Muziek maken middels een loop pedal

De hele dag worden we overspoeld met geluiden; op straat, op school, en in de media. Gelukkig filtert ons brein veel informatie weg zodat we niet continu in opperste staat van paraatheid hoeven te zijn. Pas als we iets verrassends horen, wordt onze aandacht getrokken.

In de Live Looping workshop ervaren de deelnemers hoe geluiden beelden kunnen oproepen, en hoe bestaande beelden door geluiden kunnen worden ondersteund of juist gemanipuleerd.

Live Looping Workshop - ook beschikbaar voor Volwassenen & Kinderen

Geluiden opnemen

Door het opnemen, stapelen en loopen (continu herhaald afspelen) van geluiden en beelden met speciale apparatuur creëren de deelnemers geluids- en beeldcollages zoals de soundbites van DWDD. Zo wordt bijvoorbeeld een klas remix gemaakt met de geluiden van eigen pennen, tassen, mp3-spelers, etuis, papieren, etc. Ook wordt getracht emoties en sferen zoals verdriet of spanning vast te leggen met klanken van diverse voorwerpen.

Beelden manipuleren

Ten slotte maken de deelnemers een soundtrack bij een kort filmpje van de workshopleider. Bij voldoende tijd kunnen de deelnemers het filmpje ook zelf maken en/of kunnen er verschillende soundtracks bij het filmpje worden gemaakt om de beelden steeds een andere betekenis te geven.

...image
...image
...image
...image
...image

Workshopleider 'Skinfiltr8r'

De bevlogen workshopleider Skinfiltr8r treedt regelmatig op in binnen- en buitenlandse theaters en festivals. Zijn vele vormen van rap, hip-hop, spoken word en cabaret waren onder andere te zien in Bitterzoet, Frascati, het Vondelpark openluchttheater, Sugar Factory, MooieWoordenFestival, Breakin´Walls, de Uitmarkt, en het Van Gogh museum.

Doelgroep
De Live Looping Workshop beslaat 2 lesuren, en wordt in klasverband gegeven voor alle leeftijden in het VMBO, Havo en VWO. De workshop is ook geschikt voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs. De workshop kan vallen onder CKV, Muziekles en Maatschappijleer, en is gemakkelijk aan te passen op speciale schoolthema's en projecten.

Jongeren Live Looping Workshop - ook beschikbaar voor Volwassenen & Kinderen

Prijs Live Looping Workshop

Boek de Live Looping Workshop op je eigen locatie vanaf 295 euro, inclusief reis- en materiaalkosten, exclusief eventuele parkeerkosten en vrijgesteld van btw voor deelnemers jonger dan 21 jaar.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en een prijsopgave. Vul hier het korte contactformulier in, of ga naar de uitgebreide contactpagina.

Bellen is vaak sneller (en leuker) op +31 (0)85-2016684.

Betalen met de cultuurkaart
maX Music is acceptant van de Cultuurkaart. Dit betekent dat je als school een deel van de workshopkosten of zelfs het complete bedrag kunt betalen met deze kaart die je bij het CJP kunt aanvragen.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.