Afval bestaat niet

We worden ons steeds meer bewust van de eindigheid van sommige natuurlijke bronnen zoals het regenwoud. Mede daarom proberen steeds meer mensen hun hoeveelheid afval te verminderen en hun spullen en kleding langer te gebruiken.

Wat is upcycling?
We noemen het 'upcycling' wanneer deze oude materialen worden verwerkt tot iets nieuws, en wat misschien zelfs mooier is dan het origineel. Je slaat dan eigenlijk meerdere vliegen in een klap, want je spaart het milieu, je eigen geld, en je bent ook nog eens heel stijlvol.

Wat is het verschil met recycling?
Bij recycling wordt het originele product weer in een gelijksoortige vorm gebruiksklaar gemaakt. Bij upcycling ontstaat er iets nieuws, iets anders.

In dit project worden gebruikte kleding en accessoires bewerkt en gecombineerd tot nieuwe items in andere stijlen. 

Inhoud Upcycling Mode Project

Het project start met een inspiratiesessie waarin de workshopleiders vertellen over upcycling, mode en identiteit. Hierbij worden allerlei voorbeelden getoond.

Vervolgens vormen de deelnemers groepjes, en maken ze een concept voor hun nieuw te maken kleding en accessoires.

Nu gaan de leerlingen daadwerkelijk aan de slag met het bewerken van de oorspronkelijke materialen. Het totale proces neemt 4-6 uur in beslag, en kan worden verdeeld over 2-3 sessies, zo nodig op verschillende dagen.

Het project wordt afgesloten met een gezamenlijke modeshow waarbij elk groepje het concept presenteert en de resultaat toont aan het publiek. De workshopleidsters zijn hierbij een 'jury' om te reageren op de ontwerpen.

...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image

Praktische Details

Dit project is geschikt voor alle leeftijden van het reguliere voortgezet onderwijs.

Dit project kan zo nodig met meerdere klassen tegelijkertijd plaatsvinden. Er vindt dan vooraf een instructie plaats voor de eigen docenten van de school, en de workshopleidsters verdelen hun aandacht over de verschillende klassen.

De workshopleidsters nemen zoveel mogelijk materiaal mee waaronder paspoppen, textielverf, scherpe scharen, naai-materialen. 
De leerlingen nemen minstens 4 kledingstukken mee per persoon, schoon, met niet te veel gaten. Panties, sokken en ondergoed vallen hier niet onder, dit kan wel meegenomen worden, maar wordt gezien als extra. 

De workshopleidsters nemen zo nodig nog extra kleding mee van een recyclebedrijf.

Prijs Upcycling Mode Project

De prijs van dit project is sterk afhankelijk van het aantal deelnemers en de tijdsindeling. Neem contact op voor een prijsopgave op maat. Het project is vrijgesteld van btw.

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina.

Bellen is vaak sneller (en leuker) op +31 (0)85-2016684.

Betalen met de cultuurkaart
maX Music is acceptant van de Cultuurkaart. Dit betekent dat je als school een deel van de workshopkosten of zelfs het complete bedrag kunt betalen met deze kaart die je bij het CJP kunt aanvragen.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.