Uit natuurlijke steen beelden houwen

Waar muziek en dans al snel tot de verbeelding spreken is het een grotere uitdaging om jongeren te interesseren voor beeldende kunst. Bij maX Music proberen we met kunst & cultuur workshops op een moderne manier aan te sluiten op de belevingswereld van jongeren, en uit te gaan van de creativiteit die iedereen heeft.

In de Beeldhouwen Workshop komt een enthousiast kunstenares met alle benodigdheden naar jouw locatie om jouw groep workshops te geven.

Bel ons vrijblijvend op +31 (0)85-2016684.

Beeldhouwen Workshop - ook beschikbaar voor Kinderen

Inhoud Beeldhouwen Workshop

Een groep jongeren gaat onder professionele begeleiding aan de slag met de bewerking van speksteen. Door het toepassen van basistechnieken maakt elke deelnemer een uniek werk.

De Beeldhouwen Workshop van maX Music start met een presentatie over de steensoort, het gebruik van het gereedschap en de diverse bewerkingstechnieken. Hierbij wordt uitgelegd hoe elke deelnemer een sprekende vorm kan laten ontstaan.

Vervolgens gaat men aan de slag en iedereen zal ervaren hoe men eigenhandig een beeld uit een ruw stuk steen tevoorschijn kan laten komen. Het kan abstract of figuratief zijn; alles is mogelijk. Vooral als de steen eenmaal gepolijst is zullen de deelnemers ongelofelijk trots zijn op hun zelf gecreëerde kunstwerk!

...image
...image
...image
...image
...image

Professionele docenten

De docenten van maX Music zijn professionele artiesten met didactische kennis en ervaring, en ze zijn zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. Je bent daarom verzekerd van succes met een Beeldhouwen Workshop van maX Music.

Beeldhouwen Workshop - ook beschikbaar voor Kinderen

Praktische details

De workshopleider van maX Music verzorgt de Beeldhouwen Workshop op jouw locatie. Als opdrachtgever zorg je voor de workshopruimte, bij voorkeur een expressielokaal op de begane grond met een beamer, een EHBO-doos, hoge tafels en een gootsteen met kraan in het lokaal. De workshop kan ook buiten plaatsvinden zoals in de video rechts. Bedenk dat er veel stof vrijkomt bij de bewerking van speksteen.

De workshopleider neemt alle benodigdheden mee, waaronder:

  • ruwe spekstenen van +/- 12 bij 15 cm. Deze worden in de dagen voor de workshop bij de school afgeleverd, en dienen voor aanvang van de workshop in de workshopruimte te worden geplaatst.
  • gereedschap
  • schuurpapier
  • teiltjes
  • schorten

Doelgroep
De Beeldhouwen Workshop beslaat minimaal 4 workshops van 2 lesuren, en wordt aan max. 25 jongeren gegeven van alle leeftijden en onderwijstypen. De workshop kan per dag maximaal 3 keer achter elkaar worden gegeven aan verschillende groepen. Het heeft de voorkeur dat de workshop ook meerdere keren aan dezelfde groep wordt gegeven waarbij men steeds verder werkt aan hetzelfde kunstwerk. De workshop kan worden ingezet voor lessen Beeldende Vorming en CKV, en kan deel uitmaken van een kunstendag met meerdere creatieve workshops.

Beeldhouwen Workshop - ook beschikbaar voor Kinderen

Prijs Beeldhouwen Workshop

Boek deze workshop op je eigen locatie vanaf 43,50 euro per leerling, inclusief reis- en materiaalkosten, exclusief eventuele parkeerkosten en vrijgesteld van btw voor deelnemers jonger dan 21 jaar.

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina.

Bellen is vaak sneller (en leuker) op +31 (0)85-2016684.

Betalen met de cultuurkaart
maX Music is acceptant van de Cultuurkaart. Dit betekent dat je als school een deel van de workshopkosten of zelfs het complete bedrag kunt betalen met deze kaart die je bij het CJP kunt aanvragen.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.