Lessenseries

doelgroep

Workshop ukelele spelen

Wil je met jouw hele klas op echte instrumenten leren spelen? Dan is de ukelele een laagdrempelig startpunt. 

Deze mini-hawai-gitaartjes hebben eenvoudige akkoorden en 'slechts' 4 snaren. Zo leren jongeren heel simpel enkele grepen, en speelt de groep binnen 1 workshop al een bekende popsong.

De workshop is geschikt voor alle leerniveaus, en kan deel uitmaken van een Cultuurdag.

Bel ons vrijblijvend op +31 (0)85-2016684.

Inhoud Ukelele Workshop

De workshopleider komt naar jullie locatie, en geeft uitleg over het instrument; hoe je je vingers moet neerzetten voor een greep, en hoe je een ritme kunt aanslaan met je andere hand. Elke deelnemer mag een ukelele uitkiezen, en we oefenen vervolgens met z'n allen tegelijk.

Rechterhand techniek: Er wordt gewerkt aan het ritme: zorgen dat iedereen tegelijk aanslaat.

Linkerhand techniek: De deelnemers leren drie of vier akkoorden spelen waarvan we de handgrepen afbeelden op een scherm of groot papier.

Leerdoelen
In de Workshop Ukelele ervaren jongeren hoe je met de ukelele harmonische muziek kunt spelen. Door verschillende akkoorden na elkaar te spelen ontstaan er liedjes. De groep ervaart hoe leuk het is om samen muziek maken en hoe belangrijk het is om op elkaar af te stemmen.

...image
...image
...image
...image
...image

Professionele workshopleiders

De workshopleiders van maX Music zijn professionele artiesten die zowel uitvoerend actief zijn als ook educatief. De workshopleiders worden zorgvuldig geselecteerd op enthousiasme, bekwaamheid en betrouwbaar. Zo ben je verzekerd van succes wanneer je maX Music kiest als partner voor jullie creatieve project.

Wie regelt wat?

De Workshop Ukelele spelen duurt 45 tot 90 minuten en wordt in groepsverband gegeven voor groepen jongeren. In een lessenserie kunnen meerdere liedjes worden aangeleerd, en kan de speeltechniek worden verbeterd.

Per workshop kunnen er maximaal 30 jongeren meedoen. De workshop kan meerdere keren achter elkaar worden gegeven aan steeds een andere groep jongeren.

De klant zorgt voor een workshopruimte op de begane grond zonder tafels. In de ruimte staan voldoende stoelen (zonder armleuningen) voor alle deelnemers. Deze stoelen staan in een halve kring opgesteld. De workshopleider neem zelf de ukeleles mee. Houd rekening met lichte geluidsoverlast.

Prijs Workshop Ukelele Spelen

Deze workshop voor jouw groep jongeren haal je in huis vanaf 400 euro.

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina. Bellen is vaak nog sneller op +31 (0)85-2016684.

Word een video game developer

Jongeren lijken hun halve dag achter schermen door te brengen, vaak ook voor ontspanning met computer games. Dit is een interessante ingang om deze doelgroep te interesseren voor ontwerpen en programmeren.

In het Game Design Lab van maX Music creëren de deelnemers zelf een virtuele wereld met eigen animaties en spelregels. We komen naar jullie locatie om ons programma met jullie jongeren uit te voeren.

Online lessen

Dit onderwerp leent zich ook goed voor onderwijs-op-afstand. Bekijk hier onze gratis inleidende les.

De inhoud van het online pakket bestaat uit 2 instructievideo's en optioneel 120 minuten online support. In de online support krijgen de leerlingen kans om de workshopleider van maX Music vragen te stellen om hun eigen projecten te finetunen.

Bel ons op +31 (0)85-2016684 over de mogelijkheden van een online vervolgles inclusief online coaching.

Lees hier meer over hoe we onze Online Workshops organiseren.

Inhoud Game Design Workshop

Fase 1: In development teams werken de deelnemers aan een design document met daarin inspiratiebronnen, verhaal, karakters en mogelijke besturing.

Vervolgens gaan de jongeren aan de slag met het maken van assets. Deze karakters en achtergronden worden getekend, geknutseld, gekleid en vervolgens gedigitaliseerd.

Fase 2: Met de laagdrempelige programmeertaal Scratch of GDevelop wekken de deelnemers de assets tot leven.

Na uitgebreid testen en spelen presenteren de teams hun spellen aan elkaar.

Fase 3: Met Makey Makey's bouwen de deelnemers game controllers waarmee ze hun eigen games daadwerkelijk kunnen besturen.

...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image

Van game design workshop tot lessenserie

De tijdsduur van het Game Design Lab is variabel. Het kan daarom als workshop worden ingezet, maar ook als een lessenserie die een aantal dagen kan beslaan.

