Acteren in je eigen drama tv show

GTSTSpanga's; soapseries zijn niet meer weg te denken van de televisie en ze zijn populair onder veel jongeren.

Soaps zijn daarom een interessante ingang om drama als kunstvorm onder de aandacht van jongeren te brengen. In de Soap Acteren Workshop werken de deelnemers in groepjes een soap scène uit, die ze repeteren en spelen voor de andere deelnemers.

Theaterdag
De Soap Acteren Workshop kan deel uitmaken van een Theater Themadag waarbij meerdere groepen workshops krijgen toewerken naar een gezamenlijke voorstelling.

Soap Acteren Workshop - ook beschikbaar voor Volwassenen & Kinderen

Inhoud Workshop Soap Acteren

Tijdens de workshop worden de specifieke kenmerken van een soap met bijbehorende speltechnieken benoemd en geoefend. Bijvoorbeeld:

Klein spelen
Door de hoge uitzendfrequentie en korte voorbereidingstijd bevatten soaps vrijwel alleen korte dialogen, waarbij de personages vaak close-up in beeld komen. Een soap acteur moet dus klein spelen met veel emotie, en in een dialoog moeten beide spelers naar de camera / de andere leerlingen gericht blijven, omdat de kijker alle emoties wil blijven zien. Daarbij is tekstinterpretatie natuurlijk belangrijk om het spel geloofwaardig te maken.

Drama overdrijven
In de verhaallijn van een soap komen veel en ingewikkelde relaties voor waarbij het drama en leed van de personages wordt overdreven. De workshopdeelnemers krijgen per groepje een korte beschrijving van een scène die ze zelf verder mogen invullen. Dit leidt vaak tot veel dramatisch enthousiasme en hilariteit.

...image
...image
...image
...image
...image

Professionele docenten

De maX Music workshopleiders die de Workshop Soap Acteren geven zijn ervaren, gediplomeerde theaterdocenten. Zij acteren, regisseren en doceren op dagelijkse basis.

Daarnaast selecteert maX Music de docenten op betrouwbaarheid en op het vermogen om enthousiasme over te dragen.

Jongeren Soap Acteren Workshop - ook beschikbaar voor Volwassenen & Kinderen

Doelgroep

De Workshop Soap Acteren beslaat 1-2 lesuren, en wordt in klasverband gegeven aan alle leeftijden in het VMBO, HAVO en VWO. De workshop kan vallen onder CKV, Drama en Maatschappijleer, en is gemakkelijk aan te passen op speciale schoolthema's en projecten.

Jongeren Soap Acteren Workshop - ook beschikbaar voor Volwassenen & Kinderen

Prijs Soap Acteren Workshop

Boek deze workshop op je eigen locatie vanaf 350 euro. Dit bedrag is inclusief reis- en materiaalkosten, exclusief eventuele parkeerkosten, en vrijgesteld van btw voor deelnemers jonger dan 21 jaar.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en een prijsopgave. Vul hier het korte contactformulier in, of ga naar de uitgebreide contactpagina.

Bellen is vaak sneller (en leuker) op +31 (0)85-2016684.

Betalen met de cultuurkaart
maX Music is acceptant van de Cultuurkaart. Dit betekent dat je als school een deel van de workshopkosten of zelfs het complete bedrag kunt betalen met deze kaart die je bij het CJP kunt aanvragen.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.