Muziekdag

Iedereen maakt muziek in onze workshops

Wil je met een groep op een leuke en laagdrempelige manier zelf eens aan de slag met trommels, zang, rap, musical, ukelele's of dj-draaitafels?

Professionele en enthousiaste artiesten komen naar jullie locatie voor een muziek workshop waarvan het effect nog lang zal doorklinken.

Bel ons vrijblijvend op +31 (0)85-2016684.

Workshop Zingen

In de Gospel Workshop waant jullie groep zich binnen de kortste keren in een kolkende zwarte kerk uit Sister Act of Blues Brothers. Met veel energie, soul en meerstemmigheid worden songs als ‘Oh Happy Day’ aangeleerd. In de Workshop Zeemansliederen Zingen zingen de deelnemers bekende liederen over verlies, verlangen en vis.

Workshop Musical

Nederland houdt van musicals; bezoekersaantallen zijn hoog, en er is een grote verscheidenheid aan producties. Het lijkt wel of iedereen naar Aladdin of Tina is geweest! In onze Musical Workshop leren jullie zelf een scène spelen en zingen en bewegen op een typisch musical lied. Voor even zijn jullie zelf de sterren!

...image
...image
...image
...image
...image
...image

Eigen lied/rap schrijven

Hoe leuk is het om een eigen lied te schrijven over jullie organisatie, team of familie! In de Rap Workshop helpt een coole rapper jullie een eigen rhyme te schrijven en deze met veel lol te rappen op een vette hip-hop beat.

In de Songwriting Workshop schrijf je met elkaar een eigen songtekst op een bekende pop song of componeer je zelfs een eigen melodie, zonder dat iemand daarvoor per se een instrument hoeft te kunnen bespelen.

Opnames
Willen jullie een audio- of video-opname van jullie zelfgeschreven song/rap, aangeleerde lied of een video-impressie van de hele muziek workshop? Vermeld dit bij de aanvraag, dan nemen we dit apart op in de prijsopgave.

Trommel Workshops

Ons dagelijks leven zit vol ritme en daardoor is het spelen van ritme vaak eenvoudiger dan je denkt. Door het stapelen van eenvoudige patronen ontstaat een verrassend ritmisch resultaat. Met deze insteek leert jullie groep ritmes spelen op afvaltonnen (Workshop Streetbeats), Afrikaanse trommels (Workshop Djembe), Peruaanse Cajons (Workshop Cajon), of diverse Zuid-Amerikaanse instrumenten (Workshop Latin Percussie).

DJ / Mixen Workshop

In de DJ Workshop maken jullie kennis met een professionele DJ, en leer je hoe songs op verschillende manieren door elkaar kunnen worden gemixt met professionele apparatuur. Wie van jullie krijgt de groep aan het dansen?

Ukelele Workshop

In de Ukelele Workshop leren jullie binnen een uur een bekend liedje spelen op die mini gitaartjes uit Hawaii. Wij krijgen iedereen aan het spelen!

Prijs muziek workshops

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina. Bellen is vaak nog sneller (én leuker) op +31 (0)85-2016684.

Wat is een cultuurdag?

Bij een Cultuurdag, CKV Dag of Kunstendag komen onze professionele artiesten en kunstenaars naar jullie middelbare school toe en verzorgen in de klas workshops media, theater, muziek, kunst/techniek, dans, sportief.

Alle workshops sluiten goed aan op de belevingswereld van jongeren, en banen de weg voor verdiepende culturele ervaringen. Daarnaast zorgen voor de culturele en kunstzinnige activiteiten voor verbinding en verwerking van ervaringen tijdens de lockdowns. Hiervoor zijn ook NPO gelden beschikbaar.

In goed overleg maken wij een eigentijds programma op maat dat aansluit op jullie wensen en doelen, het aantal leerlingen, en natuurlijk het beschikbare budget.

Thema's zoals Kerst
Kies je een van-alles-wat programma, of ga je voor een thema als rode draad door alle workshops? Een thema als 'verbinding' is natuurlijk superrelevant na alle thuis isolatie. Maar ook een thema als Kerst is straks goed toepasbaar op veel workshops.

Corona maatregelen
We zorgen er in samenspraak voor dat we alle protocollen naleven met betrekking tot de corona maatregelen en dat we het programma op verantwoorde wijze uitvoeren, desnoods online. Lees hier meer over op onze corona faq pagina.

