Cultuurkaart CJP

Ben je als kunstdocent of cultuurcoördinator ook steeds op zoek naar nieuwe ideeën om je leerlingen enthousiast te maken over je vak? Zijn er kunstdisciplines waarmee jij jouw leerlingen graag kennis laat maken, maar waarin je zelf niet onderlegd bent?

Het kan lastig zijn om alles goed voor elkaar te krijgen en de boel voor een redelijke prijs rond te krijgen.

Denk eens aan de mogelijkheid om als school een CJP pas te gaan gebruiken. Met deze kaart kun je als school bij veel cultuurorganisaties betalen - soms met korting - waardoor je je leerlingen gemakkelijk en voor een redelijke prijs kennis kunt laten maken met kunst & cultuur.

Bij maX Music kun je uiteenlopende creatieve workshops en complete cultuurdag boeken met de cultuurkaart.

Bel ons op 085-2016684 over een creatieve besteding van jullie CJP tegoed.

Lees ook onze Blog: CKV - Hoe vul je dat in als docent?

Let op: tegoed verloopt

Het klassikale tegoed van schooljaar 2022-2023 verloopt op 31 december 2023. Let goed op dat jullie dit tijdig besteden, óf veilig stellen door het te 'parkeren' bij een culturele aanbieder zoals maX Music.

Bel ons direct op 085-2016684 of lees hier meer over onderaan deze blog (onder het kopje 'Tegoed parkeren').

CJP Cultuurkaart / MBO card

Scholen kunnen ervoor kiezen om leerlingen een cultuurkaart te geven of zelf aan te laten schaffen.

Als de kaart via de school aangevraagd is, dan bevat deze al een basistegoed, beschikbaar gesteld door het ministerie van OCW. Een school kan ervoor kiezen om dit bedrag aan te vullen. Ook kunnen ouders het bedrag verhogen zodat hun kind gemakkelijk cultuurkennis op kan doen door het gebruik van deze kaart.

Voor een vak zoals ckv onderneem je toch snel een aantal keer per jaar een culturele activiteit zoals een excursie of een cultuurdag met workshops in je eigen gebouw. Zo laat je je leerlingen hun culturele horizon verbreden. In deze gevallen kan een cultuurkaart een bruikbaar hulpmiddel zijn.

...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image
...image

Voor wie is de cultuurkaart?

De cultuurkaart is bedoeld voor jongeren in het voortgezet onderwijs en het MBO. Op het MBO heet deze kaart een mbo card. Vanaf najaar 2022 bevat ook de mbo card per student 10,50 euro over twee jaar. Daarnaast kan deze als kortingskaart worden gebruikt.

De CJP cultuurkaart is sinds 2018 volledig digitaal. De leerling ontvangt een digitale code waarmee de cultuurkaart op zijn of haar telefoon kan worden 'geladen'.

Hoe gaat de aanschaf in z'n werk?

De school krijgt van het CJP een uitnodiging voor de aanschaf van cultuurkaarten.
De school stelt een budgethouder of cultuurcoördinator (in veel gevallen de ckv docent) aan die het budget van de kaarten beheert.
De school kan kiezen uit drie mogelijkheden:

  1. De school stort per leerling minimaal 10 euro. Het ministerie van OCW stort hier dan per leerling nog minimaal 5 euro bij. De pas is nu klassikaal te gebruiken. (Cultuurkaart Compleet)
  2. De school stort voor een geselecteerd deel van de leerlingen, een bedrag van minimaal 10 euro per leerling. De passen voor de geselecteerde leerlingen zijn klassikaal te gebruiken, en de overige passen individueel. (Cultuurkaart Select)
  3. De school stort een bijdrage van 2 euro per leerling. Na deze storting draagt het ministerie van OCW ook nog minimaal 5 euro bij. In dit geval is de pas individueel door de leerlingen te gebruiken. (Cultuurkaart Minimaal)

Zodra er zich een activiteit aandient (zoals een cultuurdag), dan kan de organiserende docent bij de budgethouder aankloppen om te vragen naar het beschikbare budget.

Inloggen op portal
De budgethouder logt in op de Scholen Portal van de CJP kaart met het viercijferige schoolnummer. Binnen deze portal kun je als budgethouder gemakkelijk zien wat je budget is en bij welke culturele organisaties (acceptanten) je met de CJP Cultuurkaart kunt betalen.

Wanneer je een leuke activiteit hebt gevonden en deze wilt boeken, dan dien je binnen de portal een weborderverzoek (bestelling) in. Dit verzoek kan door de acceptant worden geaccepteerd of afgewezen. Wanneer het verzoek wordt geaccepteerd, dan is de culturele activiteit definitief geboekt!
Het CJP verwerkt vervolgens de betaling aan de culturele organisatie en brengt het bestede bedrag in mindering op het tegoed van de school.

Bekijk ook de video op deze pagina met instructies voor het gebruik van de cjp portal.

Goed om te weten: De culturele organisatie draagt 5% van het totaalbedrag af aan het CJP om het cultuurkaartsysteem in leven te houden.

maX Music is cultuurkaart acceptant

Één van de cultuurorganisaties waar de cultuurkaart gebruikt kan worden is maX Music. maX Music is een creatief productiehuis met artiesten die creatieve workshops en voorstellingen verzorgen. Er zijn bij maX Music veel verschillende artiesten werkzaam, wat het aanbod groot en divers maakt. Denk aan muziek, theater, dans, beeldend, kunst/techniek en sportief.

maX Music organiseert workshops waarin jongeren kennis kunnen maken met verschillende kunstzinnige disciplines. maX Music levert de workshops op locaties door heel Nederland en Vlaanderen, dus je hoeft er niet eens veel moeite voor te doen om de hele school te verplaatsen, bussen te regelen, extra ouders te regelen om een dag mee op reis te gaan. maX Music komt gewoon naar jullie toe!

