Zuid Amerika Project

In deze workshopserie ervaren kinderen de swingende Zuid-Amerikaanse cultuur. De deelnemers gaan zelf aan de slag met Braziliaanse Percussie, Cajones, Capoeira en ZumbaKids.

Bel ons vrijblijvend op +31 (0)85-2016684.

Inhoud project

Onze kundige en enthousiaste workshopleiders komen een aantal keer naar uw locatie, om steeds 1 of meer groepen workshops te geven. Elke dag of elke week kan er een andere kunstdiscipline worden beleefd. Met onze lesbrief kunnen de eigen juffen en meesters de groepen voorbereiden.
Het project kan worden afgesloten met een presentatie door de kinderen.

De precieze indeling van het project is flexibel en kan in goed overleg worden vastgesteld. Een voorbeeld:

Dag 1: Braziliaanse Percussie

Dag 2: Capoeira (Braziliaanse 'vechtdans')

Dag 3: Cajon: Peruaanse drumkisten bespelen

Dag 4: ZumbaKids dans

...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image

Belevingswereld & Kennisniveau

Leerlingen vanaf groep 5 van het primair onderwijs (ook speciaal onderwijs) kunnen dit project workshop met veel plezier volgen.
Door toenemende cognitieve vaardigheden vanaf het 10e jaar groeit het vermogen bij de leerling om zichzelf en hun handelingen te plaatsen in het geheel. De leerlingen gaan graag samenwerkingen aan.

Leerdoelen

  • Aan de hand van (vereenvoudigde) traditionele ritmes werken aan een slagwerkstuk met veel variatie en eigen inbreng. (Kerndoelen 1, 2, 34, 37, 39)
  • Kennismaken met het bespelen van slagwerkinstrumenten. Ieder kind heeft een eigen slagwerkinstrument tot zijn beschikking tijdens de workshop. (Kerndoel 54)
  • Actief bewegingen en geluiden nadoen en zelf inbrengen. (Kerndoelen 54, 55, 58)

Lees meer in onze leerlijnen cultuuronderwijs.

Benodigdheden

  • Cajon / Percussie: De school zorgt voor een grote ruimte (op de begane grond in de buurt van de presentatieruimte, zo mogelijk dichtbij een ingang waar een auto direct kan uitladen) zonder tafels (of tafels opgestapeld aan de kant) en met stoelen (zonder armleuning) voor alle deelnemers in een kring. De workshopleider neemt zelf de instrumenten mee. Houdt rekening met sterke geluidsoverlast voor andere activiteiten.

  • Capoeira / ZumbaKids: De school zorgt voor een grote ruimte met minimaal 60m2 vrije ruimte. De workshopleider verzorgt zelf de geluidsversterking en muziek. Het is handig als de deelnemers gemakkelijke kleding en schoenen dragen.

  • Presentatie (optioneel): De school zorgt voor een grote ruimte waar ook de ouders bij in passen; erom heen kunnen staan. De school zorgt voor een ordelijke en tijdige wisseling van leerlingen en ouders.

Prijs Zuid Amerika Project

De prijs van dit project is afhankelijk van het aantal groepen die meedoen en het aantal lessen per groep.

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina.

Bellen is vaak nog sneller op +31 (0)85-2016684.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.