Bekijk een overzicht van alle beschikbare workshops voor het voortgezet onderwijs

Bekijk een achter-de-schermen Vlog van een cultuurdag

Voorbeeld 1: Cultuurdag vmbo-school

Een vmbo-school organiseert een cultuurdag voor 6 klassen. De school wil alle klassen actieve workshops laten volgen.

Carrousel
maX Music verzorgt een carrousel met workshops Vloggen, Zand Toveren, Theatersport, Rap en Breakdance en Graffiti.

Gedurende een dagdeel vinden er in klas- en gymlokalen 2 workshoprondes van steeds zo'n 75 minuten plaats (tijdsduur kan in overleg).

Elke leerling volgt 2 van de 6 beschikbare workshops. De school kan zelf bepalen of ze de leerlingen van tevoren zelf laten kiezen (wat de motivatie verhoogt) of dat de leerlingen worden ingedeeld met hun eigen klas.

...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image

Optioneel: Presentatie
Na de workshops kan er een korte presentatie plaatsvinden waarbij alle leerlingen hun laatst gevolgde workshop aan elkaar presenteren en die wordt gehost door de rap workshopleider. Deze presentatie kan plaatsvinden in een gymzaal of aula, zo nodig met geluidsversterking die wij zelf meebrengen. Een dergelijke presentatie is altijd een spetterende afsluiting van de dag.

Corona-versie: De presentatie kan worden weggelaten en bijvoorbeeld worden vervangen door een video-registratie.

Voorbeeld 2: Kunstzinnige themaweek lyceum

Een lyceum organiseert een themaweek voor 3 klassen uit het 3e en 4e leerjaar, en wil graag kunstvormen van over de hele wereld aan bod laten komen.

Elke dag iets anders
maX Music verzorgt gedurende de week workshops Gamelan (Indonesische muziek), Latin Percussie, Capoeira, en Zandkunst. Elke dag wordt er een andere workshop gegeven, steeds 2 lesuren per klas. Op deze manier volgen alle leerlingen alle workshops.

Corona-versie: In deze corona-periode wordt er zorgvuldig geselecteerd op de workshopvormen, waarbij fysiek contact niet vereist is. Daarnaast zorgen we bij workshops met instrumentaria, dat iedere leerling zijn eigen instrument ontvangt.

Wie regelt wat?

De artiesten nemen zelf de benodigde instrumenten en apparatuur mee. Voor een eventuele presentatie verzorgt maX Music de geluidsinstallatie (speakers, mixer, en microfoons) voor zover niet al aanwezig op de locatie.

Het is prettig als er per workshop een docent (bekend met de leerlingen) van de school aanwezig is om te assisteren en zo nodig de orde te handhaven.
Er is van maX Music een coördinator aanwezig die aanspreekpunt voor de school is. Het is prettig als er ook vanuit de school 1 aanspreekpunt continu aanwezig is die van alles op de hoogte is.

Rooster
Het tijdschema en de indeling van groepen in de beschikbare workshops wordt in goed overleg vastgesteld. maX Music kan hier een eerste voorstel voor doen.

De workshopruimtes dienen minimaal 30 minuten voor aanvang van de eerste workshopronde beschikbaar te zijn voor preparatie en soundcheck.

De ruimte voor de gezamenlijke presentatie dient minimaal 60-90 minuten voor aanvang van de presentatie beschikbaar te zijn voor preparatie en soundcheck.

Presentatie
Aan een optionele presentatie werken alle groepen mee. In een gezamenlijke presentatie van max. 60 minuten is ruimte voor zo'n 10 presentatiemomenten waarbij meerdere groepen kunnen worden samengevoegd. De volgorde voor de presentaties wordt opgesteld door maX Music.

Corona-versie: In corona tijd kan een presentatie wellicht niet georganiseerd worden. In plaats daarvan zouden we een videoregistratie kunnen maken.

Prijs cultuurdag voortgezet onderwijs

We maken graag een voorstel op maat voor jullie cultuurdag.

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina.

Bellen is vaak sneller (en leuker) op +31 (0)85-2016684.

Betalen met de cultuurkaart
maX Music is acceptant van de Cultuurkaart. Dit betekent dat je als school een deel van de workshopkosten of zelfs het complete bedrag kunt betalen met deze kaart die je bij het CJP kunt aanvragen.