In een workshop van minimaal 100-120 minuten concentreren de deelnemers zich op het programmeren in Scratch of GDevelop (fase 2), en gebruiken daarbij bestaande karakters en achtergronden.

Het toevoegen van fase 1 (ontwerpen van karakters en achtergronden) resulteert in minimaal 100-120 minuten extra.

Het toevoegen van fase 3 (game controllers bouwen) resulteert in minimaal 50 minuten extra.

Professioneel workshopleider

De workshopleiders van maX Music worden zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. Je bent daarom verzekerd van succes wanneer je maX Music kiest als partner voor jouw creatieve project.

Wie regelt wat?

De school verzorgt een lokaal met een beamer of digibord, 1 computer per 4 deelnemers (liefst laptops met speakers, microfoon en camera), wifi en tekenmateriaal (potloden, stiften, papier).

De workshopleider neemt verdere benodigdheden mee, waaronder Makey Makey's, camera's en divers speelmateriaal. De workshop kan aan maximaal 25 deelnemers tegelijkertijd worden gegeven.

Prijs Game Design Lab

Boek de Game Design Lab Workshop op je eigen locatie vanaf 450 euro, inclusief reis- en materiaalkosten, exclusief eventuele parkeerkosten en vrijgesteld van btw voor deelnemers jonger dan 21 jaar.

Neem contact op voor een vrijblijvende prijsopgave, snel via het formulier op deze pagina of uitgebreid via de Contactpagina.

Bellen is vaak sneller (en leuker) op +31 (0)85-2016684.

Betalen met de cultuurkaart
maX Music is acceptant van de Cultuurkaart. Dit betekent dat je als school een deel van de workshopkosten of zelfs het complete bedrag kunt betalen met deze kaart die je bij het CJP kunt aanvragen.

Feest Rond De Wereld

Een Braziliaans samba-carnaval, een Afrikaanse dans, een Indonesisch Gamelan klankenspel; we beleven het allemaal in dit kunst & cultuur project met meerdere lessen. Onze workshopleiders komen met de instrumenten en muziek naar uw locatie, en nemen de kinderen mee op ontdekkingsreis.

Inhoud project

Onze kundige en enthousiaste workshopleiders komen een aantal keer naar uw locatie, om steeds 1 of meer groepen workshops te geven. Elke dag of elke week kan er een andere kunstdiscipline worden beleefd. Met onze lesbrief kunnen de eigen juffen en meesters de groepen voorbereiden.
Het project kan worden afgesloten met een presentatie door de kinderen.

De precieze indeling van het project is flexibel en kan in goed overleg worden vastgesteld. Een voorbeeld:

Dag 1: Djembes uit Afrika bespelen

Dag 2: Indonesische Gamelan

Dag 3: Braziliaanse percussie

Dag 4: Straatpercussie op afvaltonnen etc

...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image

Karakteristieken

 • De workshop wordt geleid door een enthousiaste en ervaren slagwerkdocent.
 • De meegenomen instrumenten nodigen uit om aangeraakt en bespeeld te worden.
 • De workshop heeft verschillende elementen waarin steeds andere acties van de kinderen wordt gevraagd zoals: luisteren, ritmes nadoen, samenspelen, motorische vaardigheden in het spelen van een instrument, praktisch inzicht en reflectie.

Leerlingen vanaf groep 3 van het primair onderwijs en speciaal onderwijs kunnen dit project met veel plezier volgen.

Leerdoelen

 • Aan de hand van (vereenvoudigde) traditionele ritmes werken aan een slagwerkstuk met veel variatie en eigen inbreng. (Kerndoelen 1, 2, 34, 37, 39)
 • Kennismaken met het bespelen van slagwerkinstrumenten. Ieder kind heeft een eigen slagwerkinstrument tot zijn beschikking tijdens de workshop. (Kerndoel 54)
 • Actief bewegingen en geluiden nadoen en zelf inbrengen. (Kerndoelen 54, 55, 58)

Lees meer in onze leerlijnen cultuuronderwijs.

Professionele workshopleiders

De workshopleiders van maX Music worden zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. U bent daarom verzekerd van succes wanneer u maX Music kiest als partner voor uw creatieve project.

Praktische details

U als klant zorgt voor een lokaal/ruimte op de begane grond zonder tafels (of tafels opgestapeld aan de kant) en met stoelen (zonder armleuning) in een kring. De workshopleider neemt zelf de instrumenten mee. Houdt rekening met sterke geluidsoverlast.

Prijs Feest Rond De Wereld

De prijs van dit project is afhankelijk van het aantal groepen die meedoen en het aantal lessen per groep.

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina.

Bellen is vaak nog sneller op +31 (0)85-2016684.

