Breakdance is – naast rapdj-en en graffiti - een van de vier uitingen van de populaire hip-hop cultuur. De acrobatische dansstijl is veel te zien in films, muziekvideo's en reclames. Een belangrijk element is het battlen waarin dansers elkaar proberen af te troeven met hun moves.

Boek een eenmalige Workshop Breakdancing, een lessenserie of een uitgebreider Hip-Hop Project. De workshop kan ook deel uitmaken van een Dansdag vol uiteenlopende dans workshops en een spetterende presentatie.

Bel ons vrijblijvend op +31 (0)85-2016684.

Workshop Breakdance - ook beschikbaar voor Jongeren

Basisbewegingen
Een gevorderde breakdancer heeft ritmegevoel, conditie, moed en creativiteit. Maar als je net begint, kom je al een heel eind met motivatie en wat lef. 

In de Workshop Breakdance van maX Music gaan kinderen uit groep 4-8 aan de slag met de oldskool basisbewegingen van het breakdance. Vet om te zien, stoer om te doen en cool om te leren!

Leerlijnen
Werk jij op een basisschool en ben je benieuwd waar en hoe de Workshop Breakdance past in jullie leerplan? Lees het in de leerlijn die je onderaan deze pagina kunt openen.

...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image

Inhoud Workshop Breakdance

De workshopleider stelt zich voor en demonstreert wat moves van het breakdancing. Na een warming up leren leren de deelnemers de basispassen op het ritme van muziek. Natuurlijk wordt er aandacht besteed aan verschillende overgangen naar het grondwerk dat zo karakteristiek is voor breakdance. De kinderen oefenen met danspassen dicht bij de grond, zoals de 6step en de babyfreeze waarbij de danser steunt op één of twee armen en met zijn benen in de lucht stil hangt.

Improviseren
De kring of halve cirkel is het laatste onderdeel van de workshop waarbij de jongeren de gelegenheid krijgen om al het geleerde in praktijk te brengen, en dit te mengen met freestyles, geïmproviseerde bewegingen.

Presentatie
De verschillende passen, moves en freestyles kunnen worden samengevoegd tot een breakdance choreografie die kan worden gepresenteerd aan een publiek zoals bij de Muziekdag.

Professionele docenten

De Workshop Breakdance van maX Music wordt verzorgd door professionele en enthousiaste dansers. Deze dansers zijn zelf actief in crews, doen mee met shows en vinden het daarbij leuk om hun skills te delen met anderen.

Workshop Breakdance - ook beschikbaar voor Jongeren

Wie regelt wat?

De workshopleider van maX Music verzorgt de Workshop Breakdance op jouw locatie, bijvoorbeeld in een gymzaal, of in een groot, leeg lokaal met minimaal 3 vierkante meter vrije ruimte per deelnemer. Een gladde vloer (zoals zeil) heeft de voorkeur, maar is niet noodzakelijk.

Doelgroep
De tijdsduur van de workshop is flexibel, en is meestal tussen de 45 en 60 minuten. De workshop kan worden gegeven aan kinderen vanaf groep 4. Er kunnen maximaal 20 kinderen meedoen aan de Workshop Breakdance. De workshop kan meerdere keren achter elkaar worden gegeven aan verschillende groepen. Ook kunnen we meerdere docenten tegelijkertijd inzetten in aparte ruimtes.

Workshop Breakdance - ook beschikbaar voor Jongeren

Prijs Workshop Breakdance

De Workshop Breakdance haal je in huis vanaf 315 euro (inclusief reiskosten). 

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina.

Bellen is vaak nog sneller en leuker op +31 (0)85-2016684.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Hieronder leest u hoe de Workshop Breakdance past in onze leerlijn dans voor het basisonderwijs.
Klik hier voor praktische informatie over de Workshop Breakdance.

Samenvatting workshop
De workshop begint met theoretische en praktische uitleg over wat Hip-Hop is en specifiek wat breakdance is. De workshopleider laat in een korte showcase zien hoe de verschillende dansstijlen eruit zien. Daarna volgt een actieve warming-up met uitleg over hoe je fysiek zo snel mogelijk je doel bereikt: Balans tussen trainen en rust, en kracht en lenigheid. In de workshop gaat de groep aan de slag met het aanleren van een gesynchroniseerde dans. Er is ruimte voor iedereen om naar eigen inzicht danshoudingen en bewegingen te bedenken en te presenteren aan de groep. Zo wordt er ook een eigen ontworpen gedeelte aan de ingestudeerde dans toegevoegd. Daarna volgt een presentatie waarin centraal staat op een respectvolle manier elkaar te bekijken en aan te moedigen.

Karakteristieken

  • De workshopleider inspireert de leerlingen door het laten zien van de typische Hip Hiphop en Breakdance- moves
  • Fysieke mogelijkheden met het lichaam ontdekken.
  • Aanleren van een gezamenlijke gesynchroniseerde dans.
  • Aanleren van allerlei verschillende danshoudingen en bewegingen die ieder naar eigen inzicht kan aanpassen en toepassen.
  • De leerlingen werken aan een totale choreografie
  • Ieder laat achteraf indien gewenst op een respectvolle manier zien wat hij of zij kan en leuk vindt op het gebied van dans.
  • De leerlingen doen podiumervaring op door hun dans uit te voeren

Aansluiting op belevingswereld & kennisniveau
Leerlingen uit groep 4 tot en met 8 kunnen van primair onderwijs kunnen deze workshop met veel plezier doen.
De werkwijze van de workshopleider zal verschillen per leeftijdscategorie. In de leeftijd van 6–9 jaar zal de workshopleider de leerlingen meer werken vanuit herkenbare beelden en muziek. Veel werken met voor- en nadoen. Wanneer de leerling 10 jaar en ouder is zal hij/zij beter staat zijn om abstract en conceptueel te denken zal de workshopleider het accent leggen op het verkrijgen van een brede blik met betrekking tot dans en de verschillende stijlen.

Leerdoelen
Inclusief nummers van relevante kerndoelen in het onderwijs (download kerndoelenboekje).

  • Choreografie aangeleerd krijgen. (Kerndoelen 54, 57)
  • Groepsverband choreografie ontwerpen. (Kerndoelen 1, 54, 55, 58)
  • Herkennen van de karakteristieken van Breakdance en het kunnen plaatsen van de dansstijl in de culturele context. (Kerndoelen 1, 56)

Suggesties mogelijk vervolgtraject
De workshop kan desgewenst worden uitgebreid tot een reeks van vijf lessen. In een workshopreeks wordt er gewerkt aan groepsopdrachten waarin eigen bewegingen en het gebruik van attitude centraal komt te staan.

Routeplanner
Geschikte workshops voorafgaand aan Breakdance zijn ZumbaKids en Musical/Showdance.
Een goed vervolg op Streetdance is bijvoorbeeld de Workshop Theatersport. In de Workshop ZumbaKids zijn de kinderen op een sportieve manier bezig met dansen op een bepaald ritme. In de Workshop Musical/Showdance gaan we in op groot en dramatisch dansen gericht op publiek. In de workshop Theatersport gaan de leerlingen met hun lichaamstaal aan de slag op een theatrale.