DJ Workshop

DJ-en / mixen is – naast Rap, Breakdance en Graffiti - een van de vier verschijningsvormen van de populaire hip-hop cultuur. Nog niet zo lang geleden waren DJ's anonieme figuren verstopt in een donker hoekje van de discotheek, maar sinds enkele jaren zijn er nu vele DJ's die een sterrenstatus genieten. Het blijkt een kunst om stemming te maken, en grote groepen mensen aan het dansen te krijgen.

In de DJ Workshop maken de kinderen kennis met een professionele DJ en leert men hoe songs op verschillende manieren door elkaar kunnen worden gemixt met professionele apparatuur.

De DJ Workshop kan ook deel uitmaken van een langer Hip-Hop Project of een Muziekdag.

DJ Workshop - ook beschikbaar voor Jongeren & Volwassenen

Inhoud DJ Workshop

De workshopleider stelt zich voor en demonstreert de groep hoe muziek kan worden gemixt met de meegebrachte draaitafels en koptelefoons.

De kinderen experimeneteren in tweetallen met het op de maat van de muziek instarten van een tweede song. Vervolgens is het de kunst om de snelheid van twee songs op elkaar af te stemmen zodat ze nog beter in elkaar overlopen.
 

Scratchen
Een derde vaardigheid waarmee wordt geoefend is het scratchen en spinnen van een song; leuke sound effects, en goede beginnerstrucks om een overgang te maken tussen twee songs die moeilijk met elkaar zijn te mixen. Tenslotte worden alle geleerde vaardigheden gecombineerd in een beurt voor elke deelnemer. Als de andere deelnemers blijven swingen, dan heb je het goed gedaan!

...image
...image
...image
...image
...image

Professioneel artiest

De workshopleider van maX Music is een professioneel, uitvoerend artiest met didactische kennis en ervaring. De workshopleiders van maX Music worden zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. Je bent daarom verzekerd van succes met een DJ/Mixen Workshop van maX Music.

Kinderen DJ Workshop - ook beschikbaar voor Jongeren & Volwassenen

Praktische details

Voorafgaand aan de workshop zorgt u voor een gewoon lokaal op de begane grond met de tafels aan de kant. De workshopleider neemt de benodigde apparatuur en muziek mee.

Per DJ Workshop kunnen er maximaal 30 kinderen meedoen. De workshop kan meerdere keren achter elkaar worden gegeven aan verschillende groepen. Ook kunnen we meerdere docenten tegelijkertijd inzetten in aparte ruimtes. De workshop is geschikt voor kinderen vanaf groep 6.

Kinderen DJ Workshop - ook beschikbaar voor Jongeren & Volwassenen

Prijs DJ Workshop

De DJ Workshop voor uw groep haalt u in huis vanaf 670 euro (inclusief reiskosten). Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina.

Bellen is vaak nog sneller op +31 (0)85-2016684.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.