Zuid Amerika Project

In deze workshopserie ervaren kinderen de swingende Zuid-Amerikaanse cultuur. De deelnemers gaan zelf aan de slag met Braziliaanse Percussie, Cajones, Capoeira en ZumbaKids.

Bel ons vrijblijvend op +31 (0)85-2016684.

Inhoud project

Onze kundige en enthousiaste workshopleiders komen een aantal keer naar uw locatie, om steeds 1 of meer groepen workshops te geven. Elke dag of elke week kan er een andere kunstdiscipline worden beleefd. Met onze lesbrief kunnen de eigen juffen en meesters de groepen voorbereiden.
Het project kan worden afgesloten met een presentatie door de kinderen.

De precieze indeling van het project is flexibel en kan in goed overleg worden vastgesteld. Een voorbeeld:

Dag 1: Braziliaanse Percussie

Dag 2: Capoeira (Braziliaanse 'vechtdans')

Dag 3: Cajon: Peruaanse drumkisten bespelen

Dag 4: ZumbaKids dans

...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image

Belevingswereld & Kennisniveau

Leerlingen vanaf groep 5 van het primair onderwijs (ook speciaal onderwijs) kunnen dit project workshop met veel plezier volgen.
Door toenemende cognitieve vaardigheden vanaf het 10e jaar groeit het vermogen bij de leerling om zichzelf en hun handelingen te plaatsen in het geheel. De leerlingen gaan graag samenwerkingen aan.

Leerdoelen

 • Aan de hand van (vereenvoudigde) traditionele ritmes werken aan een slagwerkstuk met veel variatie en eigen inbreng. (Kerndoelen 1, 2, 34, 37, 39)
 • Kennismaken met het bespelen van slagwerkinstrumenten. Ieder kind heeft een eigen slagwerkinstrument tot zijn beschikking tijdens de workshop. (Kerndoel 54)
 • Actief bewegingen en geluiden nadoen en zelf inbrengen. (Kerndoelen 54, 55, 58)

Lees meer in onze leerlijnen cultuuronderwijs.

Benodigdheden

 • Cajon / Percussie: De school zorgt voor een grote ruimte (op de begane grond in de buurt van de presentatieruimte, zo mogelijk dichtbij een ingang waar een auto direct kan uitladen) zonder tafels (of tafels opgestapeld aan de kant) en met stoelen (zonder armleuning) voor alle deelnemers in een kring. De workshopleider neemt zelf de instrumenten mee. Houdt rekening met sterke geluidsoverlast voor andere activiteiten.

 • Capoeira / ZumbaKids: De school zorgt voor een grote ruimte met minimaal 60m2 vrije ruimte. De workshopleider verzorgt zelf de geluidsversterking en muziek. Het is handig als de deelnemers gemakkelijke kleding en schoenen dragen.

 • Presentatie (optioneel): De school zorgt voor een grote ruimte waar ook de ouders bij in passen; erom heen kunnen staan. De school zorgt voor een ordelijke en tijdige wisseling van leerlingen en ouders.

Prijs Zuid Amerika Project

De prijs van dit project is afhankelijk van het aantal groepen die meedoen en het aantal lessen per groep.

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina.

Bellen is vaak nog sneller op +31 (0)85-2016684.

Hip-Hop Project Basisonderwijs

In deze workshopserie ervaren kinderen de populaire Hip-Hop subcultuur die in de jaren '80 ontstond in Noord-Amerika.

In dit Hip-Hop Project gaan groepen leerlingen zelf aan de slag met de vier elementen van Hip-Hop: rappen, breakdance, graffiti spuiten, en dj-en / muziek mixen.

Bel ons vrijblijvend op +31 (0)85-2016684.

Inhoud Hip-Hop Project

Onze kundige en enthousiaste workshopleiders komen een aantal keer naar je locatie, om steeds 1 of meer groepen workshops te geven. Elke dag of elke week kan er een ander element van de Hip-Hop worden beleefd. Met onze lesbrief kunnen de eigen juffen en meesters de groepen voorbereiden.
Het project kan worden afgesloten met een spetterende presentatie door de kinderen.

De precieze indeling van het project is flexibel en kan in goed overleg worden vastgesteld. Een voorbeeld:

Dag 1: DJ / Mixen Workshop of beats maken in de Live Looping Workshop.

Dag 2: Rap Workshop: zelf lyrics schrijven en spitten, misschien zelfs op je zelfgemaakte beats van vorige week.

Dag 3: Breakdance Workshop: we leren de basisbewegingen zoals de six step en de baby freeze.

Dag 4: Graffiti Workshop: eigen tags spuiten met verf op hardboard dat op school blijft of mee naar huis mag.

