Een uitspatting van verschillende theatrale disciplines

Soapseries, musicalfilms en improvisatieshows zijn niet meer weg te denken van de televisie en ze zijn populair onder veel jongeren in alle onderwijstypen.

Dergelijke formats zijn daarom een interessante ingang om drama als kunstvorm onder de aandacht van jongeren te brengen. Tegelijkertijd is theater een prachtige vorm om een groep elkaar te leren kennen en accepteren.

In de Theater Themadag neemt maX Music een grote groep jongeren mee op een uitdagend avontuur met theater workshops en een gezamenlijke voorstelling waarin iedereen een rol speelt.

Bel ons op +31 (0)85-2016684 om vrijblijvend te overleggen over een Theater Themadag op jouw locatie.

Theater Themadag - ook beschikbaar voor Kinderen

Opzet Theaterdag

Aan de Theaterdag kan een aantal klassen tegelijkertijd deelnemen. Elke groep jongeren volgt 3 onderdelen: 

  1. Theatersport Workshop, opwarmen en losmaken

  2. Verdiepende Workshop, toewerken naar een scène

  3. Gezamenlijke eindvoorstelling

...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image

1. Theatersport Workshop

De deelnemers krijgen in de Theatersport Workshop oefeningen om het lichaam op te warmen en de fantasie te prikkelen. Vervolgens stort de groep zich in verschillende theatersport games die resulteren in een onvoorspelbare en vermakelijke wedstrijd. De oefeningen zijn gebaseerd op spontaniteit, positiviteit, spelplezier, samenwerking en hulpvaardigheid. Onder begeleiding van de workshopleiders ontwikkelen de deelnemers lef, creativiteit en concentratie. 

2. Verdiepende Workshop

In een tweede workshopronde gaan de deelnemers aan de slag met Soap ActerenMusical, Stage Fighting of Musical / Showdance. Elke workshop werkt toe naar een volledige scène die in de eindvoorstelling door de groep zal worden gespeeld.

3. Eindvoorstelling

In dit derde en laatste onderdeel komen alle deelnemers samen in een grote ruimte en worden de scènes na elkaar opgevoerd onder begeleiding van de workshopleiders. Mede omdat iedereen een actieve rol heeft en zich nu pas het volledige verhaal ontspint is er veel aandacht voor elkaar en de dialogen. Momenteel gebruiken we een eigentijds kort theaterstuk in de stijl van `West Side Story` en 'Romeo & Julia' met universele elementen als vriendschap, trots, oorlog, en onmogelijke liefde. 

Theater Themadag - ook beschikbaar voor Kinderen

Professionele docenten

De maX Music workshopleiders die de Theaterdag begeleiden zijn ervaren, gediplomeerde theaterdocenten die op dagelijkse basis acteren, regisseren en doceren. Daarnaast selecteert maX Music de docenten op betrouwbaarheid en op het vermogen om enthousiasme over te dragen. Je bent daarom verzekerd van succes met de Theaterdag van maX Music

Praktische details

De Theaterdag beslaat minimaal 4 lesuren per deelnemende klas, en wordt gegeven aan alle leeftijden in het VMBO, Havo en VWO. De activiteiten kunnen vallen onder CKV, Drama en Maatschappijleer. Het kan de motivatie van de leerlingen verhogen door ze in te delen in een verdiepende workshop van hun voorkeur. Idealiter is heeft elke groep maximaal 15-20 deelnemers, maar desnoods kunnen we ook met grotere groepen werken.

De school verzorgt per klas een workshopruimte, bijvoorbeeld een ruim klaslokaal. Daarnaast is er een grote aula of gymzaal nodig voor de gezamenlijke eindvoorstelling. Elke workshopleider van maX Music neemt de benodigdheden voor zijn of haar workshop mee, en zo nodig geluidsapparatuur voor de workshops zelf. Daarnaast verzorgt maX Music zo nodig de geluidsversterking, muziek en verlichting tijdens de eindvoorstelling.

Theater Themadag - ook beschikbaar voor Kinderen

Prijs Theaterdag

De prijs van de Theaterdag is afhankelijk van het aantal klassen dat deelneemt, en de te vullen tijd per klas. Een voorbeeld: 6 klassen volgen elk een workshop Theatersport van 1 lesuur, een verdiepende workshop van 2 lesuren, en de eindvoorstelling van max. 1 lesuur. Indicatie totaalprijs = 2.850 euro (inclusief reiskosten en vrijgesteld van btw).

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina.

Bellen is vaak sneller (en leuker) op +31 (0)85-2016684.

Betalen met de cultuurkaart
maX Music is acceptant van de Cultuurkaart. Dit betekent dat je als school een deel van de workshopkosten of zelfs het complete bedrag kunt betalen met deze kaart die je bij het CJP kunt aanvragen.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.