Leer Mondharmonica spelen met jullie klas

De blues, we hebben het allemaal wel eens. Niet fijn, maar wel een goed ingrediënt voor muziek, gek genoeg.

De mondharmonica is een muziekinstrument dat vaak wordt gebruikt in blues muziek. Het is een leuk klein instrumentje waarvan je de basis kunt leren in een enkele workshop.

Wij komen met voldoende mondharmonica's naar jullie locatie, en leren de hele groep liedjes spelen binnen 60-90 minuten.

Bekijk ook onze andere muziek workshops.

Jongeren Mondharmonica Workshop - ook beschikbaar voor Kinderen & Volwassenen

Mondharmonica Workshop inhoud

Onze enthousiaste workshopleider vertelt kort iets over de achtergrond van de mondharmonica en over de muziekstijl de blues.

De workshopleider laat horen en zien hoe je eigenlijk kunt spelen op zo'n mondharmonica. Alle deelnemers krijgen een eigen mondharmonica, en iedereen leert hoe je je handen moet houden en hoe je je mond vormt bij het blazen.

Op een digibord brengen we simpel in beeld hoe je verschillende tonen en klanken uit de mondharmonica krijgt. Ook leer je te 'lezen' hoe lang een noot is, en wanneer je eigenlijk moet uit- of inademen.

En dan... rampapapapa..... de groep gaat nu samen echte liedjes spelen zoals 'Isn't she lovely' of 'The River'.

...image
...image
...image

Zelf verder oefenen

Elke workshopdeelnemer krijgt een nieuwe, schone mondharmonica die hij of zij na de workshop mag houden. Dat is wel zo hygiënisch én leuk. Jullie kunnen dan zelf of met elkaar nog samen verder spelen en oefenen.

Professionele workshopleiders

De workshopleiders van maX Music zijn echte artiesten die optreden, maar die ook les geven.
Wij selecteren deze workshopleiders zorgvuldig op enthousiasme, bekwaamheid en betrouwbaar. Zo zijn jullie verzekerd van succes wanneer je maX Music kiest als partner voor jullie muzikale project.

Wie regelt wat?

De Mondharmonica Workshop beslaat 45 tot 90 minuten en we geven deze in groepsverband aan bijvoorbeeld schoolklassen, sportteams, in de bibliotheek of in jongerencentra. Per workshop kunnen er maximaal 30 jongeren van alle leeftijden en leerniveaus meedoen.

We kunnen de workshop meerdere keren achter elkaar geven aan steeds een andere groep deelnemers.

Jullie zorgen zelf voor een ruimte met stoelen, en tafels aan de kant. Deze stoelen staan in een halve kring opgesteld. Een groot scherm is handig voor de presentatie en uitleg van de workshopleider.

De workshopleider neemt zelf de benodigde apparatuur en instrumenten mee. Houd rekening met enige geluidsoverlast.

Jongeren Mondharmonica Workshop - ook beschikbaar voor Kinderen & Volwassenen

Prijs Mondharmonica Workshop

Boek de Mondharmonica Workshop op jullie eigen locatie vanaf 530 euro.

Onze prijzen zijn inclusief reis- en materiaalkosten, exclusief eventuele parkeerkosten, en vrijgesteld van btw voor deelnemers jonger dan 21 jaar.

Ben je geïnteresseerd en wil je een offerte aanvragen? Vul hier het korte contactformulier in, of ga naar de uitgebreide contactpagina.

Bellen is vaak nog sneller (én leuker) op +31 (0)85-2016684.

Betalen met de cultuurkaart
maX Music is acceptant van de CJP Cultuurkaart. Dit betekent dat je als school een deel van de workshopkosten of zelfs het complete bedrag kunt betalen met deze kaart.

Meer weten over de cultuurkaart? Lees onze cultuurkaart blog.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.