...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image

Uitbreidingen

Het project kan desgewenst starten met een voorstelling over de geschiedenis van Hip-Hop.

Het project kan worden uitgebreid met meer hip-hop workshops zoals Light Graffiti, Trucker Cap Graffiti en Streetbeats.

Ook kunnen de workshops toewerken naar een videoclip waarin de leerlingen rappen en dansen op hun zelfgeschreven hip-hop track. Bekijk hier een voorbeeld.

Benodigdheden Hip-Hop Project

 • Rap Workshop: De school zorgt voor een ruimte met tafels en stoelen en een schoolbord of smartboard, en pennen en papier voor alle deelnemers. De workshopleider neemt geluidsversterking en instrumentale hip-hop beats mee.

 • Breakdance Workshop: De klant zorgt voor een gymzaal of groot leeg lokaal (minimaal 60m2). Een gladde vloer is belangrijk! De workshopleider neemt zelf geluidsversterking en muziek mee. Voor deze workshop is het belangrijk dat de deelnemers gemakkelijke kleding en schoenen dragen.

 • DJ / Mixen Workshop: De klant zorgt voor een gewoon lokaal op de begane grond met de tafels aan de kant. De workshopleider neemt de benodigde apparatuur en muziek mee.

 • Graffiti Workshop: De school zorgt voor een buitenruimte zoveel mogelijk uit de wind waar gewerkt kan worden met verf. De workshopleider neemt zelf alle benodigdheden mee.
  NB: Als er geen buitenruimte mogelijk is, dan kan Graffiti worden vervangen door Light Graffiti of Trucker Cap Graffiti. Deze workshops kunnen binnen plaatsvinden.

Prijs Hip-Hop Project

De prijs van dit Hip-Hop Project is afhankelijk van het aantal groepen die meedoen en het aantal lessen per groep.

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina.

Bellen is vaak sneller (en leuker) op +31 (0)85-2016684.

"Maak een echt videojournaal waarin je zelf de reporter of presentator bent!"

Gewapend met camera's en microfoons gaan de deelnemers er als razende reporters op uit om verslag te doen van gebeurtenissen en plannen rondom jullie school of organisatie. Vervolgens monteren de kinderen zelf hun eigen materiaal, en kunnen de resultaten al op de dag zelf worden bekeken en desgewenst verspreid.

Leerlijnen
Werk jij op een basisschool en ben je benieuwd waar en hoe deze workshop past in jullie leerplan? Lees dan onze leerlijnen cultuuronderwijs.

Inhoud Journaal Maken Workshop

Na een korte inleiding en het vertonen van videovoorbeelden worden er productieteams gevormd van 3-5 workshopdeelnemers. Elk team krijg een item om te verslaan, bijvoorbeeld 'Kort Nieuws' (over gebeurtenissen op school), 'De Agenda', 'Weersverwachting', etc.

Redactievergadering
In de workshopruimte houdt elk team een redactievergadering waarin men bespreekt hoe ze hun reportage gaan aanpakken, en men verdeelt onderling de beschikbare rollen: producent, regisseur, cameraman, geluidsman, presentator / interviewer, deskundige. Rollen kunnen zo nodig door teamleden worden gecombineerd en afgewisseld.

De begeleider van maX Music loopt rond, geeft tips en instructie over de apparatuur.

...image
...image
...image
...image
...image

Op reportage
Als een team een plan heeft en de apparatuur begrijpt, kan men op reportage buiten de workshopruimte, elders in of buiten het gebouw. De deelnemers doen in principe alles zelf; inhoudelijke en praktische keuzes maken, filmen, interviewen en presenteren.

Montage
Halverwege de workshop verzamelen de teams zich weer in de workshopruimte. Nu gaan de teams aan de slag met de montage van hun zelfgeschoten videomateriaal. Ze krijgen hierbij tips & tricks van de workshopleider.

Bij voldoende tijd kunnen we met elkaar de gemaakte video's bekijken en reflecteren.

Mediawijsheid

Kinderen en jongeren hebben tegenwoordig bijna continu toegang tot media zoals televisie en Internet. Ze groeien ermee op en lijken daarom al snel 'mediawijs'. Tegelijkertijd lijken ze vaak een onrealistisch beeld te hebben van de werkelijkheid, mede ingegeven door de selectieve en bewerkte boodschappen in die media. 

Bewerken en herkennen
Met diverse workshops mediawijsheid leert maX Music kinderen en jongeren creatief werken met media. Zo leren ze enerzijds zelf de kunst van het bewerken, en anderzijds herkennen en filteren wat echt is en wat 'gekleurd'. 