Muziek op school themadag

Enthousiaste artiesten komen naar jullie locatie, en verzorgen muziek workshops voor alle groepen. Plezier en inspiratie verzekerd voor de kinderen en de leerkrachten. Ouders kunnen de eindpresentatie meebeleven, live op school of achteraf door een videoregistratie die we kunnen verzorgen (bekijk voorbeeld).

Wij maken een programma op maat dat aansluit op jullie wensen en natuurlijk jullie budget.

Onze Muziekdag is een totaalpakket op maat inclusief workshops, instrumenten, knutseltips, rooster en benodigde techniek. Geen verrassingen achteraf dus.

Hieronder vind je drie voorbeelden van onze Muziekdag. Uiteraard kan elk voorbeeld ook met meer of minder groepen worden uitgevoerd, en veranderen daarmee ook de prijzen. 

Bekijk ook onze andere themadagen met dans, beeldende kunst en kunst/techniek.

Leerlijnen
Werk je op een basisschool en ben je benieuwd waar en hoe deze workshops passen in jullie leerplan? Lees dan onze leerlijnen cultuuronderwijs.

Voorbeeld 1: Jubileum basisschool

Een basisschool met 210 leerlingen / 8 groepen viert een jubileum en zoekt een feestelijk muziekproject. maX Music verzorgt een Muziekdag met 2 artiesten (bijvoorbeeld workshopleiders Muziekavontuur, en Percussie) die ieder 4 workshops van 45 minuten geven aan steeds 1 groep. Als afsluiting begeleiden de artiesten een gezamenlijke voorstelling waaraan alle groepen meewerken.

Op deze manier volgen alle groepen gedurende de schooldag twee activiteiten (een workshop en een presentatie), en er is een spetterend resultaat voor belangstellenden. Dit programma kost 1.150 euro, inclusief reis- en materiaalkosten, vrijgesteld van btw.

...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image

Voorbeeld 2: Afscheid directeur

Een school met 225 leerlingen / 8 groepen neemt feestelijk afscheid van de directeur. maX Music verzorgt een Muziekdag met 5 artiesten (bijvoorbeeld Zang & Dans, Muziekavontuur, Streetdance, Streetbeats en Djembé) die ieder 5 workshops van 45 minuten geven aan steeds 1 groep. Als afsluiting begeleiden de artiesten een gezamenlijke voorstelling waaraan alle groepen meewerken.

Op deze manier volgen alle groepen gedurende de schooldag 3 verschillende workshops, en er is een zichtbaar resultaat voor belangstellenden. Download voorbeeldrooster. Dit programma kost 2.975 euro, inclusief reiskosten.

Voorbeeld 3: Project basisschool

Een grote school met 725 leerlingen / 25 groepen zoekt feestelijke workshops en 2 afsluitende presentaties met steeds de helft van de school. maX Music verzorgt een Muziekdag met 11 artiesten (waaronder Zang & Dans, Muziekavontuur, Streetdance, Streetbeats en Djembé) die ieder 4 a 5 workshops van 45 minuten geven aan steeds 1 groep. Als afsluiting begeleiden de artiesten een gezamenlijke voorstelling waaraan alle groepen meewerken. Tijdens de eerste presentatie met de helft van de school volgt de andere helft van de school nog workshops.

Op deze manier volgen alle groepen gedurende de schooldag 2 verschillende workshops, en er is een zichtbaar resultaat voor belangstellenden. Dit programma kost 6.000 euro, inclusief reiskosten.

Optioneel: Videoclip

Als je de ouders niet kunt of wilt uitnodigen bij de eindpresentatie, dan kan een videoregistratie een mooie oplossing zijn om anderen toch mee te laten kijken. Sowieso is het een mooi aandenken aan een leuke dag.

Gedurende de dag maakt dan maX Music video-opnames die we later monteren in mooie herinnering aan de dag die de school ook als promotievideo kan gebruiken. Bekijk voorbeeld.

Wie regelt wat op een Muziekdag?

Tijdens de basisschool activiteiten van maX Music heeft iedere workshopleider normaal gesproken een eigen lokaal en de groepen kinderen wisselen steeds van ruimte.

De meeste workshops kunnen in een gewoon lokaal worden gegeven. Dans workshops komen het best tot hun recht in een gym- of speelzaal.

Voor een gezamenlijke voorstelling verzorgt de school een grote ruimte met voldoende vrije ruimte voor de presentaties en zitgedeelte voor de overige kinderen en belangstellenden. Denk aan een gymzaal, aula, een dorpshuis in de buurt, of bij mooi weer een schoolplein. Download presentatie-opstelling.

