Sportieve vechtsport workshop Karate

Karate is een vechtsport die je veel terugziet in films, waarvan Karate Kid misschien nog altijd wel de bekendste is. De spectaculaire, snelle bewegingen spreken tot de verbeelding van veel jongeren.

In onze Karate Workshop maken jongeren kennis met deze vechtsport, en leren ze dat karate meer inhoudt dan fysieke agressie. We leren op een leuke, sportieve manier met elkaar omgaan met veel aandacht voor zelfbeheersing en zelfvertrouwen.

Wat is karate?
Karate is zo'n 2000 jaar geleden ontstaan in Japan. De vechtkunst is een soort combinatie van het Chinese Kempo en inheemse vechtkunsten uit Okinawa.
Bij karate ligt de nadruk vooral op het gebruik van stoot-, trap- en afweertechnieken.
In Nederland zijn er veel sportscholen die karate als vechtsport aanbieden.

Inhoud Karate Workshop

Na dat de workshopleider zichzelf heeft voorgesteld, begint de workshop met een spel ter warming up.

Hierin zorgen we al voor samenwerking waarbij deelnemers ook leren omgaan met andere jongeren dan alleen hun vrienden.

Na rekken en strekken gaan we met echte karate technieken aan de slag zoals de mae geri (voorwaartse trap) en choku tsuki (rechtstreekse vuiststoot).

Hierbij is veel aandacht voor veiligheid, zelfverdediging, zelfbeheersing, en zelfvertrouwen.

Aan het eind van de les demonstreert elke deelnemer enkele technieken aan de groep.

...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image

Professionele workshopleiders

De begeleiders van de Karate Workshop selecteren wij zorgvuldig op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. Je bent daarom verzekerd van succes wanneer je maX Music kiest als partner voor jullie sportieve project.

Praktische details

De Karate Workshop is geschikt voor max. 25 jongeren. De workshop kan meerdere keren achter elkaar worden gegeven aan verschillende groepen. De workshop duurt minimaal 45 en maximaal 100 minuten.

De resultaten van een karate workshop kunnen ook gepresenteerd aan een publiek, en de workshop kan deel uitmaken van een workshop carrousel of cultuurdag.

Wie regelt wat?
Als klant zorg je voor een gymzaal of grote lege ruimte (minimaal 60m2) met een gladde vloer.

Voor de Karate Workshop is het belangrijk dat de deelnemers gemakkelijke kleding dragen. De deelnemers hebben blote voeten, en dragen geen sieraden zoals oorbellen, horloges en kettinkjes.

Prijs Karate Workshop

Boek de Karate Workshop op jullie eigen locatie vanaf 375 euro. Onze prijzen zijn inclusief materiaal- en reiskosten, exclusief eventuele parkeerkosten, en vrijgesteld van btw voor deelnemers jonger dan 21 jaar.

Neem contact op voor een vrijblijvende prijsopgave, snel via het formulier op deze pagina of uitgebreid via de Contactpagina.

Bellen is vaak sneller (én leuker) op +31 (0)85-2016684.

Betalen met de cultuurkaart
maX Music is acceptant van de Cultuurkaart. Dit betekent dat je als middelbare school een deel van de workshopkosten of zelfs het complete bedrag kunt betalen met deze kaart die je bij het CJP kunt aanvragen.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.