Als je de Workshop Journaal Maken wilt inzetten rond het thema mediawijsheid, dan kunnen we hier in de workshop extra aandacht aan besteden en bijvoorbeeld verschillende teams eenzelfde item geven met steeds een ander uitgangspunt. Zo zal in het journaal zichtbaar worden hoe een reportage kan worden 'gekleurd' door de makers.

Professioneel workshopleider

De workshopleider van maX Music is een professioneel kunstenaar met didactische kennis en ervaring, en is zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. Je bent daarom verzekerd van succes met een Workshop Journaal Maken van maX Music.

Wie regelt wat?

De workshopleider van maX Music verzorgt de Workshop Journaal Maken op jullie locatie en neemt iPads, microfoons, en andere benodigdheden mee. De opdrachtgever verzorgt een lokaal met smartboard of beamer waarop we onze laptop kunnen aansluiten. Het is fijn als jullie voor 2-3 extra volwassen begeleiders kunnen zorgen die met groepjes deelnemers meegaan op reportage.

Doelgroep
De Workshop Journaal Maken beslaat 90-120 minuten en is geschikt voor kinderen vanaf groep 5. De workshop kan meerdere keren achter elkaar worden gegeven aan verschillende groepen.

Prijs Journaal Maken Workshop

De Workshop Journaal Maken voor uw groep haal je in huis vanaf 525 euro. Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina. Bellen is vaak nog leuker en sneller op +31 (0)85-2016684.

Produceren met software

Muziekproducers en dj's als David Guetta en Martin Garrix zijn de nieuwe popsterren. Op een podium lijken ze alleen wat te 'rommelen' achter een laptopje maar de vette beats vliegen je om de oren. Wat gebeurt daar op die computers, en kunnen wij dat ook leren?

Wij komen met iPads naar jullie locatie, en gaan met groepen aan de gang met Muziekproductie.

Online lessen

Deze workshop kan ook online plaatsvinden waarbij de deelnemers op hun eigen devices werken met gratis online software, gewoon in webbrowser. Bekijk hier onze gratis inleidende les.

Lees hier meer over hoe we onze Online Workshops organiseren.

Inhoud Muziekproductie Workshop

De workshopleider van maX Music komt met iPads en microfoons naar je locatie, en laat jouw groep ervaren hoe een pop/dance song kan worden opgebouwd door het 'stapelen' van diverse instrumenten en sporen.

De muziek software op de iPads bevat een hele bibliotheek aan virtuele instrumenten, sounds en kant-en-klare loops die je op een oneindig aantal manieren kunt combineren en bewerken om zo je eigen muziek te produceren.

Remixen
Na een korte klassikale uitleg over de software gaan de jongeren in tweetallen aan de slag. De eerste opdracht is het remixen (bewerken) van een een bestaande song. Zo krijgen de jongeren wat handigheid met het programma en zien ze hoe bijvoorbeeld een drumspoor is opgebouwd en kan worden bewerkt.

...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image

Eigen song

Na het klassikaal uitwisselen van ervaringen gaan de deelnemers nu voor het 'echte werk'; het produceren van een eigen song. In een leeg project voegen ze 1 voor 1 de instrumenten toe, en zingen of rappen ze zelfs eigen teksten al is het maar 1 zin die steeds terugkomt.

We proberen de jongeren te laten ervaren hoe verschillende sporen ritme, harmonie en melodie samen een catchy geheel kunnen vormen.

Muziekproductie lessenserie

Bovenstaand programma kan worden uitgevoerd in 60-75 minuten. Als er meer tijd beschikbaar is, kan de workshop met enkele elementen worden uitgebreid tot 100, 120, 180 minuten of zelfs een meerdaagse lessenserie

Mixage

Bij voldoende tijd besteden we in de Muziekproductie Workshop aandacht aan de diverse effecten en filters uit de software en het mooi balans brengen van volumes en frequenties van de verschillende sporen. Zo evolueert de productie van een ruw idee tot een serieuze demo.

Jam Sessie

Wanneer de deelnemers de software wat beter beginnen te beheersen, kunnen verschillende tweetallen met elkaar jammen. De iPads kunnen contact met elkaar maken en er kan gezamenlijk aan 1 song worden gewerkt.

Songwriting

De songs die ontstaan tijdens een Muziekproductie Workshop zijn vaak eenvoudige, snel bedachte ideeën en de deelnemers besteden de meeste aandacht aan het experimenteren met verschillende instrumenten en effecten. In een uitgebreider project kan er een apart songwriting onderdeel worden toegevoegd. De deelnemers krijgen meer uitleg over en gelegenheid voor het schrijven van songteksten en melodieën die vervolgens kunnen uitgewerkt met de iPads en microfoons.

De Songwriting Workshop kun je ook los boeken bij maX Music.

