Muziek op school themadag

Enthousiaste artiesten komen naar jullie locatie, en verzorgen muziek workshops voor alle groepen. Plezier en inspiratie verzekerd voor de kinderen en de leerkrachten. Ouders kunnen de eindpresentatie meebeleven, live op school of achteraf door een videoregistratie die we kunnen verzorgen (bekijk voorbeeld).

Wij maken een programma op maat dat aansluit op jullie wensen en natuurlijk jullie budget.

Onze Muziekdag is een totaalpakket op maat inclusief workshops, instrumenten, knutseltips, rooster en benodigde techniek. Geen verrassingen achteraf dus.

Hieronder vind je drie voorbeelden van onze Muziekdag. Uiteraard kan elk voorbeeld ook met meer of minder groepen worden uitgevoerd, en veranderen daarmee ook de prijzen. 

Bekijk ook onze andere themadagen met dans, beeldende kunst en kunst/techniek.

Leerlijnen
Werk je op een basisschool en ben je benieuwd waar en hoe deze workshops passen in jullie leerplan? Lees dan onze leerlijnen cultuuronderwijs.

Muziekdag Basisschool - ook beschikbaar voor Jongeren

Voorbeeld 1: Jubileum basisschool

Een basisschool met 210 leerlingen / 8 groepen viert een jubileum en zoekt een feestelijk muziekproject. maX Music verzorgt een Muziekdag met 2 artiesten (bijvoorbeeld workshopleiders Muziekavontuur, en Percussie) die ieder 4 workshops van 45 minuten geven aan steeds 1 groep. Als afsluiting begeleiden de artiesten een gezamenlijke voorstelling waaraan alle groepen meewerken.

Op deze manier volgen alle groepen gedurende de schooldag twee activiteiten (een workshop en een presentatie), en er is een spetterend resultaat voor belangstellenden. Dit programma kost 1.150 euro, inclusief reis- en materiaalkosten, vrijgesteld van btw.

...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image

Voorbeeld 2: Afscheid directeur

Een school met 225 leerlingen / 8 groepen neemt feestelijk afscheid van de directeur. maX Music verzorgt een Muziekdag met 5 artiesten (bijvoorbeeld Zang & Dans, Muziekavontuur, Streetdance, Streetbeats en Djembé) die ieder 5 workshops van 45 minuten geven aan steeds 1 groep. Als afsluiting begeleiden de artiesten een gezamenlijke voorstelling waaraan alle groepen meewerken.

Op deze manier volgen alle groepen gedurende de schooldag 3 verschillende workshops, en er is een voorselling voor belangstellenden. Download voorbeeldrooster. Dit programma kost 2.975 euro, inclusief reiskosten.

Muziekdag Basisschool - ook beschikbaar voor Jongeren

Voorbeeld 3: Project basisschool

Een grote school met 725 leerlingen / 25 groepen zoekt feestelijke workshops en 2 afsluitende presentaties met steeds de helft van de school. maX Music verzorgt een Muziekdag met 11 artiesten (waaronder Zang & Dans, Muziekavontuur, Streetdance, Streetbeats en Djembé) die ieder 4 a 5 workshops van 45 minuten geven aan steeds 1 groep. Als afsluiting begeleiden de artiesten een gezamenlijke voorstelling waaraan alle groepen meewerken. Tijdens de eerste presentatie met de helft van de school volgt de andere helft van de school nog workshops.

Op deze manier volgen alle groepen gedurende de schooldag 2 verschillende workshops, en er is een zichtbaar resultaat voor belangstellenden. Dit programma kost 6.000 euro, inclusief reiskosten.

Muziekdag Basisschool - ook beschikbaar voor Jongeren

Optioneel: Videoclip

Als je de ouders niet kunt of wilt uitnodigen bij de eindpresentatie, dan kan een videoregistratie een mooie oplossing zijn om anderen toch mee te laten kijken. Sowieso is het een mooi aandenken aan een leuke dag.

Gedurende de dag maakt dan maX Music video-opnames die we later monteren in mooie herinnering aan de dag die de school ook als promotievideo kan gebruiken. Bekijk voorbeeld.

Muziekdag Basisschool - ook beschikbaar voor Jongeren

Wie regelt wat op een Muziekdag?

Tijdens de basisschool activiteiten van maX Music heeft iedere workshopleider normaal gesproken een eigen lokaal en de groepen kinderen wisselen steeds van ruimte.

De meeste workshops kunnen in een gewoon lokaal worden gegeven. Dans workshops komen het best tot hun recht in een gym- of speelzaal.

