Een extra dimensie in de AR

Wie herinnert zich nog Arnold Schwarzenegger die in de film Terminator extra informatie 'zag' over personen en voorwerpen die hij bekeek?

Die science fiction uit de jaren '80 is inmiddels werkelijkheid geworden met augmented reality (Nederlands: toegevoegde realiteit). We zien het toegepast in spellen als Pokémon Go, maar ook voor bedrijven en scholen blijkt het interessant om informatie beschikbaar te maken in een virtuele laag over de werkelijkheid.

Abradabra? Tijd voor een Workshop Augmented Reality!

Leerdoelen mediawijsheid

  • Begrip: Inzicht hebben in de medialisering van de samenleving
  • Gebruik: Apparaten, software en toepassingen gebruiken
  • Communicatie: Content creëren
  • Strategie: Reflecteren op het eigen mediagebruik

Bekijk ook onze andere Mediawijsheid workshops.

Augmented Reality Workshop - ook beschikbaar voor Kinderen

Inhoud Workshop

Na een korte introductie over augmented reality gaan de deelnemers in groepjes aan de slag met iPads en een speciale app.

Elk groepje werkt aan een eigen project waarin relevante tekst, foto of video op het iPad scherm moet verschijnen wanneer de camera op een voorwerp of persoon wordt gericht.

Zo kan een fysieke foto op je iPad scherm tot leven komen en veranderen in een video. De muur met posters over activiteiten en projecten kan worden geupgrade tot een startpunt voor het ontsluiten van allerlei digitale media. Richt je iPad op de informatieposter over buitenschoolse activiteiten en op je scherm zingt het schoolkoor je toe, vertelt de dirigent hoe je je kunt inschrijven en het online registratieformulier verschijnt al op je scherm.

...image
...image
...image
...image
...image

Thematisch
De workshop en de groepsprojecten kunnen desgewenst worden aangepast aan thema's waar je met jouw groep al aan werkte. Zo kun je augmented reality inzetten als een verrijking van uw lesprogramma.

De workshopresultaten blijven online beschikbaar, en zijn desgewenst ook zichtbaar op andere iPads en smartphones.

Augmented Reality Workshop - ook beschikbaar voor Kinderen

Professioneel workshopleider

De workshopleider van maX Music is een professioneel kunstenaar met didactische kennis en ervaring, en is zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. Je bent daarom verzekerd van succes met een Workshop Augmented Reality van maX Music.

Augmented Reality Workshop - ook beschikbaar voor Kinderen

Praktische details

De Workshop Augmented Reality is geschikt voor maximaal 30 deelnemers voor alle leeftijden in het VMBO, Havo en VWO. De workshop kan bijvoorbeeld vallen onder CKV, en is aan te passen op speciale schoolthema's en projecten.

De workshop duurt minimaal 90 minuten, maximaal 2,5 uur, en kan meerdere keren achter elkaar worden gegeven aan verschillende groepen.

Bij elke workshop is een begeleider vanuit de school aanwezig die de deelnemers goed kent, en die zo nodig de orde kan handhaven.

Als klant zorg je voor een ruimte met smartboard of beamer waarop we onze laptop en iPads kunnen aansluiten.

De workshopleider van maX Music neemt 10 iPads mee, en andere benodigdheden.

Augmented Reality Workshop - ook beschikbaar voor Kinderen

Prijs Workshop Augmented Reality

Boek de Augmented Reality Workshop op je eigen locatie vanaf 535 euro, inclusief reis- en materiaalkosten, exclusief eventuele parkeerkosten en vrijgesteld van btw voor deelnemers jonger dan 21 jaar.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en een prijsopgave. Vul hier het korte contactformulier in, of ga naar de uitgebreide contactpagina.

Bellen is vaak sneller (en leuker) op +31 (0)85-2016684.

Betalen met de cultuurkaart
maX Music is acceptant van de Cultuurkaart. Dit betekent dat je als school een deel van de workshopkosten of zelfs het complete bedrag kunt betalen met deze kaart die je bij het CJP kunt aanvragen.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.