Nieuwe leerlingen aanspreken

Als school blijf je bezig met het werven van nieuwe leerlingen, ook in corona-tijd. Daarbij wil je je gebouw laten zien, je leerlingen en docenten, en wil je vertellen over de sfeer en je waardes. Dit kun je laten doen door een gelikt reclamebureau, maar hoe echt komt het dan over?

Bij maX Music hebben we ervaring met media-educatie, en daarom zijn we goed in staat om met een enkele van jullie leerlingen een promotiefilm te creëren die precies jullie doelgroep aanspreekt: zowel de toekomstige leerlingen als hun ouders.

Geschikt voor zowel voorgezet onderwijs als basisonderwijs.

Promotie in corona-tijd
Juist in corona-tijd wil je online goed zichtbaar zijn. Misschien kunnen jullie open dagen niet eens doorgaan in de gebruikelijke vorm? Zorg dan dat je goede online video's hebt waarin de school wordt gepresenteerd. maX Music kan deze video's voor jullie produceren, met of zonder medewerking van jullie eigen leerlingen. We hebben er zelfs de aparte website maxvideo.nl voor gestart.

Livestream
Het kan zelfs nog directer door een livestream te verzorgen via YouTube. Zo krijg je ook echt interactie. Het is dan mogelijk directe vragen van ouders, leerlingen en belangstellenden te kunnen beantwoorden terwijl ze een inkijk op jullie locatie krijgen.

Promotiefilm School Maken - ook beschikbaar voor Volwassenen

Dagprogramma

Vanuit maX Music komen er twee workshopleiders gedurende een schooldag naar jullie school.

De dag begint met een 'redactievergadering' waarin we samen met zo'n 4 deelnemende leerlingen bepalen wat er in de film moet, en hoe, waar en hoe laat we dit gaan filmen. Uiteraard kan hier ook een medewerker van de school bij aanwezig zijn.

De leerlingen krijgen zo mogelijk productietaken zoals het regelen en plannen van interviews met docenten en leerlingen.

Vervolgens voeren we het gemaakte plan uit; we filmen sfeershots, en doen interviews. De deelnemende leerlingen interviewen ook zelf en worden betrokken bij de belichting en het opnemen van audio en video. De workshopleiders van maX Music zoeken hierbij continu naar een balans tussen professionele kwaliteit en inbreng van de deelnemers.

We sluiten de dag af met een reflectie op het werk en leerpunten.

...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image

Briefing vooraf

Voorafgaand aan het project ontvangen we graag van de school een briefing waarin wordt beschreven wat jullie verwachten van de promotiefilm: inhoudelijk (lesmethodes, vakken, zichtbare gebouwen / lokalen) en qua stijl (formeel vs informeel, persoonlijk, huisstijl, lettertypes, logo's).

AVG proof
De school bepaalt voorafgaand aan de filmdag welke leerlingen en docenten willen en mogen worden geïnterviewd, en of er vrij kan worden gefilmd op plekken waar ook andere leerlingen en docenten rondlopen.

Montage achteraf

De opnames worden achteraf gemonteerd tot een film van zo'n 5 minuten in full hd (1080p).

De montage van video en audio in veel korte shots en met comprimeerde informatie is een uitgebreid proces. De conceptversie leveren we binnen 2 weken na de opnames op.

Na de oplevering van het concept is er 1 feedbackmogelijkheid voor de school. Met jullie feedback maken wij vervolgens de definitieve versie van de promotievideo.

Promotiefilm School Maken - ook beschikbaar voor Volwassenen

Praktische details

De school zorgt voor een ruimte met smartboard of beamer waarop de workshopleiders hun laptop kunnen aansluiten. De workshopleiders zorgen zelf voor twee camera's, microfoons, gimbals (camera stabilizers), belichting en andere benodigdheden.

Het kan de kwaliteit van de film en de inhoud ten goede komen als er een promotiemedewerker van de school de redactievergadering of zelfs het gehele dagprogramma bijwoont.

Promotiefilm School Maken - ook beschikbaar voor Volwassenen

Prijs Promotiefilm

Neem het promotiefilm project af vanaf 2.500 euro, inclusief reis- en materiaalkosten, exclusief eventuele parkeerkosten en vrijgesteld van btw voor deelnemers jonger dan 21 jaar.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en een prijsopgave. Vul hier het korte contactformulier in, of ga naar de uitgebreide contactpagina.

Bellen is vaak sneller (en leuker) op +31 (0)85-2016684.

Betalen met de cultuurkaart
maX Music is acceptant van de Cultuurkaart. Dit betekent dat je als middelbare school een deel van de kosten of zelfs het complete bedrag kunt betalen met deze kaart die je bij het CJP kunt aanvragen.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.