Zelf graffiti letters leren tekenen

Graffiti behoort, net als rappendj-en en breakdance, tot de verschijningsvormen van de populaire hip-hop cultuur. Er is een grote kans dat je wel eens graffiti letters hebt gezien op bijvoorbeeld een viaduct, gebouwen, treinen of muren.

Kinderen kunnen de beginselen van graffiti leren in een workshop die wij bij jullie op locatie verzorgen. Boek een Workshop Graffiti of een uitgebreider Hip-Hop Project of Street Vibes Project.

Bel ons vrijblijvend op +31 (0)85-2016684.

Wat is graffiti?
Graffiti is een beeldende kunstvorm waarbij men kunstwerken/muurschilderingen of letters tekent en maakt met spuitbussen. Er is een onderscheid te maken tussen verschillende soorten werken, zoals tags (korte handtekening) en pieces (grotere, kunstig uitgevoerde afbeeldingen).

Lees ook onze Blog: Alles over Graffiti en hoe kan jouw groep daarmee aan de slag.

Leerlijnen
Werk jij op een basisschool en ben je benieuwd waar en hoe de Workshop Graffiti past in jullie leerplan? Lees het in onze leerlijnen cultuuronderwijs.

Graffiti workshop kinderen - ook beschikbaar voor Volwassenen & Jongeren

Inhoud Workshop Graffiti

Er komt een enthousiaste workshopleider naar jullie locatie om één of meer groepen kinderen enkele technieken van de graffiti kunst aan te leren. Na een korte uitleg kunnen de kinderen al snel zelf of in teams aan de slag.

Aan het einde van de Workshop Graffiti heeft elk kind of tweetal een uniek stukje Graffiti Art om mee naar huis nemen.

Graffiti is een leuke manier om kinderen kennis te laten maken met beeldende kunst en/of de hip-hop cultuur. Interessant voor het onderwijs of leuk tijdens een kinderfeestje.

De Workshop Graffiti draagt bij aan de ontwikkeling van creativiteit, durf, uitdrukkingsvaardigheid en zelfvertrouwen.

...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image

Professionele docenten

maX Music werkt met professionele artiesten die beschikken over didactische kennis en ervaring, en ze zijn zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. Je bent daarom verzekerd van succes met een Workshop Graffiti van maX Music.

Kinderen Graffiti workshop kinderen - ook beschikbaar voor Volwassenen & Jongeren

Wie regelt wat?

maX Music zorgt dat er een workshopleider naar jullie locatie komt. Jullie hoeven zelf alleen voor de ruimte te zorgen, bij voorkeur buiten onder een afdak en zoveel mogelijk uit de wind (bijvoorbeeld een fietsenstalling). Een binnenruimte is ook mogelijk als deze  goed geventileerd is. Zo nodig kunnen we ook werken met verf op waterbasis die nog minder ongezond zijn.

De workshopleider zorgt dat alle overige benodigdheden aanwezig zijn.

Doelgroep
De Workshop Graffiti met spuitbussen duurt 90 tot 120 minuten, en is beschikbaar vanaf groep 7. De workshop kan meerdere keren na elkaar worden gegeven aan verschillende groepen van steeds max. 25-30 kinderen.

We hebben ook een Airbrush Pen Workshop waarbij kinderen in zo'n 60 minuten graffiti kunstwerken met speciale graffiti stiften. Deze workshop is al geschikt voor kinderen vanaf groep 1.

Kinderen Graffiti workshop kinderen - ook beschikbaar voor Volwassenen & Jongeren

Prijs Workshop Graffiti

De Workshop Graffiti (met spuitbussen) haal je in huis vanaf 715 euro (inclusief reis- en materiaalkosten). 

De Airbrush Workshop (met graffiti stiften) haal je in huis vanaf 405 euro (inclusief reis- en materiaalkosten). 

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina. Bellen is vaak nog sneller (én leuker) op +31 (0)85-2016684.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Hieronder leest u hoe de Workshop Graffiti past in onze beeldende leerlijn voor het basisonderwijs.
Klik hier voor praktische informatie over de Workshop Graffiti.

Samenvatting Workshop
Bij de Workshop Graffiti word er met spuitbussen een kunstwerk gemaakt op een hardboardplaat. Dit gaat op de echte Urban Arts manier, voor veel deelnemers een nieuwe kunstvorm, maar wel bekend van het straatbeeld en televisie.

Karakteristieken

  • Er wordt een korte theoretische uitleg/geschiedenisles gegeven zodat de deelnemers over de techniek en afkomst van Graffiti kunst geïnformeerd.
  • De leerlingen worden uitgedaagd om enthousiast aan de slag te gaan.
  • Werken met hardboardplaat en spuitbussen
  • De workshopleider is betrokken in het maakproces en kan de deelnemers goed begeleiden in het maken van hun kunstwerk.
  • De leerlingen kunnen zelf gestuurd aan het werk in tweetallen of alleen.

Aansluiting op belevingswereld & kennisniveau
Leerlingen uit groep 7 en 8 van het primair onderwijs kunnen deze workshop met veel plezier doen. De leerlingen hebben krachtige vingers nodig om de spuitbus goed te kunnen gebruiken. En zij moeten verantwoordelijk met de spuitbussen kunnen omgaan. Daarom is deze workshop geschikt voor leerlingen ouder dan 10 jaar. De jonge adolescent (10–14 jaar) bevindt zich in een fase waarin het conceptuele denken steeds dominanter wordt. Hierdoor is hij steeds beter in staat om betekenis te ontlenen aan de meer abstracte kunstwerken. De leerlingen hebben een grote interesse in de werkelijkheid om hen heen. Dit motiveert in het verbeelden dat de werkelijkheid zo letterlijk mogelijk wordt weergegeven. Ook is de sociale omgeving belangrijk in deze fase. De mening van de peer groep is vaak bepalend.

Leerdoelen
Inclusief nummers van relevante kerndoelen in het onderwijs (download kerndoelenboekje).

  • Theoretische kennis opdoen en aan de hand daarvan een ontwerp maken en uitvoeren. (Kerndoelen 1, 3)
  • Respectvol met elkaar omgaan, de resultaten presenteren aan het eind voor de hele groep. (Kerndoel 37)
  • De leerlingen maken kennis met de geschiedenis en de subcultuur horend bij graffiti. (Kerndoel 52)
  • De leerlingen drukken zichzelf uit in beelden en reflecteren op hun eigen werk en dat van de anderen. (Kerndoelen 54, 55)

Suggesties mogelijk vervolgtraject
De school kan er ook voor kiezen na één workshop te hebben gehad om een lessenreeks van 3 tot 5 workshops te volgen. De leerlingen gaan dan met de workshopleider een groter kunstwerk ontwerpen en maken met een door hen gekozen thema.

Routeplanner
Geschikte workshops voorafgaand aan deze workshop zijn bijvoorbeeld Light Graffiti of Mozaïek voor groep 7 & 8.
Stop Motion en Beeldhouwen zijn goede vervolgworkshops. Bij Stop Motion worden de leerlingen uitgedaagd om van stilstaande beelden en objecten een film te maken. Bij Beeldhouwen gaan de leerlingen veder met het ontwerpen en maken met verschillende materialen.