Beheers de typische musical dansstijlen

Nederland houdt van musicals; bezoekersaantallen zijn relatief hoog, en er is een grote verscheidenheid aan producties. Het lijkt wel of iedereen naar Soldaat van Oranje of The Bodyguard is geweest! 

In de Workshop Musical/Showdance leert een groep jongeren bewegen en dansen zoals dat gebeurt in de bekende musicals. Samen met de workshopleidster werkt de groep toe naar een showdance choreografie die kan worden gepresenteerd.

Wilt u een workshop met meer aandacht voor spel en zang? Kijk dan naar onze Musical Workshop.

Wat is Musical/Showdance?
Deze dansstijl kenmerkt zich door de grootse, extraverte manier van bewegen, gericht op grote zalen vol publiek. 
Musical/Showdance laat zich voornamelijk inspireren door de muziek waarop wordt gedanst. In musicals komt er vaak allerlei muziek voorbij, dus zie je in musical/showdance invloeden van uiteenlopende stijlen zoals jazz, salsa, streetdance, tapdance, en zelfs klassieke dans.

Musical/Showdance Workshop - ook beschikbaar voor Kinderen

Inhoud Musical/Showdance Workshop 

De workshopleidster stelt zich voor, en de groep begint met een warming-up. Met enkele speloefeningen wordt aandacht besteed aan ritme, ruimte en kracht, onmisbare ingrediënten voor showdance.

Choreografie aanleren
Na de warming-up leert de groep een choreografie waarbij naast de danspasjes ook sterk aan de presentatie van de deelnemers wordt gewerkt. Bij Musical/Showdance spettert alles!

Theaterdag
De Musical/Showdance Workshop kan deel uitmaken van een Theater Themadag waarbij meerdere groepen workshops krijgen toewerken naar een gezamenlijke voorstelling.

...image
...image
...image
...image
...image

Professionele dansdocenten

De workshopleider van maX Music is een professioneel artiest met didactische kennis en ervaring, en is zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. Je bent daarom verzekerd van succes met een Musical/Showdance Workshop van maX Music.

Jongeren Musical/Showdance Workshop - ook beschikbaar voor Kinderen

Praktische details

De workshopleid(st)er van maX Music verzorgt de Musical / Showdance Workshop op jouw locatie, bijvoorbeeld in een gymzaal, of in een groot, leeg lokaal met minimaal 3 vierkante meter vrije ruimte per deelnemer. De tijdsduur van de workshop is flexibel, en is meestal tussen de 50 en 100 minuten.

Er kunnen maximaal 20-25 jongeren meedoen aan de workshop. Voorkennis of ervaring is niet vereist, motivatie wel. De workshop kan meerdere keren achter elkaar worden gegeven aan verschillende groepen. Ook kunnen we meerdere docenten tegelijkertijd inzetten in aparte ruimtes.

Jongeren Musical/Showdance Workshop - ook beschikbaar voor Kinderen

Prijs Musical/Showdance Workshop

Boek deze workshop op je eigen locatie vanaf 265 euro, inclusief reis- en materiaalkosten, exclusief eventuele parkeerkosten en vrijgesteld van btw voor deelnemers jonger dan 21 jaar.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en een prijsopgave. Vul hier het korte contactformulier in, of ga naar de uitgebreide contactpagina.

Bellen is vaak sneller (en leuker) op +31 (0)85-2016684.

Betalen met de cultuurkaart
maX Music is acceptant van de Cultuurkaart. Dit betekent dat je als school een deel van de workshopkosten of zelfs het complete bedrag kunt betalen met deze kaart die je bij het CJP kunt aanvragen.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.