Musical-in-1-dag op school

Professionele artiesten verzorgen muziek-, dans-, en theaterworkshops per klas/groep. Bij jullie op locatie, of via video-instructies. 

  1. De musical workshops leiden tot een voorstelling op school en/of een film.
  2. De musical via video-instructies leidt tot een film.
  3. Ook jullie eigen musical kan worden gefilmd / gestreamd.

Programma op school

Een of meer groepen volgen groepsworkshops. Enkele hoofdrolkinderen volgen een langere 'masterclass'. Aan het eind van de dag is er al een leuke voorstelling voor ouders en andere belangstellenden.

Mocht een voorstelling nog niet kunnen of mogen, dan kunnen we ook op jullie locatie komen filmen zodat er achteraf een mooie videomontage kan worden verspreid.

Online programma

Aan de hand van een script en video-instructies filmen de kinderen zelf ieder korte scenes met bijvoorbeeld iPads of smartphones. De school of de kinderen sturen de gemaakte beelden naar ons op. Wij monteren alles tot een mooie film.

Alternatieve dagprogramma's

Je kunt bij maX Music ook kiezen voor een Muziekdag of Dansdag vol workshops. Een dergelijke dag heeft desgewenst wel een thema en/of afsluitende presentatie, maar dan zonder speciale verhaallijn, hoofdrol-kinderen, en extra inhoudelijke voorbereiding van jullie kant. 

Ook een leuk alternatief is het Song&Clip Project waarbij een groep zelf een song schrijft, opneemt en een videoclip maakt.

Bekijk alle kunstendagen

Leerlijnen
Werk jij op een basisschool en ben je benieuwd waar en hoe deze workshops passen in jullie leerplan? Lees dan onze leerlijnen cultuuronderwijs.

Musical In 1 Dag - ook beschikbaar voor Jongeren

De Ontdekking Van Muziek

In de musicalvoorstelling spelen enkele kinderen van jullie school of instelling een groepje hangkinderen dat wordt opgemerkt door een vrolijke straatmuzikant.

De kinderen blijken niets van muziek en dans te weten, en de straatmuzikant neemt ze mee op een ontdekkingsreis langs verschillende stijlen en culturen.

Met een zelf geknutselde tourbus bezoekt het gezelschap onder meer rappende Amerikanen, trommelende Afrikanen en dansende Balinezen. Dit zijn workshoppresentaties van de verschillende klassen of groepjes. Alle kinderen spelen zo een rol in de voorstelling.

Programma op maat
Wij maken een programma dat aansluit op jullie tijdschema, het aantal kinderen / groepen van jullie school of instelling, en natuurlijk jullie budget. Hieronder vind je drie voorbeelden.

...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image

Voorbeeld 1: Musical-in-1-dag voor 1 of 2 klassen

maX Music verzorgt de Musical-In-1-Dag met 4 artiesten (workshopleiders Rap, Percussie, Dans en Musical). Er vindt een eindvoorstelling plaats met of zonder publiek. Een filmregistratie is ook mogelijk. Richtprijs = 3.000 euro.

Voorbeeld 2: Online musical

Een of twee groepen kinderen volgen online lessen in musical, rap, slagwerk en dans. Aan de hand van een script en instructies filmen ze zichzelf en/of elkaar - thuis en/of op school - met iPads of smartphones. maX Music monteert de resultaten tot een mooie musicalfilm. Richtprijs = 1.100 euro.

Voorbeeld 3: Musical-in-1-dag met de hele school

Een school met 375 leerlingen / 15 groepen wil het jaar toch feestelijk afsluiten. maX Music verzorgt de Musical-In-1-Dag met 4 artiesten (workshopleiders Rap, Percussie, Dans en Musical). Er is geen gezamenlijke voorstelling, maar een cameraman van maX Music filmt zelf het resultaat van elke workshop. Achteraf wordt er een mooie musicalfilm gemonteerd. Richtprijs = 3.000 euro.

Kinderen Musical In 1 Dag - ook beschikbaar voor Jongeren

Wie regelt wat?

Ruim voorafgaand aan het evenement krijg je van ons het volledige script met daarin onder meer:

  • Kledingtips voor elke presentatiegroep,
  • Decortips per scène  / presentatiegroep. Hiermee kunnen de kinderen in de weken voor het evenement al aan de gang, en ook op de dag zelf op de momenten dat er geen workshop wordt gevolgd, en
  • Liedjes die bepaalde groepen (zoals de hoofdrolkinderen) al kunnen voorbereiden.

Rooster
Het tijdschema en de indeling van groepen in de beschikbare workshops wordt in overleg bepaald. maX Music kan hier een eerste voorstel voor doen. Het is prettig en goedkoper als de wachttijd voor de workshopdocenten wordt geminimaliseerd met een continurooster, weinig wisseltijd tussen de workshoprondes, en een half uur lunchpauze.

Aan de hand van onze knutseltips werken de eigen leerkrachten tussen de workshops door met hun groepen aan accessoires en decor voor de presentatie. De school mag er ook voor kiezen om de tijd tussen de workshops door zelf in te vullen, je zou kunnen denken aan:

  • De presentatie van een zojuist gevolgde workshop verder voorbereiden met de eigen leerkracht
  • Buitenspelen
  • Een film met/over muziek kijken
  • 'Gewone' lessen volgen kan natuurlijk ook

Workshopruimtes
Elke workshopleider heeft een vaste, eigen ruimte en de verschillende groepen kinderen komen langs. De muziek workshops kunnen in gewone lokalen worden gegeven. De dans en theater workshops komen het best tot hun recht in een gym- of speelzaal of aula. 

Voor de afsluitende voorstelling verzorgen jullie een grote ruimte met voldoende vrije ruimte voor de presentaties en zitgedeelte voor de overige kinderen en belangstellenden. Denk aan een gymzaal, aula, een dorpshuis of theater in de buurt, of bij mooi weer een schoolplein. Download presentatie-opstelling.

De workshopruimtes dienen minimaal 30 minuten voor aanvang van de eerste workshopronde beschikbaar te zijn voor preparatie en soundcheck. De ruimte voor de gezamenlijke presentatie dient minimaal 90 minuten voor aanvang van de presentatie beschikbaar te zijn voor preparatie en soundcheck.

Benodigdheden
De artiesten nemen zelf de instrumenten en apparatuur mee die nodig zijn voor de workshops. Voor de voorstelling verzorgt maX Music de geluidsinstallatie (speakers, mixer, cd-speler en microfoons) voor zover niet al aanwezig op de locatie. Het is handig en leuk als de leerkracht van een groep bij de groep blijft om te assisteren. 

Er is van maX Music een coördinator aanwezig die aanspreekpunt voor de school is. Het is prettig als er ook vanuit de school 1 aanspreekpunt continu aanwezig is die van alles op de hoogte is.

Voorstelling

Aan de voorstelling(en) aan het eind van de dag van zo'n 60 minuten werken alle groepen mee. De school kan hiervoor zelf ouders en andere belangstellenden uitnodigen. Binnen een voorstelling is ruimte voor max. 10 presentatiemomenten waarbij per moment zo nodig meerdere groepen kunnen worden samengevoegd. De volgorde voor de presentaties wordt opgesteld door maX Music. De groepsleerkrachten zorgen dat hun leerlingen op tijd klaar staan voor de presentatie. 

Kinderen Musical In 1 Dag - ook beschikbaar voor Jongeren

Prijs Musical-In-1-Dag

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina. Bellen is vaak nog leuker en sneller op +31 (0)85-2016684.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.