Schilderen lijkt voor veel mensen zo abstract dat ze er nooit aan durven te beginnen. Bij maX Music geloven we dat ieder mens creativiteit in zich heeft, en dat wakkeren we graag aan door het concreet te maken met simpele opdrachten en goede begeleiding.

In de Workshop Team Painting maakt een groep onder professionele begeleiding in 2-3 uur een gezamenlijk schilderij. Door de beschikbaarheid van diverse technieken en materialen lijkt alles te mogen, maar samenwerking blijkt heel belangrijk. Zo ontstaat er uiteindelijk een uniek kunstwerk en een vernieuwd groepsdenken.

Team Painting Workshop - ook beschikbaar voor Jongeren

Inhoud Team Painting Workshop

De groep bedenkt samen met de workshopleidster een thema voor het te maken schilderij, en schetst dit met potlood op het doek. Elke deelnemer beschildert en bewerkt vervolgens een eigen deel van het doek.

Na enige tijd wisselen de deelnemers van plek waarna men moet verder werken aan het deel van een ander. Op dat moment worden de verschillende stijlen van de deelnemers duidelijk, en rijst de vraag of men de stijl van de ander overneemt of dat men op de eigen manier verder gaat.

De workshopleidster bemiddelt, adviseert en benoemt samen met de groep de overeenkomsten van dit proces met de dagelijkse werkpraktijk. Bij grotere groepen deelnemers kan er in dezelfde ruimte aan verschillende kunstwerken worden gewerkt.

...image
...image
...image
...image
...image

Praktische details

De workshopleider van maX Music verzorgt de workshop Team Painting op een locatie naar keuze. Wij kunnen je ook in contact brengen met enkele locaties waar wij goede ervaringen mee hebben in bijvoorbeeld Utrecht, Aalsmeer, of Amersfoort.

De workshopruimte is bij voorkeur een grote ruimte (minimaal 5 m2 per deelnemer) op de begane grond met hoge tafels en een kraan bij een gootsteen of wasbak waar verf (op waterbasis) in mag komen. Het is belangrijk dat er in de ruimte geknoeid mag worden, dus bijvoorbeeld liever geen vloerbedekking, al kan er worden afgedekt met plastic. De workshop kan ook (gedeeltelijk) buiten plaatsvinden zoals in de video rechts.

De workshopleidster neemt alle benodigdheden mee, waaronder:

  • doek
  • verf
  • lijm, zand, lood, en andere materialen
  • kwasten
  • paletmessen
  • sjablonen
  • spuitbussen
Volwassenen Team Painting Workshop - ook beschikbaar voor Jongeren

Prijs Team Painting Workshop

De workshop Team Painting haal je in huis vanaf 45 euro per persoon, met een minimum totaalprijs van 650 euro.

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina. Bellen is vaak nog sneller op +31 (0)85-2016684.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.