Street Art Workshop

Street Art is een (vaak tijdelijke) kunstvorm in het straatbeeld. Het correspondeert met de omgeving waarin de street art is geplaatst, en stemt de kijker tot nadenken over de maatschappelijke of zelfs rebelse boodschap. Meestal is niet bekend wie het kunstwerk heeft gemaakt.

Verschillende technieken
Tijdens de Street Art Workshop van maX Music denken de kinderen na over welke inhoudelijk lading ze met een kunstwerk kunnen overbrengen. Vervolgens maken ze met verschillende technieken tijdelijke kunstwerken die ze in of rond de workshoplocatie plaatsen en fotograferen.

Street Art Workshop - ook beschikbaar voor Jongeren

Inhoud Street Art Workshop

Nadat de workshopleider typische street art voorbeelden heeft toegelicht denkt hij samen met de leerlingen na over wat ze gaan maken, welke materialen daarvoor nodig zijn en nog belangrijker: waar het kunstwerk zal worden geplaatst.

Verschillende technieken
Met spuitbussen, mallen en verf/verfstiften bereiden de deelnemers hun eigen street art piece in de workshopruimte. Kleine groepjes deelnemers werken elk met een stuk hardboard als basis voor hun kunstwerk. Dit hoeft niet per se in de originele staat behouden te blijven, maar mag bijvoorbeeld ook in een figuur worden gezaagd. Bij de street art workshop is het vooral belangrijk dat de deelnemers niet meer in vaste kaders denken van een ‘kunstwerk op een doek’. Op het hardboard kan worden geschetst, gespoten, geplakt, etc, al dan niet met stencils en mallen.

...image
...image
...image
...image
...image

Plaatsen en fotograferen
Als het kunstwerk klaar is, gaan de deelnemers hun nu nog ‘gewone kunstwerk’ omtoveren tot street art. Dit betekent dat ze het kunstwerk plaatsen op de eerder bedachte plek. De deelnemers maken foto’s van het kunstwerk in zijn nieuwe omgeving, op zo'n manier dat hun boodschap duidelijk wordt vastgelegd. Bij voldoende tijd (meer dan 2 klokuren) kan de workshopleider met een professionele camera samen met de leerlingen de kunstwerken mooi in beeld brengen.

Een echte street artist laat zijn kunstwerk nu achter in de hoop mensen aan het denken te zetten. Wellicht is dit ook mogelijk in uw workshop? Een opdracht kan zijn om het kunstwerk in de gaten houden, en te registreren hoe anderen erop reageren.

Mocht dit niet mogelijk zijn, dan kunnen de kinderen het kunstwerk ook weer mee terug nemen naar de workshopruimte of zelfs mee naar huis. De foto’s zijn dan nog het bewijs van de street art.

Kinderen Street Art Workshop - ook beschikbaar voor Jongeren

Professioneel workshopleider

De workshopleiders van maX Music worden zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. De Workshop Street Art wordt onder andere gegeven door Justin die ook andere workshops geeft. Justin wordt zeer gewaardeerd door onze klanten om zijn rustige uitstraling en goede didactische vaardigheden.

Kinderen Street Art Workshop - ook beschikbaar voor Jongeren

Praktische details

De Street Art Workshop duurt 100-180 minuten, afhankelijk van uw wensen en hoe het in uw rooster past. De workshop kan ook verspreid over 2 of 3 delen worden gegeven, al dan niet op verschillende dagen. Extra beschikbare tijd maakt voorbereidende en verwerkende opdrachten mogelijk (zoals het fotograferen van de street art) en geeft de deelnemers de mogelijkheid extra materialen te verzamelen of zelfs te kopen.

De workshop kan meerdere keren achter elkaar worden gegeven aan verschillende groepen. Per workshop kunnen er maximaal 30 deelnemers meedoen vanaf 10  jaar. De workshop is geschikt voor kinderen vanaf groep 7.

Benodigdheden
U als klant verzorgt een grote, praktische ruimte, bijvoorbeeld een handenarbeidruimte. Het zou fijn zijn als de deelnemers gebruik mogen maken van de aldaar beschikbare materialen en gereedschappen zoals stanleymessen, hout, spijkers, schroeven, figuurzaag, lijmpistool, papier, karton, etc.

De workshopleider van maX Music neemt mee:

  • Spuitbussen verf
  • Hard board platen
  • Zo nodig stanleymessen
  • Beschermend zeil
  • Plastic handschoenen
Kinderen Street Art Workshop - ook beschikbaar voor Jongeren

Prijs Street Art Workshop

U haalt de Street Art Workshop in huis vanaf 475 euro (inclusief reis- en materiaalkosten). 

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina. Bellen is vaak nog sneller op +31 (0)85-2016684.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.