Een compleet drumstel in één houten kist

Er zit bijna overal ritme in; in regen, bouwmachines, het verkeer op straat. Vrijwel iedereen hoort dit, en ontwikkelt mede daardoor een eigen gevoel voor ritme en muziek. Bij maX Music willen we deze muzikaliteit en creativiteit stimuleren met workshops zoals de Cajon Workshop.

Drumkist uit Peru
De Cajon is een slaginstrument afkomstig uit Peru. In dit land wordt het veel gebruikt als begeleidingsinstrument bij verschillende dansen. Het woord Cajon, wat wordt uitgesproken als 'Kágòn', is afgeleid van het Spaanse woord Caja, wat kist betekent. 
De cajon is eigenlijk een heel drumstel in één kist / box. Door op verschillende plaatsen van de kist te slaan kun je de verschillende geluiden van een drumstel simuleren, zoals het geluid van de snare drum en de bass drum

Lees ook onze blog Djembe, cajon of percussie; wat kies je?

Cajon Workshop - ook beschikbaar voor Volwassenen & Kinderen

Inhoud Cajon Workshop

maX Music biedt een Cajon Workshop voor groepen aan in twee vormen. Bij de eerste vorm zal de groep een leuke uitleg krijgen over het instrument, waarna zij, onder begeleiding van de workshopleider, zelf op het instrument leren spelen. De workshopleider zal de leerlingen op een enthousiaste manier de beginselen van het ritmes spelen aanleren. 

Deze workshopvorm kan in een gewoon lokaal op de begane grond plaatsvinden, en duurt 45-90 minuten afhankelijk van uw wensen.

Workshop Cajon Bouwen & Spelen
Bij de tweede vorm zullen de deelnemers eerst zélf een cajon bouwen met materialen en gereedschappen die de workshopleider meeneemt. In het tweede deel van de workshop leren de deelnemers ritmes spelen op hun zelfgebouwde instrumenten.

...image
...image
...image
...image
...image

Professioneel artiest

De workshopleider van maX Music is een professioneel, uitvoerend artiest met didactische kennis en ervaring. De workshopleiders van maX Music worden zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. Je bent daarom verzekerd van succes met een Cajon Workshop van maX Music.

Jongeren Cajon Workshop - ook beschikbaar voor Volwassenen & Kinderen

Praktische details

De workshop duurt maximaal 60 minuten en kan meerdere keren achter elkaar worden gegeven aan steeds een andere groep van maximaal 30 deelnemers van alle leerniveaus.

Benodigdheden
Als klant zorg je voor een lokaal/ruimte op de begane grond zonder tafels (of tafels opgestapeld aan de kant). De workshopleider neemt zelf de instrumenten mee. Houd rekening met sterke geluidsoverlast.

De workshop Cajon spelen én bouwen kan ook in een gewoon lokaal, of nog beter in een technieklokaal op de begane grond plaatsvinden, en duurt 90-120 minuten afhankelijk van jouw wensen.

Jongeren Cajon Workshop - ook beschikbaar voor Volwassenen & Kinderen

Prijs Cajon Workshop

Boek deze Cajon Workshop op je eigen locatie vanaf 300 euro, inclusief reis- en materiaalkosten, exclusief eventuele parkeerkosten en vrijgesteld van btw voor deelnemers jonger dan 21 jaar.

De Workshop Cajon Bouwen & Spelen voor jouw groep boek je voor 48 euro per leerling.

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina.

Bellen is vaak sneller (en leuker) op +31 (0)85-2016684.

Betalen met de cultuurkaart
maX Music is acceptant van de Cultuurkaart. Dit betekent dat je als school een deel van de workshopkosten of zelfs het complete bedrag kunt betalen met deze kaart die je bij het CJP kunt aanvragen.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.