workshopleider van maX Music is een professionele artiest met didactische kennis en ervaring, en is zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. Je bent daarom verzekerd van succes met een 3D-Pen-Tekenen Workshop van maX Music.

Wie regelt wat?

De Workshop 3D-Pen-Tekenen wordt op jouw locatie verzorgd door de workshopleider van maX Music. Als opdrachtgever verzorg je een ruimte waarin minimaal 5 groepen kunnen worden gevormd met elk twee eigen tafels en 2 stroompunten (stopcontact 220v). Een paar extra verlengsnoeren / haspels van de school zijn altijd handig.

De workshopleider neemt alle verdere benodigdheden mee, waaronder de 3D pennen. 

De 3D-Pen-Tekenen Workshop beslaat 2 lesuren, en wordt aan maximaal 30 jongeren per workshop gegeven van alle leeftijden en onderwijstypen. De workshop kan meerdere keren achter elkaar worden gegeven aan verschillende groepen.

De workshop kan worden ingezet voor lessen CKV en Tekenen, en kan deel uitmaken van een Kunstendag met meerdere creatieve workshops en een afsluitende presentatie.

Prijs 3D-Pen-Tekenen Workshop

Boek deze workshop op je eigen locatie vanaf 400 euro, inclusief reis- en materiaalkosten, exclusief eventuele parkeerkosten en vrijgesteld van btw voor deelnemers jonger dan 21 jaar.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en een prijsopgave. Vul hier het korte contactformulier in, of ga naar de uitgebreide contactpagina.

Bellen is vaak sneller (en leuker) op +31 (0)85-2016684.

Betalen met de cultuurkaart
maX Music is acceptant van de Cultuurkaart. Dit betekent dat je als school een deel van de workshopkosten of zelfs het complete bedrag kunt betalen met deze kaart die je bij het CJP kunt aanvragen.

You Are Fake!

Social media staan vol met nepnieuws, wordt wel gezegd. Donald Trump, de Amerikaanse president, noemt zelfs gevestigde nieuwskanalen zoals CNN fake. Wie heeft er nou gelijk, en wat moet je geloven?

In onze Nepnieuws Workshop interesseren we een groep kinderen voor nieuws, leren we ze ‘filteren’ en zelf nieuws-items creëren.

Wat is Nepnieuws?
Nepnieuws (fake news) is misleidende informatie die als zogenaamd nieuws wordt verspreid.

Waarom zou iemand zoiets doen?

Met nepnieuws hoopt iemand geld te verdienen of invloed te krijgen op hoe mensen denken.

In de politiek wordt nepnieuws soms ingezet om echte journalisten ongeloofwaardig te laten lijken.

Goed praten
Sommige bedrijven en overheden willen niet dat mensen juiste conclusies trekken of correcte meningen vormen. Met nepnieuws proberen ze hun eigen gedrag goed te praten.

Het kan gebeuren dat mensen nepnieuws accepteren en later de waarheid niet eens willen geloven.

Bekijk al onze Mediawijsheid Workshops.

Doelen Workshop Nepnieuws

De doelen van deze workshop zijn afgeleid van het Mediawijsheid Competentiemodel.

    •    Begrip: begrijpen hoe media worden gemaakt, en hoe media de werkelijkheid kleuren
    •    Gebruik: ervaring opdoen met apparaten en software voor het creëren van media
    •    Communicatie: informatie vinden en verwerken, content creëren
    •    Strategie: reflecteren op eigen mediagebruik, doelen realiseren met media

Lesbrief
Ter voorbereiding op de workshop kan uw groep met een eigen begeleider onze lesbrief behandelen. De lesbrief bevat een individuele vragenlijst, videomateriaal en klassikale discussievragen. Hiermee wordt alvast gewerkt aan het bepalen van bovenstaande doelen ‘begrip’ en ‘strategie’.

Online Lessen

Durf je het nog niet aan om in corona-tijd een workshopleider in huis te halen? Wij kunnen ook videolessen aanbieden, on demand of zelfs via live-stream. De workshopleider komt dan bijvoorbeeld als gastlid in jullie eigen MS Teams omgeving.

Lees hier meer over hoe we onze Online Workshops organiseren.

Inhoud Workshop Nepnieuws

 1. Inleiding: De workshopleider stelt zich voor. De belangrijkste leerpunten en conclusies uit de voorbereidende les worden besproken. De deelnemers krijgen uitleg over de opdracht en beschikbare apparatuur.
 2. Reportage: Teams van 3 deelnemers gaan op reportage met elk een eigen onderwerp en ‘gekleurde bril’ (zoals een politieke partij, land of sensatiekrant)
 3. Montage: De teams filmen en monteren zelf met iPads die de workshopleider meebrengt.
 4. Reflectie: De verschillende items worden klassikaal bekeken en de deelnemers reflecteren op hun eigen en elkaars items n.a.v. vragen als:
  • hoe geloofwaardig is het?
  • wordt duidelijk met welke ‘gekleurde bril’ het item is gemaakt?
  • hoe heeft deze workshop onze houding veranderd?
...image
...image
...image
...image
...image
...image

Professioneel workshopleider

De workshopleider van maX Music is een professioneel kunstenaar met didactische kennis en ervaring, en is zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. U bent daarom verzekerd van succes met onze Workshop Nepnieuws.

Praktische details

De workshopleider van maX Music verzorgt de Workshop Nepnieuws op uw locatie en neemt iPads, microfoons, en andere benodigdheden mee. U als opdrachtgever verzorgt een ruimte met smartboard of beamer waarop we onze laptop en iPads met hdmi-aansluiting kunnen aansluiten.

De Workshop Nepnieuws beslaat 120-180 minuten. De workshop kan meerdere keren achter elkaar worden gegeven aan verschillende groepen uit het reguliere onderwijs. Ook kunnen we een workshopserie verzorgen waarbij uw locatie 3 keer 60-90 minuten bezoeken en steeds verder gaan met dezelfde groep(en).
Per workshop kunnen er maximaal 30 kinderen deelnemen.

Journaal Workshop
Vindt u de Workshop Nepnieuws te lang en/of te complex? Bekijkt u dan eens onze Workshop Journaal Maken. Deze workshop is ook geschikt voor het speciaal onderwijs.

Prijs Workshop Nepnieuws

U haalt deze workshop in huis vanaf 550 euro, inclusief reis- en materiaalkosten (dus geen verrassingen achteraf).

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en een prijsopgave. Vul hier het korte contactformulier in, of ga naar de uitgebreide contactpagina.

Bellen is vaak sneller en leuker op +31 (0)85-2016684.