Zelf cartoon tekeningen maken

Op veel verschillende manieren proberen we onze droombeelden en knotsgekke hersenspinsels te laten zien in onze realiteit. Daar hebben we onze vormen voor gevonden; film, theater.
Maar voor je wildste fantasieën kun je ook in deze vertelvormen tegen de beperkingen van de realiteit aan lopen.

Hoe gekker, hoe beter
maX Music ziet deze beperkingen vervagen bij het tekenen van cartoons. Een laagdrempelige manier om vooral niet binnen de kaders van onze realiteit te denken, maar flink daarbuiten. Het kan niet gek genoeg in deze Workshop Cartoon Tekenen.

Online Lessen

Durf je het nog niet aan om in corona-tijden een workshopleider in huis te halen? Wij kunnen ook videolessen aanbieden, on demand of zelfs via live-stream. De workshopleider komt dan bijvoorbeeld als gastlid in jullie eigen MS Teams omgeving.

Lees hier meer over hoe we onze Online Workshops organiseren.

Inhoud Workshop Cartoons Tekenen

Welke bizarre verhalen heb jij weleens bedacht of zelfs gedroomd? Wie speelt daarin de hoofdrol? Ben jij dat of is dat een huishoudspons die op de bodem van de oceaan krabburgers bakt?

Na een korte uitleg van de workshopleider over cartoon tekeningen, gaan de leerlingen aan de slag om na te denken over hun karakter en de sidekick van hun personage. Welke emoties kent jouw hoofdpersoon en welke houding kan hij, zij of het aannemen? Dit zijn belangrijke onderdelen om in de eerste fase op papier te zetten. 

Het hele creatieve proces wordt aangestuurd door de workshopleider van maX Music, waardoor de gekste ideeën op tafel zullen komen.

...image
...image
...image
...image
...image

Het avontuur
In de tweede fase van de workshop zullen de leerlingen aan de slag gaan met het bedenken van het verhaal. Hierbij denken ze na over de toon, het thema en de plot van het verhaal. De leerlingen worden uitgedaagd om een cartoon van 3 tot 5 stripborden te maken.

Wanneer de ideeën op tafel liggen is het tijd om schetsen te maken van het karakter, de omgeving en teksten et cetera.  

Laat het papier spreken
Na het bedenken en schetsen is het tijd om het in de realiteit te brengen. De workshopleider laat de jongeren aan de hand van diverse tekentechnieken ervaren hoe ze hun karakter geloofwaardig op papier kunnen zetten.

Tijdens de workshop ontstaan er zo meerdere unieke cartoons, die aan de start staan van hun wildste avonturen. 

Professionele workshopleider

De workshops worden gegeven door een beeldend kunstenaar. Hij heeft didactische kennis en ervaring, en is zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid.

Je bent daarom verzekerd van succes met een Workshop Cartoon Tekenen van maX Music.

Wie regelt wat?

Jij als opdrachtgever zorgt voor een ruimte met een beamer + projectiescherm of een televisiescherm met HDMI-aansluiting. De workshop kan in een gewoon lokaal gegeven worden. De jongeren werken aan hun eigen tafels.

De workshopleider neemt grijze potloden, kleurpotloden en wit A4 papier voor alle deelnemers mee. Indien gewenst zorgt de school zelf voor gekleurde stiften.

Duur van de workshop
De workshop Cartoon Tekenen beslaat 60 tot 120 minuten en kan gegeven worden aan een groep van maximaal 30 deelnemers. Een verdiepende slag met meerdere workshops is ook mogelijk.

Doelgroep
De workshop is geschikt voor alle leerniveaus en alle leeftijden.

Prijs Workshop Cartoon Tekenen

Boek de Cartoon Tekenen Workshop op je eigen locatie vanaf 350 euro, inclusief reis- en materiaalkosten, exclusief eventuele parkeerkosten en vrijgesteld van btw voor deelnemers jonger dan 21 jaar.

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina.

Bellen is vaak nog leuker en sneller op +31 (0)85-2016684.

Betalen met de cultuurkaart
maX Music is acceptant van de Cultuurkaart. Dit betekent dat je als school een deel van de workshopkosten of zelfs het complete bedrag kunt betalen met deze kaart die je bij het CJP kunt aanvragen.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.