Professionele docenten

De workshopleiders van maX Music zijn professionele artiesten met didactische kennis en ervaring. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. Je bent daarom verzekerd van succes met een Muziekproductie Workshop van maX Music.

Wie regelt wat?

De Muziekproductie Workshop beslaat 60 tot 180 minuten, en wordt in klasverband gegeven voor max. 20 leerlingen. voor alle leeftijden in het VMBO, Havo en VWO. De workshop kan vallen onder CKV en Muziekles, en is aan te passen op speciale schoolthema's en projecten.

Je zorgt zelf voor een ruimte met tafels en stoelen. In de ruimte dient een groot scherm (bijv. smartboard of beamer) aanwezig te zijn met een hdmi-aansluiting. De workshopleider neemt 10 iPads, 10 koptelefoonsplitters en een aantal microfoons mee. De jongeren (of de klant) dienen zelf eigen oortjes/koptelefoons mee te nemen.

Prijs Muziekproductie Workshop

Boek deze workshop op je eigen locatie vanaf 515 euro, inclusief reis- en materiaalkosten, exclusief eventuele parkeerkosten en vrijgesteld van btw voor deelnemers jonger dan 21 jaar.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en een prijsopgave. Vul hier het korte contactformulier in, of ga naar de uitgebreide contactpagina.

Bellen is vaak sneller (en leuker) op +31 (0)85-2016684.

Betalen met de cultuurkaart
maX Music is acceptant van de Cultuurkaart. Dit betekent dat je als school een deel van de workshopkosten of zelfs het complete bedrag kunt betalen met deze kaart die je bij het CJP kunt aanvragen.

Een uitspatting van verschillende theatrale disciplines

Soapseries, musicalfilms en improvisatieshows zijn niet meer weg te denken van de televisie en ze zijn populair onder veel jongeren in alle onderwijstypen.

Dergelijke formats zijn daarom een interessante ingang om drama als kunstvorm onder de aandacht van jongeren te brengen. Tegelijkertijd is theater een prachtige vorm om een groep elkaar te leren kennen en accepteren.

In de Theater Themadag neemt maX Music een grote groep jongeren mee op een uitdagend avontuur met theater workshops en een gezamenlijke voorstelling waarin iedereen een rol speelt.

Bel ons op +31 (0)85-2016684 om vrijblijvend te overleggen over een Theater Themadag op jouw locatie.

Opzet Theaterdag

Aan de Theaterdag kan een aantal klassen tegelijkertijd deelnemen. Elke groep jongeren volgt 3 onderdelen: 

 1. Theatersport Workshop, opwarmen en losmaken

 2. Verdiepende Workshop, toewerken naar een scène

 3. Gezamenlijke eindvoorstelling

...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image

1. Theatersport Workshop

De deelnemers krijgen in de Theatersport Workshop oefeningen om het lichaam op te warmen en de fantasie te prikkelen. Vervolgens stort de groep zich in verschillende theatersport games die resulteren in een onvoorspelbare en vermakelijke wedstrijd. De oefeningen zijn gebaseerd op spontaniteit, positiviteit, spelplezier, samenwerking en hulpvaardigheid. Onder begeleiding van de workshopleiders ontwikkelen de deelnemers lef, creativiteit en concentratie. 

2. Verdiepende Workshop

In een tweede workshopronde gaan de deelnemers aan de slag met Soap ActerenMusical, Stage Fighting of Musical / Showdance. Elke workshop werkt toe naar een volledige scène die in de eindvoorstelling door de groep zal worden gespeeld.

3. Eindvoorstelling

In dit derde en laatste onderdeel komen alle deelnemers samen in een grote ruimte en worden de scènes na elkaar opgevoerd onder begeleiding van de workshopleiders. Mede omdat iedereen een actieve rol heeft en zich nu pas het volledige verhaal ontspint is er veel aandacht voor elkaar en de dialogen. Momenteel gebruiken we een eigentijds kort theaterstuk in de stijl van `West Side Story` en 'Romeo & Julia' met universele elementen als vriendschap, trots, oorlog, en onmogelijke liefde. 

Professionele docenten

De maX Music workshopleiders die de Theaterdag begeleiden zijn ervaren, gediplomeerde theaterdocenten die op dagelijkse basis acteren, regisseren en doceren. Daarnaast selecteert maX Music de docenten op betrouwbaarheid en op het vermogen om enthousiasme over te dragen. Je bent daarom verzekerd van succes met de Theaterdag van maX Music

Praktische details

De Theaterdag beslaat minimaal 4 lesuren per deelnemende klas, en wordt gegeven aan alle leeftijden in het VMBO, Havo en VWO. De activiteiten kunnen vallen onder CKV, Drama en Maatschappijleer. Het kan de motivatie van de leerlingen verhogen door ze in te delen in een verdiepende workshop van hun voorkeur. Idealiter is heeft elke groep maximaal 15-20 deelnemers, maar desnoods kunnen we ook met grotere groepen werken.

