Streetdance of Stret dance

Hoe je het ook schrijft, dansen is leuk, gezond en altijd 'in'! Dansrages volgen elkaar snel op en zelfs hele televisieshows worden gewijd aan dansende mensen.

In de Workshop Streetdance van maX Music werkt een enthousiaste workshopleid(st)er met een groep kinderen toe naar een korte danschoreografie.

De workshop is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, en kan ook deel uitmaken van een DansdagMuziekdag of Musical-In-1-Dag met verschillende workshops en een eindpresentatie.

Review
Victorine Meuwissen, NKO, 's Gravenhage:
"De dans workshop die voor onze speciale weerbaarheidsmiddag ‘Ontdek je eigen kracht’ werd gegeven was echt een succes. Workshopleidster Ruth heeft haar workshop met heel veel enthousiasme gegeven. En na afloop van iedere workshop heeft zij samen met de kinderen ook nog een korte demonstratie gegeven van de ingestudeerde choreografieën." 

Leerlijnen
Werk jij op een basisschool en ben je benieuwd waar en hoe deze workshop past in jullie leerplan? Lees het in onze leerlijnen cultuuronderwijs.

Streetdance Workshop - ook beschikbaar voor Jongeren

Wat is Streetdance?

Streetdance of stret dance is een verzamelnaam voor dansvormen ontstaan op straat, in clubs en op scholen. In de workshop kan een streetdance choreografie daarom verschillende stijlen omvatten zoals hip-hop, jazz, modern, krumping, etc. 

We vinden het een leuke uitdaging om de choreografie te vormen rond de cultuur op school, of rond een relevant thema.

Inhoud Streetdance Workshop

De workshopleid(st)er stelt zich voor, en de groep begint met een warming-up. Het zijn vaak grappige inkomers zoals bewegen 'alsof je in een ballon zit' of 'in de vorm van een letter'. Gêne om met je lijf bezig te zijn wordt hierbij doorbroken.

...image
...image
...image
...image
...image

Choreografie aanleren
Met enkele oefeningen wordt op een speelse manier toegewerkt naar een uiteindelijke danschoreografie. De inbreng en voorkeur van de kinderen is belangrijk en de choreografie is daardoor altijd anders.

Het doel is dat de groep de workshop verlaat met een afgerond stuk waarin alle deelnemers kunnen meekomen. Het werkt bemoedigend voor de kinderen om echt iets onder de knie te hebben wat eventueel aan anderen kan worden getoond.

Cooling down
Na de inspanning wordt het lichaam met slow tempo dans en rek- en strekoefeningen doen weer tot rust gebracht. De workshop wordt zo in een relaxte sfeer beëindigd.

Kinderen Streetdance Workshop - ook beschikbaar voor Jongeren

Professionele docenten

De workshops van maX Music worden verzorgd door professionele en enthousiaste dansdocenten. Deze dansers zijn zelf actief in crews, doen mee met shows en vinden het daarbij leuk om hun skills te delen met anderen.

Alle workshopleiders van maX Music worden met zorg geselecteerd op basis van vaardigheden, enthousiasme en betrouwbaar. Je bent daarom verzekerd van succes met maX Music als partner voor jullie creatieve project.

Lees meer over maX Music.

Kinderen Streetdance Workshop - ook beschikbaar voor Jongeren

Wie regelt wat?

De klant zorgt voor een gymzaal of grote lege ruimte; minimaal 60m2. De workshopleider neemt zelf geluidsversterking en muziek mee. Voor deze workshop is het belangrijk dat de deelnemers gemakkelijke kleding en schoenen dragen.

Doelgroep
De workshop is geschikt voor kinderen vanaf groep 3. Wij raden aan om de workshop maximaal 45-60 minuten te laten duren. 

Kinderen Streetdance Workshop - ook beschikbaar voor Jongeren

Prijs Streetdance Workshop

De Workshop Streetdance haal je in huis vanaf 340 euro (inclusief reiskosten). 

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina.

Bellen is vaak nog leuker én sneller op +31 (0)85-2016684.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Hieronder leest u hoe de Workshop Streetdance past in onze leerlijn dans voor het basisonderwijs.
Klik hier voor praktische informatie over de Workshop Streetdance.

Samenvatting workshop
Streetdance is een dansvorm die op straat is ontstaan door het samenvoegen van elementen uit diverse dansstijlen uit de hip hop en urban en pop & disco danscultuur. De Workshop Streetdance wordt een unieke choreografie aangeleerd met snelle, korte en strakke bewegingen. Ook kunnen kinderen ook hun eigen creatieve dance moves laten zien die de workshopleid(st)er vervolgens probeert te integreren in de choreografie.

Karakteristieken

  • De workshopleider inspireert de leerlingen door het laten zien van de typische streetdance-stijl
  • De leerlingen kunnen vanaf de start van de workshop meteen meebewegen.
  • De leerlingen gaan aan de slag met bewegingen met hun eigen lijf vooral binnen hun eigen cirkel, zonder grote verplaatsingen.
  • De leerlingen leren waar de streetdance-bewegingen vandaan komen, welke invloeden uit andere dansstijlen zijn te herkennen.
  • De leerlingen ontwerpen samen eigen dance moves
  • De leerlingen werken aan een totale choreografie
  • De leerlingen doen podiumervaring op door hun dans uit te voeren

Aansluiting op belevingswereld & kennisniveau
Leerlingen uit groep 4 tot en met 8 kunnen van primair onderwijs kunnen deze workshop met veel plezier doen.
De werkwijze van de workshopleider zal verschillen per leeftijdscategorie. In de leeftijd van 6–9 jaar zal de workshopleider de leerlingen meer werken vanuit herkenbare beelden en muziek. Veel werken met voor- en nadoen. En vanaf 10 jaar wanneer de leerling beter in staat is om abstract en conceptueel te denken zal de workshopleider meer ingaan op het verbreden van algemene kennis op het gebied van dans.

Leerdoelen
Inclusief nummers van relevante kerndoelen in het onderwijs (download kerndoelenboekje).

  • Choreografie aangeleerd krijgen. (Kerndoelen 54, 57)
  • Groepsverband choreografie ontwerpen. (Kerndoelen 1, 54, 55, 58)
  • Herkennen van de Karakteristieken van Streetdancing en het kunnen plaatsen van de dansstijl in de culturele context. (Kerndoelen 1, 56)

Suggesties mogelijk vervolgtraject
De workshop kan desgewenst worden uitgebreid tot een reeks van vijf lessen. In een workshopreeks wordt er gewerkt aan groepsopdrachten waarin eigen bewegingen en het gebruik van attitude centraal komt te staan.

Routeplanner
Geschikte workshops voorafgaand aan Streetdance zijn Musical en Musical/Showdance Een goed vervolg op Streetdance is bijvoorbeeld de Workshop Theatersport. In de Workshop Musical/Showdance gaan we in op groot en dramatisch dansen gericht op publiek. In de Workshop Musical wordt het theatrale effect van dansen vergroot door acteren en zingen. In de Workshop Theatersport gaan de leerlingen met hun lichaamstaal aan de slag op een theatrale manier.