Maak met mozaïek steentjes een prachtig kunstwerk

Waar muziek en dans al snel tot de verbeelding spreken is het een grotere uitdaging om jongeren te interesseren voor beeldende kunst.

Bij maX Music proberen we met kunst & cultuur workshops op een moderne manier aan te sluiten op de belevingswereld van jongeren, en uit te gaan van de creativiteit die iedereen heeft.

Kunstwerk van stukjes tegel
In de Workshop Mozaïek gaat een groep jongeren onder begeleiding aan de slag met de bewerking en het lijmen van tegelwerk tot een kleurig figuur. Door het toepassen van basistechnieken maakt elke deelnemer een uniek werk, dat zo gewenst ook weer deel kan uitmaken van een groter kunstwerk.

Bel ons vrijblijvend op +31 (0)85-2016684.

Mozaïek Workshop - ook beschikbaar voor Kinderen

Inhoud Mozaïek Workshop

De Mozaïek Workshop van maX Music start met een presentatie over mozaïek als kunstvorm, bijvoorbeeld de banken van Gaudi. Geïnspireerd door de beelden en de achtergrondinformatie gaan de deelnemers aan de slag met het tekenen en inkleuren van figuren op een ondergrond van MDF (geperst board) of cement. Vervolgens wordt de tekening en kleuring opnieuw gemaakt, maar nu met de tegels die in kleine stukjes moeten worden gebroken, geslagen en geknipt en vervolgens gelijmd en gevoegd.

Leerdoelen
De deelnemers leren de vertaalslag maken van het platte vlak naar 3-dimensionaal. Het zelf ontwerpen en daarna uitvoeren verhoogt het ruimtelijk inzicht, en het perspectief op objecten in de openbare ruimte. Gezamenlijk ontwerpen en uitvoeren draagt bij aan de waardering voor verschillende stijlen en perspectieven.

...image
...image
...image
...image
...image

Professionele docenten

De docenten van maX Music zijn professionele artiesten met didactische kennis en ervaring, en ze zijn zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. Je bent daarom verzekerd van succes met een Mozaïek Workshop van maX Music.
 

Praktische details

De workshopleider van maX Music verzorgt de Mozaïek Workshop op jouw locatie. Als opdrachtgever zorg je voor de workshopruimte, bij voorkeur een expressielokaal op de begane grond met een beamer, een EHBO-doos, hoge tafels en een gootsteen met kraan in het lokaal. 

De volgende materialen zijn nodig voor de workshop. Het is handig als een aantal zaken al op school aanwezig is:

 • Tegels of oud serviesgoed
 • Tangen om tegels mee te knippen en snijden
 • Lijm
 • Handschoenen
 • Bakjes
 • Lijmkammen
 • Krabbers/spatels
 • Sponsen om voegsel weg te wassen (bijv. schuursponsjes)
 • Emmers
 • Hamers
 • Doeken (bijv. theedoeken om tegels in te wikkelen als ze kapotslaan)
 • Schorten

Doelgroep
De Mozaïek Workshop beslaat 2-5 lessen van steeds 2 lesuren, en wordt aan max. 25 jongeren gegeven van alle leeftijden en onderwijstypen. De workshop kan per dag meerdere keren achter elkaar worden gegeven aan verschillende groepen. De workshop kan worden ingezet voor lessen Beeldende Vorming en CKV, en kan deel uitmaken van een kunstendag met meerdere creatieve workshops. 

Jongeren Mozaïek Workshop - ook beschikbaar voor Kinderen

Prijs Mozaïek Workshop 

Boek de Mozaïek Workshop op je eigen locatie vanaf 20 euro per leerling, inclusief reis- en materiaalkosten, exclusief eventuele parkeerkosten en vrijgesteld van btw voor deelnemers jonger dan 21 jaar.

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina.

Bellen is vaak sneller (en leuker) op +31 (0)85-2016684.

Betalen met de cultuurkaart
maX Music is acceptant van de Cultuurkaart. Dit betekent dat je als school een deel van de workshopkosten of zelfs het complete bedrag kunt betalen met deze kaart die je bij het CJP kunt aanvragen.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.