De school verzorgt per klas een workshopruimte, bijvoorbeeld een ruim klaslokaal. Daarnaast is er een grote aula of gymzaal nodig voor de gezamenlijke eindvoorstelling. Elke workshopleider van maX Music neemt de benodigdheden voor zijn of haar workshop mee, en zo nodig geluidsapparatuur voor de workshops zelf. Daarnaast verzorgt maX Music zo nodig de geluidsversterking, muziek en verlichting tijdens de eindvoorstelling.

Prijs Theaterdag

De prijs van de Theaterdag is afhankelijk van het aantal klassen dat deelneemt, en de te vullen tijd per klas. Een voorbeeld: 6 klassen volgen elk een workshop Theatersport van 1 lesuur, een verdiepende workshop van 2 lesuren, en de eindvoorstelling van max. 1 lesuur. Indicatie totaalprijs = 2.650 euro (inclusief reiskosten en vrijgesteld van btw).

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina.

Bellen is vaak sneller (en leuker) op +31 (0)85-2016684.

Betalen met de cultuurkaart
maX Music is acceptant van de Cultuurkaart. Dit betekent dat je als school een deel van de workshopkosten of zelfs het complete bedrag kunt betalen met deze kaart die je bij het CJP kunt aanvragen.

Uiteenlopende talenten vormen samen één resultaat

Het eindproduct is bijvoorbeeld een videoclip met eigen songs of een Talent Night met optredens. Heb je zelf een ander idee voor een project? Neem vooral contact op, want we denken graag mee.

Voorbeeld 1: Videoclip met diverse kunstuitingen

Na workshops Songwriting en/of Rap worden zelfgeschreven songs van de deelnemers professioneel opgenomen. 

Andere groepen deelnemers werken tegelijkertijd aan video-opnames, danschoreografieën en/of beeldende kunstuitingen zoals een graffiti wand. 

Het eindproduct van dit project is een videoclip waarin diverse kunstuitingen thematisch op elkaar aansluiten en waarin jouw school of organisatie van een creatieve kant wordt laten zien. 

...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image

Voorbeeld 2: Videoclip met geschiedenisthema

Een vakoverstijgend project over meerdere dagen. maX Music verzorgt songwriting en theater workshops verspreid over meerdere dagen die samen moeten leiden tot een videoclip met zelf geschreven songs en theater-sketches die 70 jaar geschiedenis illustreert met bijvoorbeeld diverse muziek-, beeld- en kledingstijlen.

Voorbeeld 3: Talent Night met eigen songs

Na workshops Songwriting en Rap krijgen de deelnemers Zang Workshops bij hun zelfgeschreven songs. Direct hierna worden de songs professioneel opgenomen. De opnames worden door maX Music ge-edit, gemixt en gemasterd. Een volgende stap in het project zijn Choreografie / Dans Workshops bij de zelfgeschreven songs. Nu zijn de deelnemers klaar voor hun performance op de afsluitende Talent Night

Professionele artiesten

Alle workshops van maX Music worden verzorgd door professionele en enthousiaste artiesten. Door hun grote ervaring met diverse doelgroepen krijgen ze elke groep mee.

Prijs Kunst & Cultuur Project

De prijs van een Kunst & Cultuur Project hangt onder meer af van het aantal deelnemers en het aantal workshops dat je per groep wilt inzetten.

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina.

Bellen is vaak sneller (en leuker) op +31 (0)85-2016684.

Betalen met de cultuurkaart
maX Music is acceptant van de Cultuurkaart. Dit betekent dat je als school een deel van de workshopkosten of zelfs het complete bedrag kunt betalen met deze kaart die je bij het CJP kunt aanvragen.

Make je eigen song + music video

Met de hele groep een song of rap schrijven, opnemen met professionele apparatuur en ook nog een videoclip erbij. Dat is een leuk een leerzaam proces met een tof eindresultaat.

In corona-tijd kan de song ook op afstand worden gemaakt met filminstructies en script van maX Music. Bekijk de voorbeeldvideo op deze pagina.

Lees hier meer over hoe we onze Online Workshops organiseren.

Bel ons om vrijblijvend op +31 (0)85-2016684 te overleggen hoe we dit ook bij jullie op locatie kunnen verzorgen.

Mw. Jonkman, St. Nicolaaslyceum Amsterdam:
"Overweldigende reacties van de leerlingen, de ouders en de collega's. Het is ook geweldig promotiemateriaal voor de open dag!"

Les 1: Songwriting Workshop

De dag wordt verdeeld in 3 blokken van 90-120 minuten. Tijdens het eerste blok schrijven we de songtekst. Klassikaal brainstormen we over het onderwerp en maken we een ruwe structuur van de song.

