Dansdag Basisonderwijs

Bij een Dansdag van maX Music komen onze professionele dansers naar jullie school toe en verzorgen dans workshops in de klas. Dit kan bijvoorbeeld rond thema's zoals Dans-Door-De-Jaren-Heen of Dans-Rond-De-Wereld.

We sluiten de Dansdag af met een spetterende presentatie voor ouders, bijvoorbeeld op het schoolplein of in een gymzaal.

Wij maken een programma op maat dat aansluit op jullie wensen, het aantal kinderen, en natuurlijk jullie budget.

Bekijk ook onze andere workshopdagen met muziek, musical, beeldende kunst of kunst/techniek.

Leerlijnen
Werk je op een basisschool en ben je benieuwd waar en hoe deze workshops passen in jullie leerplan? Lees dan onze leerlijnen cultuuronderwijs.

Voorbeeld 1: Iedereen danst iets

Een school met 375 leerlingen / 15 groepen viert een jubileum. maX Music verzorgt een Dansdag met drie dansers (bijvoorbeeld workshopleiders Zang & Dans, Zumbakids, en Streetdance) die ieder vijf workshops van 45 minuten geven.

Als afsluiting begeleiden de artiesten een gezamenlijke presentatie waaraan alle groepen meewerken. Op deze manier volgen alle groepen gedurende de schooldag 1 workshop, én is er een zichtbaar, spetterend resultaat voor belangstellenden.

Dit voorbeeld kost 1.950 euro, inclusief reiskosten, en vrijgesteld van btw.

NB: Er kunnen ook meer workshopleiders komen, en de presentatie kunnen we desgewenst achterwege laten.

...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image

Voorbeeld 2: Dans-carrousel

Een school met 200 leerlingen / 8 groepen neemt feestelijk afscheid van de directeur. maX Music verzorgt een Dansdag met vijf dansdocenten (bijvoorbeeld Zang & Dans, Zumbakids, Streetdance, Musical/Showdance en Breakdance) die ieder 4-5 workshops van 45 minuten.

Als afsluiting begeleiden de artiesten een gezamenlijke presentatie waaraan alle groepen meewerken.
Op deze manier volgen alle groepen gedurende de schooldag 3 verschillende workshops, én er is een zichtbaar, spetterend resultaat voor belangstellenden. Download voorbeeldrooster.

Dit voorbeeld kost 3.100 euro, inclusief reiskosten.

Thematisch

Elke Dansdag maken we gevarieerd door verschillende dansstijlen in te zetten. Het is daarbij ook mogelijk om thema's in te zetten zoals dierendansen, dans-rond-de-wereld of dans-door-de-jaren-heen waarbij elke groep een eigen decennium met bijbehorende dansstijl krijgt toegewezen, bijv. de disco uit de jaren '70.

Een thematische Dansdag geeft een school desgewenst mogelijkheden tot inhoudelijke verdieping met de klassen, en praktische voorbereidingen zoals het maken van decors en speciale kleding / accessoires voor leerlingen en docenten.

Wie regelt wat?

Idealiter heeft elke workshopleider een eigen lokaal en wisselen de groepen kinderen steeds van ruimte.
Elke dans workshop komt het best tot hun recht in een eigen gym- of speelzaal, maar zo nodig kan ook een lokaal worden gebruikt met minimaal 50m2 vrije ruimte.

Voor de gezamenlijke presentatie verzorgt de school een grote ruimte met minimaal 60m2 vrije ruimte voor de presentaties en daarnaast nog zitgedeelte voor het publiek. Denk hierbij aan een gymzaal, aula, een dorpshuis in de buurt, of bij mooi weer een schoolplein.

Slecht weer en grote presentatieruimte beschikbaar? We kunnen dan presenteren in een 'festival setting' waarbij het publiek langs de verschillende workshoplokalen gaat.

Benodigdheden
De dansers nemen zelf de benodigde muziek en geluidsapparatuur mee voor hun workshops. Voor de eindpresentatie kan maX Music zo nodig de geluidsinstallatie (speakers, mixer en microfoons) verzorgen.

Het is handig en leuk als de leerkracht van een groep bij de groep blijft om te assisteren maar het is niet noodzakelijk.

Er is zo nodig van maX Music een coördinator aanwezig als aanspreekpunt voor de school. Het is prettig als er ook vanuit de school 1 aanspreekpunt continu aanwezig is die van alles op de hoogte is.

Rooster
Het tijdschema en de indeling van groepen in de beschikbare workshops wordt in overleg bepaald. maX Music kan hiervoor een eerste voorstel doen. Download voorbeeldrooster.

Het is prettig en goedkoper als de wachttijd voor de workshopdocenten wordt geminimaliseerd met een continurooster, weinig wisseltijd tussen de workshoprondes, en een half uur lunchpauze.

De workshopruimtes dienen minimaal 30 minuten voor aanvang van de eerste workshopronde beschikbaar te zijn voor preparatie en soundcheck. De ruimte voor de gezamenlijke presentatie dient minimaal 60 minuten voor aanvang van de presentatie beschikbaar te zijn voor preparatie en soundcheck.

Dansvoorstelling

Aan de presentatie van 45-60 minuten werken alle groepen mee. De school kan zelf ouders en andere belangstellenden uitnodigen voor de presentatie. In een gezamenlijke presentatie is ruimte voor max. 10 presentatiemomenten waarbij zo nodig meerdere groepen kunnen worden samengevoegd. De volgorde voor de presentaties wordt opgesteld door maX Music. De groepsleerkrachten zorgen dat hun leerlingen op tijd klaar staan voor de presentatie. 

Prijs Dansdag

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina.

Bellen is vaak nog sneller (én leuker) op +31 (0)85-2016684.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.