Bij afwezigheid van een grote ruimte of bij slecht weer, kunnen de presentaties in een 'festival setting' in de workshopruimtes worden gehouden waarbij het publiek langs de lokalen gaat.

Benodigdheden
De artiesten nemen zelf de benodigde instrumenten en apparatuur mee. Voor de presentatie kan maX Music de geluidsinstallatie verzorgen (speakers, mixer, microfoons) voor zover niet al aanwezig op de locatie.

Het is handig en leuk als de leerkracht van een groep bij de groep blijft om te assisteren. Er is van maX Music een coördinator aanwezig die aanspreekpunt voor de school is. Het is prettig als er ook vanuit de school 1 aanspreekpunt continu aanwezig is die van alles op de hoogte is.

Rooster activiteiten
Het tijdschema en de indeling van groepen in de beschikbare workshops wordt in overleg bepaald. maX Music kan hier een eerste voorstel voor doen. Download voorbeeldrooster.

Het is prettig en goedkoper als de wachttijd voor de workshopdocenten wordt geminimaliseerd met een continurooster, weinig wisseltijd tussen de workshoprondes, en een half uur lunchpauze.

De workshopruimtes dienen minimaal 30 minuten voor aanvang van de eerste workshopronde beschikbaar te zijn voor preparatie en soundcheck. De ruimte voor de gezamenlijke presentatie dient minimaal 60 minuten voor aanvang van de presentatie beschikbaar te zijn voor preparatie en soundcheck.

Aan de hand van onze knutseltips werken de eigen leerkrachten tussen de workshops door met hun groepen aan accessoires en decor voor de presentatie. De school mag er ook voor kiezen om de tijd tussen de workshops door zelf in te vullen. Je zou hierbij kunnen denken aan:

  • Even tot rust komen in het eigen klaslokaal, of buiten spelen
  • Eten en drinken
  • De presentatie van een zojuist gevolgde workshop verder voorbereiden met de eigen leerkracht
  • Het openingslied 'Goede Dag Voor Muziek' oefenen
  • Een film met/over muziek kijken
  • 'Gewone' lessen volgen kan natuurlijk ook

Presentatie basisschool activiteiten

Aan de presentatie van 45-60 minuten werken alle groepen mee. De school kan zelf ouders en andere belangstellenden uitnodigen voor de presentatie. In een gezamenlijke presentatie is ruimte voor max. 10 presentatiemomenten waarbij zo nodig meerdere groepen kunnen worden samengevoegd. De volgorde voor de presentaties wordt opgesteld door maX Music. De groepsleerkrachten zorgen dat hun leerlingen op tijd klaar staan voor de presentatie.

De presentatie wordt altijd gestart met het openingslied 'Goede Dag Voor Muziek' waarin de workshopleiders zichzelf nog eens voorstellen. De school kan dit lied van tevoren al downloaden en afspelen in de klas zodat de kinderen het tijdens de presentatie kunnen meezingen.

Een videoregistratie is een mooi alternatief voor een gezamenlijke presentatie, zeker in corona-tijd. Bekijk hier een voorbeeld.

Om de dag zo compleet mogelijk te maken, hebben we knutselsuggesties voor accessoires en decor voor de momenten dat een groep even geen workshop heeft.

Prijs Muziekdag

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina. Bellen is vaak nog sneller op +31 (0)85-2016684. Vermeld daarbij de gewenste datum en het aantal groepen/kinderen.

Reacties

Hinke Algra, CBS de Stapstien, Kollumerzwaag:
"De dag is erg goed verlopen! Veel positieve reacties!! Tijdens de officiële speech was er minder aandacht dan tijdens de muziekpresentatie! Zelfs de kinderen vonden dit optreden prachtig. Er is bij mij zelfs nog navraag gedaan door een school waar ik jullie vandaan had omdat het zo prachtig was en de reacties van de kinderen kwamen bij hen enthousiast over." 

Mieke Tolkamp, Vrije school Kennemerland, Haarlem:
"Ik wil jullie bedanken voor de goede organisatie en communicatie, de kwaliteit van de workshops en de flexibele opstelling van de workshopleiders. In goed overleg hebben we met elkaar ervoor gezorgd dat het een prachtige dag werd als afscheid van onze directeur. De kinderen, leerkrachten en ouders hebben genoten."