Vervolgens gaan de deelnemers in groepjes uiteen om elk aan een deel van de song te werken. Aan het eind van dit eerste blok komen de groepen weer bij elkaar, voegen we de verschillende delen samen en zingen we het met iedereen even door.

Lees meer over de Songwriting Workshop, die je ook los kunt boeken. Dit project kunnen we ook uitvoeren met een Rap in plaats van een popsong. Lees meer over de Rap Workshop.

...image
...image
...image
...image
...image
...image

Les 2: Lied Opnemen

Met meegebrachte professionele microfoons en draadloze koptelefoons bouwen we je ruimte om tot een opname-studio. We coachen de deelnemers bij het zingen, en stukje voor stukje nemen we zo de hele song op. In de pauze na dit blok maken we snel een ruwe mix van de opnames die nodig is voor het derde blok.

Les 3: Videoclip Opnemen

Met een eerste versie van de song nemen we in het derde blok de videoclip op in en rond je locatie. Elk groepje bedenkt een sketch, dans of playback act op hun zelf geschreven deel van de song. Terwijl de ene groep wordt gefilmd, kunnen de andere groepen toekijken of nog voorbereiden.

Achteraf is maX Music nog enkele dagen bezig met het bewerken en mixen van de audio en het monteren van de video. Binnen twee weken ontvang je een professioneel resultaat dat je organisatie en de jongeren met trots zullen kunnen presenteren.

Corona: Home Isolation / Escape Video

Dit project kan ook online worden uitgevoerd, zeker nu we extra rekening moeten houden met de corona maatregelen.

Online bedenken we samen een thema en verdelen we de tekstregels en videosketches. Vervolgens krijgen de leerlingen een script met instructies mee over het schrijven en opnemen van de tekst en melodie. Ze kunnen hun eigen melodielijn zelfstandig op school of vanuit huis opnemen, bijvoorbeeld met hun eigen mobiele telefoon.

maX Music verzamelt alle beeld- en audiomateriaal en monteert dit uitgebreid tot een mooie videoclip. Bekijk het voorbeeld op deze pagina!

Song & Clip XL

Dit project kan op meerdere manieren worden uitgebreid.

In een uitgebreide kunstendag doen er meerdere groepen jongeren tegelijkertijd mee. We voegen dan bijvoorbeeld workshops theater, dans, stop motion, street art toe die het liedthema uitwerken. De resultaten worden gefilmd en in de videoclip verwerkt.

In een langere lessenserie kunnen de deelnemers hun eigen songs schrijven, produceren en videoclips erbij maken op iPads. maX Music kan deze iPads desgewenst meenemen.

Het precieze programma en thema kunnen we in goed overleg met je vaststellen. Bel ons op +31 (0)85-2016684 om vrijblijvend te overleggen.

Professionele Artiesten

Onze workshopleiders selecteren we met zorg geselecteerd op kwaliteit, enthousiasme en betrouwbaarheid. Je bent dus verzekerd van succes als je kiest voor maX Music als partner voor jullie creatieve project.

Wie regelt wat?

Het project kan op 1 dag worden uitgevoerd, of verspreid over meerdere dagen. Wij zijn flexibel.

De workshopleider komt 90-60 minuten voor aanvang van de 1e les aan met muziek, opname-apparatuur en camera en bouwt direct de apparatuur op in de workshopruimte. In de ruimte zijn tafels en stoelen, een smartboard (of desnoods schoolbord of flip-over), en pennen en papier voor alle deelnemers. Het kan een gewoon klaslokaal zijn, maar het liefst met vloerbedekking en/of gordijnen (dan worden de audio opnames nog mooier). Ook is het fijn als er tijdens de 2e les rondom deze ruimte niet veel herrie is van bijvoorbeeld andere klassen zodat de opnames niet worden verstoord.

Verder is het handig als we tijdens het 1e blok nog minimaal nog 2-4 aangrenzende ruimtes (al is het maar een gang of halletje) mogen gebruiken zodat de groepjes zich kunnen verspreiden om te schrijven.

Prijs Workshop Song & Clip Project

Boek het Song & Clip Project vanaf 1.100 euro, inclusief reis- en materiaalkosten, exclusief eventuele parkeerkosten en vrijgesteld van btw voor deelnemers jonger dan 21 jaar.

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina.

Bellen is vaak sneller (en leuker) op +31 (0)85-2016684.

Betalen met de cultuurkaart
maX Music is acceptant van de Cultuurkaart. Dit betekent dat je als school een deel van de workshopkosten of zelfs het complete bedrag kunt betalen met deze kaart die je bij het CJP kunt aanvragen.