Maak dans spannender

Dans is constant in beweging en altijd 'in'! Dansrages volgen elkaar snel op, en hele televisieshows worden gewijd aan dansende bekende Nederlanders.

Door shows als The Ultimate Dance Battle en So You Think You Can Dance komt er onder jongeren ook meer aandacht voor moderne dans. Je kunt hierop aansluiten door met onze Moderne Dans Workshop.

Wat is moderne dans?
Moderne dans is ontstaan als tegenhanger van het klassieke ballet. Vernieuwende dansers wilden af van het zweverige, 'roze' en romantische dansen en creëerden een nieuwe dansstijl met veel natuurlijke, bijna primitieve bewegingen. Het lichaam wordt bij moderne dans volledig ingezet voor expressie en communicatie, zonder dat het continu heel mooi en logisch hoeft te zijn. Door het gebruik van spanning, ontspanning, ademhaling, dynamiek en ruimtegebruik worden ‘saaie’ bewegingen ineens interessant!

Inhoud Moderne Dans Workshop

Na een een korte introductie leidt de workshopleidster een simpele maar effectieve opwarming. Met oefeningen rond ritme en motoriek gedaan wordt er vervolgens toegewerkt naar een choreografie die de workshopleidster aanleert. Ten slotte verzinnen de deelnemers in groepjes een eigen choreografie die ze na elkaar en zelfs tegelijkertijd in verschillende vlakken uitvoeren. Tijdens de workshop wordt er gedanst op zeer diverse muziek: van opzwepende trommels en vrolijke violen tot wilde rockmuziek.

Professionele docenten

De dans workshops van maX Music worden verzorgd door professionele en enthousiaste dansdocenten. Deze dansdocenten zijn zelf uitvoerend actief, en vinden het daarnaast leuk om hun kennis te delen met anderen die net beginnen met dansen.

...image
...image
...image
...image
...image

Optioneel: Voorstelling + workshops

Het is mogelijk om de deelnemers extra te inspireren met de moderne dansvoorstelling Battlefield. De professionele dansers van deze voorstelling kunnen naast de voorstelling ook workshops geven die kunnen leiden tot een rol in de voorstelling.

Praktische details

De workshopleider van maX Music verzorgt de Moderne Dans Workshop op uw locatie, bijvoorbeeld in een gymzaal, of in een groot, leeg lokaal met minimaal 3 vierkante meter vrije ruimte per deelnemer. De tijdsduur van de workshop is flexibel, en is meestal tussen de 50 en 100 minuten. De workshop kan meerdere keren achter elkaar worden gegeven aan verschillende groepen. Ook kunnen we meerdere docenten tegelijkertijd inzetten in aparte ruimtes.

Er kunnen maximaal 30 jongeren meedoen aan de Moderne Dans Workshop. Voorkennis is niet vereist, wel gemakkelijk zittende kleding (geen spijkerbroek), sokken, ballet/turn-schoentjes of blote voeten.

Prijs Moderne Dans Workshop

Boek deze workshop op je eigen locatie vanaf 265 euro, inclusief reis- en materiaalkosten, exclusief eventuele parkeerkosten en vrijgesteld van btw voor deelnemers jonger dan 21 jaar.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en een prijsopgave. Vul hier het korte contactformulier in, of ga naar de uitgebreide contactpagina.

Bellen is vaak sneller (en leuker) op +31 (0)85-2016684.

Betalen met de cultuurkaart
maX Music is acceptant van de Cultuurkaart. Dit betekent dat je als school een deel van de workshopkosten of zelfs het complete bedrag kunt betalen met deze kaart die je bij het CJP kunt aanvragen.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.