Nederland houdt van musicals; bezoekersaantallen zijn relatief hoog, en er is een grote verscheidenheid aan producties. Het lijkt wel of iedereen naar Annie of Soldaat van Oranje is geweest! 

In deze workshop leren kinderen uit groep 4-8 bewegen en dansen zoals dat gebeurt in de bekende musicals. Samen met de workshopleidster werkt de groep toe naar een showdance choreografie die kan worden gepresenteerd. Lekker dansen!

De workshop kan deel uitmaken van een Dansdag met meerdere workshops en een afsluitende presentatie voor ouders.

Wat is Musical/Showdance?
Deze dansstijl kenmerkt zich door de grootse, extraverte manier van bewegen, gericht op grote zalen vol publiek. 

Musical/showdance laat zich voornamelijk inspireren door de muziek waarop wordt gedanst. In musicals komt er vaak allerlei muziek voorbij, dus zie je in musical/showdance invloeden van uiteenlopende stijlen zoals jazz, salsa, streetdance, tapdance, en zelfs klassieke dans.

Leerlijnen
Werk jij op een basisschool en ben je benieuwd waar en hoe deze workshop past in jullie leerplan? Lees het in onze leerlijnen cultuuronderwijs.

Musical/Showdance Workshop - ook beschikbaar voor Jongeren

Inhoud Musical/Showdance Workshop

De workshopleidster stelt zich voor, en de groep begint met een warming-up.

Met enkele speloefeningen wordt aandacht besteed aan ritme, ruimte en kracht, onmisbare ingrediënten voor showdance.

Choreografie aanleren
Na de warming-up leert de groep een choreografie waarbij naast de danspasjes ook sterk aan de presentatie van de deelnemers wordt gewerkt.

Bij Musical/Showdance spettert alles!

...image
...image
...image
...image
...image
...image

Professionele dansdocenten

De workshopleiders van maX Music worden zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. Je bent daarom verzekerd van succes wanneer je maX Music kiest als partner voor jullie creatieve project.

Kinderen Musical/Showdance Workshop - ook beschikbaar voor Jongeren

Wie regelt wat?

De workshopleidster van maX Music verzorgt de Workshop Musical/Showdance op jullie locatie, bijvoorbeeld in een gymzaal, of in een groot, leeg lokaal met minimaal 2-3 vierkante meter vrije ruimte per deelnemer.

Doelgroep
De tijdsduur van de workshop is flexibel, en is meestal tussen de 45 en 60 minuten. De workshops is geschikt voor kinderen vanaf groep 4. Er kunnen maximaal 25-30 kinderen meedoen aan de workshop. Voorkennis of ervaring is niet vereist, motivatie wel.

De workshop kan meerdere keren achter elkaar worden gegeven aan verschillende groepen. Ook kunnen we meerdere workshopleiders tegelijkertijd inzetten in aparte ruimtes.

Kinderen Musical/Showdance Workshop - ook beschikbaar voor Jongeren

Prijs Musical/Showdance Workshop

De workshop haal je in huis vanaf 255 euro (inclusief reiskosten). Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina. Bellen is vaak nog leuker en sneller op +31 (0)85-2016684.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Hieronder leest u hoe de Workshop Musical/Showdance past in onze leerlijn dans voor het basisonderwijs.
Klik hier voor praktische informatie over de Workshop Musical/Showdance.

Samenvatting workshop
In musicals loopt de verhaallijn vaak door in de songs en in grote dansbewegingen. In de Workshop Musical/Showdans stralen de deelnemers zelf als een ster op het podium. Deze veelzijdige workshop is klassikaal leuk om te doen. Groots dansen met emoties, op elkaar reageren en samenwerken staan centraal.

Karakteristieken

  • De leerlingen kunnen vanaf de start van de workshop meteen meedansen.
  • Klassikaal samenwerken om een verhaal over te brengen.
  • De leerlingen gaan aan de slag met grote dansbewegingen die gericht zijn op het publiek met grote emoties
  • De leerlingen dansen binnen hun eigen cirkel, maar ook werken ze met verplaatsingen en dansen met elkaar.
  • De workshop heeft verschillende elementen waarin steeds andere acties van de kinderen wordt gevraagd zoals inbeelden, luisteren, bewegingen nadoen, samenwerken, motorische vaardigheden, praktisch inzicht en reflectie.
  • Er is ruimte voor eigen inbreng van de deelnemers.

Aansluiting op belevingswereld & Kennisniveau 
Leerlingen uit groep 4 tot en met 8 van het primair onderwijs kunnen deze workshop met veel plezier doen. Show/Musicaldans is ook geschikt voor leerlingen in het speciaal onderwijs met een denkvermogen vanaf een 7-jarige. De werkwijze van de workshopleider zal verschillen per leeftijdscategorie. In de leeftijd van 7 – 9 jaar zal de workshopleider de leerlingen meer werken vanuit herkenbare beelden en muziek. En vanaf 10 jaar wanneer de leerling beter in staat is om abstract en conceptueel te denken zal de workshopleider proberen de blik te verbreden op het gebied van dans.

Leerdoelen 
Inclusief nummers van relevante kerndoelen in het onderwijs (download kerndoelenboekje).

  • Kennis maken met de kunstvorm musical. (Kerndoelen 1, 54, 56)
  • Inleven in een verhaal en emoties uitbeelden door middel van dans. (Kerndoelen 54, 55, 57, 58)
  • Presenteren aan een het publiek. (Kerndoelen 54, 56, 58)

Suggesties mogelijk vervolgtraject
De workshop kan worden uitgebreid tot een lessenreeks van vijf tot tien lessen. In vervolglessen kunnen we werken met diverse rollen binnen de musical die in de dans samenkomen. Ook andere dansstijlen kunnen aan bod komen.

Routeplanner
Een geschikte workshop voorafgaand aan Musical/Showdance is bijvoorbeeld Musical.
Een goed vervolg op Musical/Showdance is bijvoorbeeld Theatersport, StemSterren, Streetdance of Breakdance.
In de Workshop Musical wordt het theatrale effect van dansen vergroot door acteren en zingen. In de Workshop Theatersport gaan de leerlingen met hun lichaamstaal aan de slag op een theatrale manier. Bij StemSterren gaan de leerlingen aan de slag met hun zangstem en helpt de Musical/Showdance ervaring hen om zich makkelijker te presenteren in een lied. Streetdance werkt aan meer zelfvertrouwen in het individueel dansen door de attitude die er gevraagd wordt. Bij Breakdance wordt daar balans en kracht aan toegevoegd.