Voor een gezamenlijke voorstelling verzorgt de school een grote ruimte met voldoende vrije ruimte voor de presentaties en zitgedeelte voor de overige kinderen en belangstellenden. Denk aan een gymzaal, aula, een dorpshuis in de buurt, of bij mooi weer een schoolplein. Download presentatie-opstelling.

Bij afwezigheid van een grote ruimte of bij slecht weer, kunnen de presentaties in een 'festival setting' in de workshopruimtes worden gehouden waarbij het publiek langs de lokalen gaat.

Benodigdheden
De artiesten nemen zelf de benodigde instrumenten en apparatuur mee. Voor de presentatie kan maX Music de geluidsinstallatie verzorgen (speakers, mixer, microfoons) voor zover niet al aanwezig op de locatie.

Het is handig en leuk als de leerkracht van een groep bij de groep blijft om te assisteren. Er is van maX Music een coördinator aanwezig die aanspreekpunt voor de school is. Het is prettig als er ook vanuit de school 1 aanspreekpunt continu aanwezig is die van alles op de hoogte is.

Rooster activiteiten
Het tijdschema en de indeling van groepen in de beschikbare workshops wordt in overleg bepaald. maX Music kan hier een eerste voorstel voor doen. Download voorbeeldrooster.

Het is prettig en goedkoper als de wachttijd voor de workshopdocenten wordt geminimaliseerd met een continurooster, weinig wisseltijd tussen de workshoprondes, en een half uur lunchpauze.

De workshopruimtes dienen minimaal 30 minuten voor aanvang van de eerste workshopronde beschikbaar te zijn voor preparatie en soundcheck. De ruimte voor de gezamenlijke presentatie dient minimaal 60 minuten voor aanvang van de presentatie beschikbaar te zijn voor preparatie en soundcheck.

Aan de hand van onze knutseltips werken de eigen leerkrachten tussen de workshops door met hun groepen aan accessoires en decor voor de presentatie. De school mag er ook voor kiezen om de tijd tussen de workshops door zelf in te vullen. Je zou hierbij kunnen denken aan:

  • Even tot rust komen in het eigen klaslokaal, of buiten spelen
  • Eten en drinken
  • De presentatie van een zojuist gevolgde workshop verder voorbereiden met de eigen leerkracht
  • Het openingslied 'Goede Dag Voor Muziek' oefenen
  • Een film met/over muziek kijken
  • 'Gewone' lessen volgen kan natuurlijk ook
Muziekdag Basisschool - ook beschikbaar voor Jongeren

Presentatie basisschool activiteiten

Aan de presentatie van 45-60 minuten werken alle groepen mee. De school kan zelf ouders en andere belangstellenden uitnodigen voor de presentatie. In een gezamenlijke presentatie is ruimte voor max. 10 presentatiemomenten waarbij zo nodig meerdere groepen kunnen worden samengevoegd. De volgorde voor de presentaties wordt opgesteld door maX Music. De groepsleerkrachten zorgen dat hun leerlingen op tijd klaar staan voor de presentatie.

De presentatie wordt altijd gestart met het openingslied 'Goede Dag Voor Muziek' waarin de workshopleiders zichzelf nog eens voorstellen. De school kan dit lied van tevoren al downloadenen afspelen in de klas zodat de kinderen het tijdens de presentatie kunnen meezingen.

Een videoregistratie is een mooi alternatief voor een gezamenlijke presentatie, zeker in tijden van lockdown. Bekijk hier een voorbeeld.

Om de dag zo compleet mogelijk te maken, hebben we knutselsuggesties voor accessoires en decor voor de momenten dat een groep even geen workshop heeft.

Muziekdag Basisschool - ook beschikbaar voor Jongeren
Muziekdag Basisschool - ook beschikbaar voor Jongeren

Prijs Muziekdag

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina. Bellen is vaak nog sneller op +31 (0)85-2016684. Vermeld daarbij de gewenste datum en het aantal groepen/kinderen.

Reacties

Hinke Algra, CBS de Stapstien, Kollumerzwaag:
"De dag is erg goed verlopen! Veel positieve reacties!! Tijdens de officiële speech was er minder aandacht dan tijdens de muziekpresentatie! Zelfs de kinderen vonden dit optreden prachtig. Er is bij mij zelfs nog navraag gedaan door een school waar ik jullie vandaan had omdat het zo prachtig was en de reacties van de kinderen kwamen bij hen enthousiast over." 

Mieke Tolkamp, Vrije school Kennemerland, Haarlem:
"Ik wil jullie bedanken voor de goede organisatie en communicatie, de kwaliteit van de workshops en de flexibele opstelling van de workshopleiders. In goed overleg hebben we met elkaar ervoor gezorgd dat het een prachtige dag werd als afscheid van onze directeur. De kinderen, leerkrachten en ouders hebben genoten." 

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.