"Jouw moeder is zo dik dat haar weegschaal ‘wordt vervolgd.....’ aangeeft."

Humor en improvisatietheater hebben een belangrijke plek veroverd in de Hip-Hop en urban cultuur. In Nederland heeft rapper Ali B een grappige theatershow en wagen cabaretiers zoals Najib Amhali en Jörgen Raymann zich op hun beurt aan rap.

Spelen met taal
In de dynamische workshop 'CabaWraps' ervaart men hoe woorden, ritme, humor en improvisatie kunnen samenvloeien in een creatieve waterval. Onder leiding van woordkunstenaar Skinfiltr8r leren de deelnemers kokkerellen met klinkers en inktvissen, en wordt er O² gefrituurd (gebakken lucht). Doel van de workshop is spelen met taal en ruimte leren geven aan creatieve impulsen. Trek je woordgrapjas maar aan...

CabaWraps Workshop - ook beschikbaar voor Jongeren

Inhoud CabaWraps Workshop

Skinfiltr8r begint met woordgrappen van cabaretiers en rappers. Welke voorbeelden kennen de deelnemers, en wat maakt iets grappig? Om de eigen woordenbrij op gang te helpen krijgen de deelnemers onder het mom van woordspinazie eten en inktvissen, korte schrijfoefeningen. Er wordt zo een brug geslagen van de creatieve rechterhersenhelft naar de taal in de linkerhersenhelft.

Taal uitvinden
In een eerste oefening gaan de deelnemers aan de slag met woordspelingen om zo hun eigen taal opnieuw uit te vinden. Hiertoe worden Yo mama grappen gebruikt, vergelijkingen, metaforen, alliteraties, neologismen (nieuwe woordcombinaties) en woordslangen die men kort aan elkaar presenteert.

...image
...image
...image
...image
...image

Voorbeelden neologismen:
soepstengelenkoor, schedelvakature, rastasafaripark, mengelmoestuintje, istanbuldozer, allochtoonaangevend, consekwentelteefje

Voorbeelden woordslang:
achterkleptomaneschijnbewegingsleerlingo
kreeftkeerkringgespreksleidingwatervrees


Nieuwe perspectieven
Nu de deelnemers goed op dreef zijn, gaan ze rappen 'in de huid van een stuk fruit'. Door zichzelf in een absurd en onmogelijk karakter te plaatsen, leert men vanuit andere perspectieven te denken en schrijven.

Voorbeeld banaan:
torens trossen van pisang in rijperijen, loop niet over me heen; ik laat je uitglijden
ik ben netjes gekleed, noem me chiquita, ben ik overrijp maakt men me baka bana


Hall of Funniest Frames
De workshop wordt afgesloten met de beste woordgrappen en creaties van de deelnemers. De winnaars krijgen een door de andere deelnemers geïmproviseerde hoofdprijs; bijvoorbeeld een plastic bekertje met nummer 1 erop.

De lachspierziekte heeft weer toegeslagen en de deelnemers zijn de dupe geworden.

Kinderen CabaWraps Workshop - ook beschikbaar voor Jongeren

Workshopleider Skinfiltr8r

De bevlogen workshopleider Rik, alias Skinfiltr8r, treedt regelmatig op in binnen- en buitenlandse theaters en festivals. Zijn vele vormen van rap, hip-hop, spoken word en cabaret waren onder andere te zien in Bitterzoet, Frascati, het Vondelpark openluchttheater, Sugar Factory, MooieWoordenFestival, Breakin´Walls, de Uitmarkt, en het Van Gogh museum.

Kinderen CabaWraps Workshop - ook beschikbaar voor Jongeren

Praktische details

De workshopleider van maX Music verzorgt de CabaWraps Workshop op uw uw locatie, in een normaal lokaal met tafels, stoelen, pennen en papier voor alle deelnemers. Daarnaast is ook een beamer en scherm of een smartboard nodig. De workshopleider neemt zelf de benodigde geluidsversterking mee, voor zover niet aanwezig op uw locatie.

Doelgroep
'CabaWraps' beslaat 45 tot 90 minuten en wordt aan max. 20-25 kinderen gegeven vanaf groep 7. De workshop kan meerdere keren achter elkaar worden gegeven aan verschillende groepen. Ook kunnen we meerdere docenten tegelijkertijd inzetten in aparte ruimtes.

De workshop kan vallen onder lessen Nederlands of Engels en is gemakkelijk aan te passen op speciale schoolthema's en projecten.

Kinderen CabaWraps Workshop - ook beschikbaar voor Jongeren

Prijs CabaWraps Workshop

De CabaWraps Workshop voor uw groep haalt u in huis vanaf 275 euro (inclusief reiskosten). Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina. Bellen is vaak nog sneller op +31 (0)85-2016684.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.