Afrika Project Basisonderwijs

In deze workshopserie ervaren kinderen de rijke, exotische Afrikaanse cultuur. De leerlingen gaan zelf aan de slag met djembes, Afrikaanse zang & dans, en Zandkunst.

Bel ons vrijblijvend op +31 (0)85-2016684.

Inhoud Afrika Project

Onze kundige en enthousiaste workshopleiders komen een aantal keer naar uw locatie, om steeds 1 of meer groepen workshops te geven. Elke dag of elke week kan er een andere kunstdiscipline worden beleefd. Met onze lesbrief kunnen de eigen juffen en meesters de groepen voorbereiden.
Het project kan worden afgesloten met een presentatie door de kinderen.

De precieze indeling van het project is flexibel en kan in goed overleg worden vastgesteld. Een voorbeeld:

Dag 1: Afrikaanse zang workshops

Dag 2: Djembe workshops; slagwerk workshops op authentieke houten trommels waarbij mogelijkerwijs ook weer de liedjes uit de zang workshops kunnen worden gezongen

Dag 3: Afrikaanse dans workshops

Dag 4: Zandkunst Workshops; Afrikaanse taferelen, dieren en korte verhalen in beeld brengen met zandtekeningen op lichtbakken. 

...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image

Leerdoelen Afrika Project

Uit het kerndoelenboekje van Stichting Leerplan Ontwikkeling:

  • De leerlingen doen kennis op van kunstzinnige en culturele diversiteit en leren deze te waarderen. (Kerndoel 56)
  • Aan de hand van het ritmisch benaderen van woorden, liedjes en beelden werken we spelenderwijs aan muziek, dans en beeldende kunst met veel variatie en eigen inbreng. (Kerndoelen 1, 2, 34, 37, 39)
  • Kennismaken met het bespelen van de djembé. Ieder kind heeft een djembé tot zijn beschikking tijdens de workshop. (Kerndoel 54)
  • We onderzoeken de klanken van Afrikaanse muziek. En spelen met volume, toon en tempo en het stapelen van (traditionele) ritmes. (Kerndoelen 1, 54)
  • Actief bewegingen en geluiden nadoen en zelf inbrengen. (Kerndoelen 54, 55, 58)

Benodigdheden Afrika Project

  • Djembe: De school zorgt voor een grote ruimte (op de begane grond in de buurt van de presentatieruimte, zo mogelijk dichtbij een ingang waar een auto direct kan uitladen) zonder tafels (of tafels opgestapeld aan de kant) en met stoelen (zonder armleuning) voor alle deelnemers in een kring. De workshopleider neemt zelf de instrumenten mee. Houdt rekening met sterke geluidsoverlast voor andere activiteiten.

  • Zang / Dans: De school zorgt voor een grote ruimte met minimaal 60m2 vrije ruimte. De workshopleid(st)er verzorgt zelf de geluidsversterking en muziek. Voor de dans workshops is het handig als de deelnemers gemakkelijke kleding en schoenen dragen.

  • Zandkunst: De school zorgt voor een ruimte waarin minimaal 10 groepen kunnen worden gevormd met elk eigen tafels, een smartboard met rgb-aansluiting (of beamer en scherm) en een stroompunt (stopcontact 220v) per 2/3 leerlingen. De school faciliteert hiervoor voldoende verlengsnoeren / haspels van de school. Deze workshop moet in een ruimte plaatsvinden die kan worden verduisterd; alle ramen moeten kunnen worden afgeschermd.

  • Presentatie (optioneel): De school zorgt voor een grote ruimte waar ook de ouders bij in passen; erom heen kunnen staan. De school zorgt voor een ordelijke en tijdige wisseling van leerlingen en ouders.

Prijs Afrika Project

De prijs van dit project is afhankelijk van het aantal groepen die meedoen en het aantal lessen per groep.

Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina.

Bellen is vaak nog sneller op +31 (0)85-2016684.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.