Een gezamenlijk kunstwerk voor het teamgevoel

Schilderen lijkt voor veel jongeren zo abstract dat ze er nooit aan durven te beginnen. Bij maX Music geloven we dat iedere jongere creativiteit in zich heeft, en dat wakkeren we graag aan door het concreet te maken met simpele opdrachten en goede begeleiding.

In de Workshop Team Painting maakt een groep onder professionele begeleiding in 2-3 uur een gezamenlijk schilderij. Door de beschikbaarheid van diverse technieken en materialen lijkt alles te mogen, maar samenwerking blijkt heel belangrijk. Zo ontstaat er uiteindelijk een uniek kunstwerk en een vernieuwd groepsdenken.

Team Painting Workshop - ook beschikbaar voor Volwassenen

Inhoud Team Painting Workshop

De groep bedenkt samen met de workshopleidster een thema voor het te maken schilderij, en schetst dit met potlood op het doek. Elke deelnemer beschildert en bewerkt vervolgens een eigen deel van het doek.

Na enige tijd wisselen de deelnemers van plek waarna men moet verder werken aan het deel van een ander. Op dat moment worden de verschillende stijlen van de deelnemers duidelijk, en rijst de vraag of men de stijl van de ander overneemt of dat men op de eigen manier verder gaat.

De workshopleidster bemiddelt, adviseert en benoemt samen met de groep de overeenkomsten van dit proces met de dagelijkse werkpraktijk. Bij grotere groepen deelnemers kan er in dezelfde ruimte aan verschillende kunstwerken worden gewerkt.

...image
...image
...image
...image
...image

Praktische details

De workshopleider van maX Music verzorgt de workshop Team Painting op uw locatie of school.

De workshopruimte is bij voorkeur een grote ruimte (minimaal 5 m2 per deelnemer) op de begane grond met hoge tafels en een kraan bij een gootsteen of wasbak waar verf (op waterbasis) in mag komen. Het is belangrijk dat er in de ruimte geknoeid mag worden, dus bijvoorbeeld liever geen vloerbedekking, al kan er worden afgedekt met plastic. De workshop kan ook (gedeeltelijk) buiten plaatsvinden.

De workshopleidster neemt alle benodigdheden mee, waaronder:

  • doek
  • verf
  • lijm, zand, lood, en andere materialen
  • kwasten
  • paletmessen
  • sjablonen
  • spuitbussen
Jongeren Team Painting Workshop - ook beschikbaar voor Volwassenen

Prijs Team Painting Workshop

Boek deze workshop op je eigen locatie vanaf 525 euro, inclusief reis- en materiaalkosten, exclusief eventuele parkeerkosten en vrijgesteld van btw voor deelnemers jonger dan 21 jaar.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en een prijsopgave. Vul hier het korte contactformulier in, of ga naar de uitgebreide contactpagina.

Bellen is vaak sneller (en leuker) op +31 (0)85-2016684.

Betalen met de cultuurkaart
maX Music is acceptant van de Cultuurkaart. Dit betekent dat je als school een deel van de workshopkosten of zelfs het complete bedrag kunt betalen met deze kaart die je bij het CJP kunt aanvragen.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.