Ons dagelijks leven zit vol met ritmes en daarom is het spelen van ritme vaak eenvoudiger dan je denkt. Door het stapelen van eenvoudige patronen ontstaat een verrassend ritmisch resultaat. Met deze insteek leren kinderen in de Workshop Streetbeats stoere ritmes spelen op olievaten en afvaltonnen. 

De workshop is geschikt voor kinderen vanaf 7/8 jaar, en kan ook deel uitmaken van een Muziekdag of Musical-In-1-Dag met verschillende workshops en een eindpresentatie.

Leerlijnen
Werk jij op een basisschool en ben je benieuwd waar en hoe deze workshop past in jullie leerplan? Lees het in onze leerlijnen cultuuronderwijs.

Streetbeats Workshop - ook beschikbaar voor Jongeren & Volwassenen

Inhoud Streetbeats Workshop

Met een speciaal ontwikkelde methodiek krijgt de workshopleider iedereen aan het spelen. Door bijvoorbeeld het opzeggen van ritmische teksten wordt het onthouden en spelen van de drumpatronen een stuk eenvoudiger.

Daarnaast leren de kinderen zich bewust worden van hun eigen spel en het luisteren naar, en reageren op anderen.

Om als groep binnen een uur tot een goed ritmisch resultaat te komen, moeten de kinderen zich uiten en samenwerken. Bovenal proeven ze het plezier van met elkaar muziek maken.

De effecten van de Workshop Streetbeats  zullen in de groep nog lang doorklinken.

Lesbrief
Ter voorbereiding op de workshop kan jullie groep met een eigen begeleider onze lesbrief behandelen. 

...image
...image
...image
...image
...image
...image

Professionele docenten

De workshops van maX Music worden verzorgd door professionele en enthousiaste docenten. Alle workshopleiders van maX Music worden met zorg geselecteerd op basis van vaardigheden, enthousiasme en betrouwbaar. Je bent daarom verzekerd van succes met maX Music als partner voor jullie creatieve project.

Kinderen Streetbeats Workshop - ook beschikbaar voor Jongeren & Volwassenen

Wie regelt wat?

De opdrachtgever zorgt voor een lokaal/ruimte op de begane grond zonder tafels (of tafels opgestapeld aan de kant) en met stoelen (zonder armleuning) in een kring (minimaal 50cm tussen de stoelen). De workshopleider neemt zelf de tonnen en drumstokken mee. Houdt rekening met sterke geluidsoverlast.

Doelgroep
De workshop is geschikt voor kinderen vanaf groep 5. Wij raden aan om de workshop maximaal 60 minuten te laten duren. 

Kinderen Streetbeats Workshop - ook beschikbaar voor Jongeren & Volwassenen

Prijs Streetbeats Workshop

De Workshop Streetbeats haal je in huis vanaf 370 euro (inclusief reiskosten). Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina. Bellen is vaak nog leuker en sneller op +31 (0)85-2016684.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Hieronder leest u hoe de Workshop Streetbeats past in onze Leerlijn Muziek voor het basisonderwijs.
Klik hier voor praktische informatie over de Workshop Streetbeats.

Samenvatting workshop
Streetbeats is een laagdrempelige slagwerk workshop waarin de deelnemers tot de ontdekking komen dat elk gebruiksvoorwerp een klank heeft. Waar je ook op slaat, het maakt geluid. Dus zelfs met plastic emmers en tonnen kun je muziek maken.

Karakteristieken

  • De workshop wordt geleid door een enthousiaste en ervaren slagwerkdocent.
  • De meegenomen objecten nodigen uit om aangeraakt en onderzocht te worden.
  • De deelnemers kunnen vanaf de start van de workshop meteen mee- spelen en geluid maken.
  • De workshop heeft verschillende elementen waarin steeds andere acties van de kinderen wordt gevraagd zoals: luisteren, ritmes nadoen, samenspelen, motorische vaardigheden in het spelen van een instrument, praktisch inzicht en reflectie.
  • De deelnemers werken samen aan een slagwerkstuk dat gepresenteerd zou kunnen worden wanneer hier behoefte naar is. Er is ruimte voor eigen inbreng van de deelnemers.

Aansluiting op belevingswereld & Kennisniveau
Leerlingen uit groep 5 tot en met 8 van het primair onderwijs kunnen deze workshop goed volgen. De Workshop Streetbeats is ook geschikt voor leerlingen in het speciaal onderwijs is ook geschikt voor leerlingen in het speciaal onderwijs vanaf een doe-/denkvermogen van een 7-jarige.
Door toenemende cognitieve vaardigheden vanaf het 8ste jaar groeit het vermogen bij de leerling om zichzelf en hun handelingen te plaatsen in het geheel. De leerlingen gaan graag samenwerkingen aan. In deze workshop reageren de leerlingen op elkaar met klanken, dit versterkt de betrokkenheid in het maken van de ritmes.

Leerdoelen
Inclusief nummers van relevante kerndoelen in het onderwijs (download kerndoelenboekje).

  • Aan de hand van het ritmisch benaderen van woorden en (kinder)liedjes spelenderwijs werken aan een slagwerkstuk met veel variatie en eigen inbreng. (Kerndoelen 1, 2, 34, 37, 39)
  • Kennismaken met het bespelen van slagwerk “instrumenten”. Ieder kind heeft een eigen slagwerk “instrument” tot zijn beschikking tijdens de workshop. (Kerndoel 54)
  • Onderzoeken van geluiden uit meegebrachte objecten. Zoeken naar ritmische/muzikale mogelijkheden met deze klanken en spelen met volume, toon en tempo. (Kerndoelen 1, 54)
  • Actief bewegingen en geluiden nadoen en zelf inbrengen. (Kerndoelen 54, 55, 58)

Suggesties mogelijk vervolgtraject
De workshop kan worden uitgebreid tot een reeks van vijf lessen. In de workshopreeks wordt toegewerkt naar een groter optreden. Er is meer verdieping, meer aandacht voor de verschillende individuen en het accent zal dan ook meer op de presentatie liggen.

Routeplanner
Geschikte workshops voorafgaand aan Streetbeats zijn Percussie en Djembé.
Geschikte vervolgworkshops zijn Latin Percussie, Cajon of Live Looping waarin ritme, tempo en dynamiek op een andere manier nadruk krijgen. Bij Latin Percussie en Cajon wordt er veel meer vanuit de tradities van de muziekstijl gewerkt, kunnen de deelnemers zich muzikaal en ritmisch nog verder ontwikkelen. Bij Live Looping worden ritmisch bewerkt met multimedia.