Ons dagelijks leven zit vol met ritmes en daarom is het spelen van ritme vaak eenvoudiger dan je denkt. Door het stapelen van eenvoudige patronen ontstaat een verrassend ritmisch resultaat. 

Met deze insteek leren kinderen in de Workshop Djembé exotische ritmes spelen op authentieke Afrikaanse trommels. De workshop is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, en kan ook deel uitmaken van een Afrika Project of Muziekdag met verschillende workshops. 

Bel ons vrijblijvend op +31 (0)85-2016684.

Leerlijnen
Werk jij op een basisschool en ben je benieuwd waar en hoe deze workshop past in jullie leerplan? Lees het in de leerlijn die je onderaan deze pagina kunt openen.

Workshop Djembé - ook beschikbaar voor Jongeren & Volwassenen

Inhoud Workshop Djembé

Met een speciaal ontwikkelde methodiek krijgt de workshopleider iedereen aan het spelen. Door bijvoorbeeld het opzeggen van ritmische teksten wordt het onthouden en spelen van de drumpatronen een stuk eenvoudiger. Daarnaast leren de kinderen zich bewust te worden van hun eigen spel en het luisteren naar, en reageren op anderen.

Uiten en samenwerken
Om als groep binnen 45-60 minuten tot een goed ritmisch resultaat te komen, moeten de kinderen zich uiten en samenwerken. Bovenal proeven ze het plezier en de samenbindende werking van met elkaar muziek maken. De effecten van de Workshop Djembé zullen in de groep nog lang doorklinken.

...image
...image
...image
...image
...image

Professioneel artiest

De workshopleider van maX Music is een professioneel, uitvoerend artiest met didactische kennis en ervaring. De workshopleiders van maX Music worden zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. Je bent daarom verzekerd van succes met een Workshop Djembé van maX Music.

Kinderen Workshop Djembé - ook beschikbaar voor Jongeren & Volwassenen

Wie regelt wat?

De opdrachtgever zorgt voor een lokaal/ruimte op de begane grond zonder tafels (of tafels opgestapeld aan de kant) en met stoelen (zonder armleuning) in een kring. De workshopleider neemt zelf de instrumenten mee. Houdt rekening met sterke geluidsoverlast.

Doelgroep
De Workshop Djembé duurt maximaal 60 minuten. De workshop kan meerdere keren achter elkaar worden gegeven aan steeds een andere groep van max. 30 deelnemers van alle leeftijden en leerniveaus.

Kinderen Workshop Djembé - ook beschikbaar voor Jongeren & Volwassenen

Prijs Workshop Djembé

De Workshop Djembé haal je in huis vanaf 395 euro (inclusief reis- en materiaalkosten). Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina. Bellen is vaak nog leuker en sneller op +31 (0)85-2016684.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Hieronder leest u hoe de Workshop Djembé past in onze Leerlijn Muziek voor het basisonderwijs.

Klik hier voor praktische informatie over de Workshop Djembé.

Karakteristieken

  • De workshop wordt geleid door een enthousiaste en ervaren slagwerkdocent.
  • De meegenomen instrumenten nodigen uit om te worden aangeraakt en onderzocht.
  • De deelnemers kunnen vanaf de start van de workshop meteen meespelen en geluid maken.
  • De workshop heeft verschillende elementen waarin steeds andere acties van de deelnemers wordt gevraagd zoals: luisteren, ritmes nadoen, samenspelen, motorische vaardigheden in het spelen van een instrument, praktisch inzicht en reflectie.
  • De deelnemers werken samen aan een slagwerkstuk dat desgewenst kan worden gepresenteerd.
  • Er is ruimte voor eigen inbreng van de deelnemers.

Aansluiting op belevingswereld & kennisniveau
Leerlingen uit groep 5 tot en met 8 van het primair onderwijs kunnen deze workshop met plezier doen. De workshop Djembé is ook geschikt voor leerlingen in het speciaal onderwijs met een doe-/denkvermogen van een 7- jarige.
Door toenemende cognitieve vaardigheden vanaf het 8ste jaar groeit het vermogen bij de leerling om zichzelf en hun handelingen te plaatsen in het geheel. De leerlingen gaan graag samenwerkingen aan. In deze workshop reageren de leerlingen op elkaar met ritme-klanken, dit versterkt de betrokkenheid in het maken van de ritmes.

Leerdoelen
Inclusief nummers van relevante kerndoelen in het onderwijs (download kerndoelenboekje).

  • Aan de hand van het ritmisch benaderen van woorden en (kinder)liedjes werken we onder leiding van de docent spelenderwijs aan een slagwerkstuk met veel variatie en eigen inbreng. (Kerndoelen 1, 2, 34, 37, 39)
  • Kennismaken met het bespelen van de djembé. Ieder kind heeft een djembé tot zijn beschikking tijdens de workshop. (Kerndoel 54)
  • We onderzoeken de klanken van de djembé. En spelen met volume, toon en tempo en het stapelen van (traditionele) ritmes. (Kerndoelen 1, 54)
  • Actief bewegingen en geluiden nadoen en zelf inbrengen. (Kerndoelen 54, 55, 58)

Suggesties mogelijk vervolgtraject
De Workshop Djembé kan worden uitgebreid tot een reeks van vijf lessen. In de workshopreeks werken we toe naar een groter optreden. Er is dan meer verdieping, meer aandacht voor de verschillende individuen en het accent zal dan ook meer op de presentatie liggen.

Routeplanner
Een geschikte workshop voorafgaand aan Djembé is Percussie.
Geschikte vervolgworkshops zijn CajonStreetbeats en Latin Percussie, waarin ritme, tempo en dynamiek een andere rol krijgen. Er wordt in deze workshop met andere klankkleuren en ritmes gewerkt. Door de ervaringen in de Djembé workshop weten de leerlingen wat er van hen wordt verwacht in het aanleren van ritmes en kunnen zie in ander soortige ritme-workshops hun vaardigheden individueel en als groep verdiepen.
Maar ook Gospel Zingen is een goede vervolg workshop. Het ritme gevoel wordt dan vertaald naar zingen. Het gospel zingen zou zelfs door Djembé spelers begeleid kunnen worden.