Lipdub maken met hele school

Hoe leuk is het als je jullie groep, klas, of zelfs hele school spetterend in beeld kunt brengen met een lipdub?

Op een positieve song geven we iedereen een rol en maken we een filmische tour door jullie locatie.

Het maken van een lipdub is een uitdagende en educatieve activiteit voor kinderen. Het levert daarnaast een mooi eindresultaat op dat je kunt delen, en zelfes als promotiemateriaal kunt gebruiken voor je school of organisatie.

Wat is een lipdub?
Een lipdub is een videoclip bij een lied, vaak een bekende popsong. In de videoclip playbacken, dansen en spelen kinderen beurtelings.
Anders dan in een 'gewone videoclip' is het videoresultaat geen montage van allerlei verschillende opnames, maar is het idealiter 1 take. De camera blijft filmen en in beweging terwijl de kinderen precies op tijd tevoorschijn komen en hun ding doen.
Dit vereist natuurlijk een goede voorbereiding.

Liever een eigen lied schrijven inclusief opnames? Bekijk ons Song&Clip Project.

Corona-proof programma

Ook in coronatijd kunnen we een lipdub verzorgen op jullie eigen locatie:

  • We filmen per groep, of zelfs per halve groep
  • We vermijden grote groepen kinderen bij elkaar
  • Onze gezonde workshopleiders blijven op 1,5m afstand van kinderen en schoolpersoneel

Online programma
Zelfs online bestaat er een alternatief voor het maken van toffe Lipdub. Er wordt geplaybackt vanuit huis door de kinderen. Het wordt op deze manier een unieke videoclip.

Lees hier meer over hoe we onze Online Workshops organiseren.

Lipdub voor kinderen - ook beschikbaar voor Jongeren

Voorbereiding

In het voortraject hebben we contact via telefoon en email, en zo nodig komen we bij jullie op locatie.
Vooraf stemmen we af welke song jullie willen gebruiken, mede zodat de kinderen die al vaak kunnen luisteren en de tekst kunnen leren.

Als er veel kinderen meedoen aan de lipdub, dan kunnen we vooraf coupletten en refreinen verdelen over verschillende groepen. Ook kunnen we in een voorgesprek al bepalen maken wie er op welke plekken binnen de locatie in beeld zal worden gebracht.

maX Music maakt op basis van de voorgesprekken een eenvoudig script met daarin ook tips voor kleding, accessoires en andere benodigdheden.

...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image

De lipdub opnames

Op de dag(en) van de opnames is er nog veel ruimte voor creativiteit, want wie playbackt er eigenlijk welke regel, waar staat hij, wat doet zij, en hoe komt de camera voorbij?
Een cameraman en een theater/danscoach begeleiden dit hele proces en zij proberen ervoor te zorgen dat iedereen tot z'n recht komt in de lipdub.
Als de taken zijn verdeeld en de route is bepaald, dan wordt er een aantal keer geoefend en we filmen enkele takes gefilmd waaruit we achteraf de beste kiezen.

Professionele begeleiding

De workshopleiders voor de lipdub selecteren we met zorg op kwaliteit, enthousiasme en betrouwbaarheid. Jullie zijn dus verzekerd van succes als je kiest voor maX Music als partner voor jullie lipdub.


Kinderen Lipdub voor kinderen - ook beschikbaar voor Jongeren

Tijdschema

Op de dag(en) van de lipdub opnames komen de workshopleiders 45-30 minuten voor aanvang van het programma op de school aan.

De tijdsduur van de workshop(s) en opnames is afhankelijk van het aantal kinderen / groepen dat meedoet. Een kleine groep of klas kan in minimaal 2 uur een lipdub maken, terwijl voor een school met 8 groepen al snel 2 schooldagen nodig is. Per subgroep zullen we 45-75 minuten nodig hebben.

Kinderen Lipdub voor kinderen - ook beschikbaar voor Jongeren

Wie regelt wat?

De workshopleiders hebben een eigen uitvalsbasis voor hun materialen en pauzes (bijv. een klein afsluitbaar lokaal met stroompunten), en gaan tijdens het project langs de verschillende klassen.

Bij elke workshop is een begeleider vanuit de klant aanwezig die de kinderen goed kent, en die zo nodig de orde kan handhaven. 

De workshopleiders nemen de overige benodigdheden mee zoals een camera, belichting en feestelijke hoedjes en sjaaltjes. De workshopleiders moeten  gedurende de workshop de vrijheid hebben om met de leerlingen door de school heen te bewegen. 

Een lipdub is in principe geschikt voor alle leeftijden en leerniveaus. In goed overleg maken we een geschikt programma voor elke (sub)groep.

Kinderen Lipdub voor kinderen - ook beschikbaar voor Jongeren

Prijs Lipdub

Boek een Lipdub op jullie eigen locatie vanaf 1.200 euro voor 1 groep en vanaf 2.650 euro voor een school met 8 groepen.
Dit zijn voorbeeldbedragen inclusief reis- en materiaalkosten, exclusief eventuele parkeerkosten en vrijgesteld van btw voor deelnemers jonger dan 21 jaar.

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina.

Bellen is vaak sneller (en leuker) op +31 (0)85-2016684.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.