Workshop Gregoriaanse Zang

Gregoriaans is recitatieve Latijnse zang in de christelijke kerk, die zich in de eerste eeuwen na Christus ontwikkelde. Vandaag de dag associëren veel mensen deze stijl met rust en bezinning. In de Workshop Gregoriaanse Zang van maX Music ervaart jouw groep het plezier van samen zingen, en de meditatieve uitwerking van het Gregoriaans zingen.

De term gregoriaans is een verwijzing naar paus en kerkvader Gregorius I de Grote (r. 590-604) die de -toen al- eeuwenoude bestaande muziek in de kerkelijke liturgie verzamelde en ordende.

Online programma
Is het nog niet mogelijk om in corona-tijd een workshopleider naar jullie locatie te laten komen? Wij geven nu ook videolessen, on demand of zelfs via live-stream. De workshopleider komt dan bijvoorbeeld als gastlid in jullie eigen MS Teams omgeving.

Lees hier meer over hoe we onze Online Workshops organiseren.

Inhoud Workshop Gregoriaans Zingen

De workshopleider laat de groep zich ‘warm’ zingen met enkele eenvoudige oefeningen. Vervolgens wordt een mooi Gregoriaans lied aangeleerd. Waar haalbaar maken we het lied meerstemmig zodat er prachtige harmonieën ontstaan.

Muzikale voorkennis of zangervaring bij de deelnemers is niet nodig. Mocht de groep gevorderd zijn (bijvoorbeeld als koor), dan passen we daar de workshop op aan.

...image
...image
...image
...image
...image

Optionele extra's

De workshop kan desgewenst worden uitgebreid met bijvoorbeeld de volgende extra's:

  • Een afsluitende presentatie voor bijvoorbeeld bekenden, collega's, etc.
  • Audio-opnames van het eindresultaat van de workshop, achteraf professioneel bewerkt en aangeleverd als aandenken.
  • Video-opnames van de workshop, achteraf professioneel gemonteerd en aangeleverd als aandenken.

Professionele begeleiding

De Workshop Gregoriaans Zingen wordt verzorgd door de bevlogen dirigent André Bijleveld, bekend van diverse koren het televisieprogramma Korenslag. Met zijn ervaring, humor en vriendelijke benadering krijgt hij elke groep aan het zingen. Ook grote groepen kunnen de workshop volgen. De workshopleider kan desgewenst worden ondersteund door enkele professionele zangers en zangeressen.  
De workshopleiders van maX Music worden met zorg geselecteerd op kwaliteit, enthousiasme en betrouwbaarheid. Je bent daarom verzekerd van succes wanneer je voor maX Music kiest.

Praktische details

De workshop duurt 45-120 minuten, afhankelijk van jouw wensen. Er kunnen 15-500 personen tegelijkertijd aan de workshop deelnemen. De opdrachtgever zorgt voor een ruimte met een stopcontact en stoelen voor de deelnemers. De workshopleider neemt zelf een elektrische piano mee, tekstvellen en zo nodig geluidsversterking.

Locatie en arrangement
De workshops van maX Music kunnen in principe op elke locatie worden gegeven, maar wij kunnen je ook in contact brengen met enkele locaties waar wij goede ervaringen mee hebben in bijvoorbeeld Aalsmeer of Amersfoort.

Prijs Workshop Gregoriaans Zingen

Deze workshop voor jouw groep haal je in huis vanaf 650 euro.

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina. Bellen is vaak nog sneller op +31 (0)85-2016684.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.