Cultuurdag

maX Music is cultuurkaart acceptant. Dat betekent dat het mogelijk is om workshops voor jongeren te boeken en te betalen met de CJP pas. Zo kun je ook een volledig verzorgde cultuurdag laten regelen door maX Music. Denk bijvoorbeeld aan workshops waarin jongeren met spuitbussen aan de gang mogen om een grafitti kunstwerk te maken, of workshops waarmee ze met muziek aan de slag gaan door een Djembe Workshop of een DJ Workshop te volgen.

Of een Zandkunstenaars Workshop waarin je leert tekenen met zand op speciale lichtbakken? Hoe leuk is dat! Maar uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden om creatief bezig te zijn zoals vloggen.

Of kom met de voetjes van de vloer door een workshop Streetdance of Breakdance te volgen. De leerlingen krijgen wat basispassen geleerd en zullen zich snel minder onzeker voelen, wanneer ze hier wat ervaring in opgedaan hebben. Succes gegarandeerd!

Je leerlingen zullen door deze workshops worden geprikkeld om eens iets anders te doen, dan wat ze gewend zijn. Niet alle ouders hebben de mogelijkheden om hun kinderen met verschillende dingen te laten kennismaken, door tijd of geld bijvoorbeeld.

Deze workshops zijn dan vanuit school dus een gemakkelijke manier om dit toch voor elkaar te krijgen! En wanneer krijg je nou de kans om muziek te gaan produceren of te leren om een vlog te maken? Alleen al er aan mogen snuffelen zal je leerlingen misschien op ideeën brengen om hun talenten te gaan ontdekken. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Voorstellingen

Naast creatieve workshops kun je bij maX Music ook terecht voor voorstellingen. Bijvoorbeeld een paasvoorstelling of een Hip-Hop History voorstelling. maX Music levert educatieve voorstellingen om van te genieten en waar je ook iets van leert.

Programma op maat

Op de website staat al een heel aantal voorbeelden van mogelijke workshops en voorstellingen, maar mocht je zelf aanvullende ideeën hebben, dan horen we dat graag. In een vrijblijvend gesprek onderzoeken we samen de mogelijkheden.

Op de website vind je een heel aantal filmpjes die je al een goed idee geven van de breedte van ons aanbod, en de kwaliteiten van de workshopleiders.


Tegoed 'parkeren'

Het door OCW gestorte deel op de CJP passen heeft een houdbaarheidsdatum. Het tegoed van afgelopen schooljaar moet voor 1 januari worden besteed. Maar wij weten ook, in de drukke planning van de scholen, is het niet altijd mogelijk om je volledige programma voor die datum geregeld te krijgen.

Om te voorkomen dat het tegoed vervalt, geeft maX Music je daarom de mogelijkheid om het tegoed bij maX Music te 'parkeren' en zo veilig te stellen. Zo weet je zeker dat het geld wat je voor bijvoorbeeld een kunstendag had gereserveerd niet per ongeluk verloopt of aan andere zaken wordt uitgegeven.

Wanneer je gebruik maakt van het parkeren dan kennen we - in goed overleg- een voorlopige beschrijving en datum toe aan het project. Uiteraard kunnen deze omschrijving en  datum op een later tijdstip nog zonder problemen worden aangepast. maX Music houdt de geparkeerde bedragen netjes bij en we zullen je regelmatig herinneren aan openstaande tegoeden.

Stuur een e-mail of bel ons op 085-2016684 om het tegoed van jouw school veilig te stellen.

In het kort

Creatieve workshops zijn leuk en een waardevolle toevoeging op het gebruikelijke curriculum.

Geeft jouw school de leerlingen ook de mogelijkheid om zich met de CJP pas cultureel te ontplooien? Kijk dan eens naar het aanbod van maX Music; workshops met muziek (Hip-Hop, zang, slagwerk, muziekproductie, clips maken), workshops met dans (breakdance, streetdance, moderne dans) of workshops met beeldende kunst (vloggen, graffiti, smartphone fotografie), workshop met theater (soap acteren, musical, theatersport). En dit is nog maar een greep uit het aanbod.

maX Music organiseert workshops en voorstellingen sinds 2006 en heeft veel ervaring en expertise in huis. We proberen snel, vriendelijk en duidelijk te communiceren. Zo heeft iedereen een goed beeld van de mogelijkheden en de gemaakte afspraken.

Wij komen naar je toe met alle spullen

Vanuit school is het gemakkelijk te regelen. maX Music komt met de workshop of voorstelling naar je toe en je hoeft hier weinig voor te organiseren, behalve dan de lokalen en de deelnemers. Met z'n allen zullen jullie een dag of middag hebben die ze niet snel zullen vergeten. En wie weet, komen er wel talenten opborrelen die niemand had voorzien!

Op de website van maX Music is het gemakkelijk zoeken en boeken. En mocht je meer ideeën hebben, dan staan we daar ook zeker voor open. Bij maX Music hebben we een breed scala aan artiesten waarmee we veel creatieve kanten op kunnen.

Neem contact met ons op om te ontdekken welke workshops of voorstellingen we kunnen verzorgen met jullie leerlingen. Wij houden ervan om jongeren enthousiast te maken over creativiteit.

Mocht je vragen hebben, dan komen we graag langs bij jou op school om ons aanbod te presenteren.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.