Workshop ukelele spelen

Wil je met jouw hele klas op laagdrempelig op echte instrumenten leren spelen? Dan is de ukelele een goede start. 

Deze mini-gitaren hebben 'maar' 4 snaren en eenvoudige grepen. Hierdoor leren de kinderen gemakkelijk enkele akkoorden spelen waarmee jullie al snel allerlei bekende liedjes kunnen spelen.  

De workshop is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar, en kan deel uitmaken van een Muziekdag.

Bel ons vrijblijvend op +31 (0)85-2016684.

Workshop Ukelele Spelen voor kinderen - ook beschikbaar voor Jongeren & Volwassenen

Inhoud Workshop Ukelele

De workshopleider komt naar jullie locatie, en geeft uitleg over het instrument, hoe je vingers moet neerzetten voor een greep en hoe je een ritme kunt aanslaan met je andere hand. Elk kind mag een ukelele uitkiezen, en we gaan met z'n allen oefenen.

Rechterhand techniek: Er wordt gewerkt aan het ritme: zorgen dat iedereen tegelijk aanslaat.

Linkerhand techniek: De deelnemers leren drie akkoorden spelen die we visualiseren met een scherm of groot papier.

Leerdoelen
Kinderen ervaren in de Workshop Ukelele hoe je met de ukelele harmonische muziek kunt spelen. Door verschillende akkoorden na elkaar te spelen ontstaan er liedjes. De groep ervaart hoe leuk het is om samen muziek maken en hoe belangrijk het is om op elkaar af te stemmen.

...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image

Professionele workshopleiders

De workshopleiders van maX Music zijn professionele artiesten die zowel uitvoerend actief zijn als ook educatief. De workshopleiders worden zorgvuldig geselecteerd op enthousiasme, bekwaamheid en betrouwbaar. Zo ben je verzekerd van succes wanneer je maX Music kiest als partner voor jullie creatieve project.

Kinderen Workshop Ukelele Spelen voor kinderen - ook beschikbaar voor Jongeren & Volwassenen

Wie regelt wat?

De Workshop Ukelele spelen duurt 30 tot 60 minuten en wordt in groepsverband gegeven voor alle leeftijden. In een lessenserie kunnen uiteraard meerdere liedjes worden aangeleerd, en kan de speeltechniek worden verbeterd.

Per workshop kunnen er maximaal 30 kinderen vanaf 9-10 jaar meedoen. De workshop kan meerdere keren achter elkaar worden gegeven aan steeds een andere groep kinderen.

De klant zorgt voor een ruimte op de begane grond zonder tafels. In de ruimte staan voldoende stoelen (zonder armleuningen) voor alle kinderen. Deze stoelen staan in een halve kring opgesteld. De workshopleider neem zelf de ukeleles mee. Houd rekening met lichte geluidsoverlast.

Kinderen Workshop Ukelele Spelen voor kinderen - ook beschikbaar voor Jongeren & Volwassenen

Prijs Workshop Ukelele Spelen

Deze workshop voor jouw groep kinderen haal je in huis vanaf 380 euro.

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina. Bellen is vaak nog sneller op +31 (0)85-2016684.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.