Muziekproductie Workshop

Muziekproducers en dj's als Martin Garrix en Afrojack zijn de nieuwe popsterren. Op een podium lijken ze slechts wat te 'rommelen' achter een laptopje maar de vette beats vliegen je om de oren. Wat gebeurt daar op die computers, en kunnen wij dat ook leren?

Muziekproductie Workshop - ook beschikbaar voor Jongeren

Online Lessen

Durf je het nog niet aan om in corona-tijd een workshopleider in huis te halen? Wij kunnen ook videolessen aanbieden, on demand of zelfs via live-stream. De workshopleider komt dan bijvoorbeeld als gastlid in jullie eigen MS Teams omgeving.

Lees hier meer over hoe we onze Online Workshops organiseren.

Muziekproductie Workshop - ook beschikbaar voor Jongeren

Inhoud Muziekproductie Workshop

De workshopleider van maX Music komt met iPads en microfoons naar uw locatie, en laat uw groep ervaren hoe een pop/dance liedje kan worden opgebouwd door het 'stapelen' van diverse instrumenten en sporen.

De muziek software op de iPads bevat een hele bibliotheek aan virtuele instrumenten, sounds en kant-en-klare loops die je op een oneindig aantal manieren kunt combineren en bewerken om zo je eigen muziek te produceren.

Remixen

Na een korte klassikale uitleg over de software gaan de kinderen in tweetallen aan de slag. De eerste opdracht is het remixen (bewerken) van een bestaand liedje. Zo krijgen de kinderen wat handigheid met de software en zien ze hoe bijvoorbeeld een drumspoor is opgebouwd en kan worden bewerkt.

...image
...image
...image

Eigen song

Na het klassikaal uitwisselen van ervaringen gaan de kinderen nu voor het 'echte werk'; het produceren van een eigen liedje. In een leeg project voegen ze 1 voor 1 de instrumenten toe, en zingen of rappen ze zelfs eigen teksten al is het maar 1 zin die steeds terugkomt.

We proberen de kinderen te laten ervaren hoe verschillende sporen ritme, harmonie en melodie samen een catchy geheel kunnen vormen.

Muziekproductie Workshop - ook beschikbaar voor Jongeren

Muziekproductie Project

Bovenstaand programma kan worden uitgevoerd in 60-75 minuten. Als er meer tijd beschikbaar is, kan de workshop met enkele elementen worden uitgebreid tot 100, 120, 180 minuten of zelfs een meerdaags project.

Mixage

Bij voldoende tijd besteden we in de Muziekproductie Workshop aandacht aan de diverse effecten en filters uit de software en het mooi balans brengen van volumes en frequenties van de verschillende sporen. Zo evolueert de productie van een ruw idee tot een serieuze demo.

Jam Sessie

Wanneer de kinderen de software wat beter beginnen te beheersen, kunnen verschillende tweetallen met elkaar jammen. De iPads kunnen contact met elkaar maken en er kan gezamenlijk aan 1 liedje worden gewerkt.

Songwriting

De liedjes die ontstaan tijdens een Muziekproductie Workshop zijn vaak eenvoudige, snel bedachte ideeën en de deelnemers besteden de meeste aandacht aan het experimenteren met verschillende instrumenten en effecten. In een uitgebreider project kan er een apart songwriting onderdeel worden toegevoegd. De kinderen krijgen meer uitleg over en gelegenheid voor het schrijven van songteksten en melodieën die vervolgens kunnen uitgewerkt met de iPads en microfoons.

De Songwriting Workshop kunt ook los boeken bij maX Music.

Muziekproductie Workshop - ook beschikbaar voor Jongeren

Professionele docenten

De workshopleiders van maX Music zijn professionele artiesten met didactische kennis en ervaring. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. U bent daarom verzekerd van succes met een Muziekproductie Workshop van maX Music.

Muziekproductie Workshop - ook beschikbaar voor Jongeren

Praktische details

De Muziekproductie Workshop beslaat 60 tot 180 minuten, en wordt in klasverband gegeven voor max. 20 leerlingen vanaf groep 7. De workshop kan vallen onder Muziekles, en is aan te passen op speciale schoolthema's en projecten.

U zorgt zelf voor een ruimte met tafels en stoelen. In de ruimte dient een groot scherm (bijv. smartboard of beamer) aanwezig te zijn met een HDMI-aansluiting. De workshopleider neemt 10 iPads, 10 koptelefoonsplitters en een aantal microfoons mee. De kinderen (of de klant) dienen zelf eigen oortjes/koptelefoons mee te nemen.

Muziekproductie Workshop - ook beschikbaar voor Jongeren

Prijs Muziekproductie Workshop

U haalt deze workshop in huis vanaf 475 euro. 

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina. Bellen is vaak nog sneller op +31 (0)85-2016684.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.