Krijg de pop en lock techniek onder controle

Dans is constant in beweging en altijd 'in'! Dansrages volgen elkaar snel op, en zelfs hele televisieshows worden gewijd aan dansende bekende Nederlanders.

In de Popping Workshop van maX Music leert een groep deelnemers de basis van Popping & Locking.

Wat is Popping?
Popping is - net als Breakdance en Stepping - een dansstijl uit de Hip-Hop cultuur. Deze zeer artistieke dansvorm maakt veel gebruik van mime technieken. Daarnaast worden machinale robot-achtige bewegingen gesimuleerd door het plots sterk aanspannen of juist ontspannen van spieren. Dit zorgt onder de workshopdeelnemers voor een bewustwording van vele spier en spiergroepen in het lichaam. Popping wordt veel gebruikt in videoclips en in dans shows op televisie en mede daardoor is de dansstijl populair onder veel jongeren.

De verschillende Hip-Hop workshops van maX Music kunnen worden gecombineerd in een Hip-Hop Themadag met een spetterende afsluitende presentatie.

Verloop Workshop Popping

De workshopleid(st)er stelt zich voor, en de groep begint met een warming-up. Het zijn vaak grappige inkomers zoals bewegen alsof je gevangen zit in een onzichtbare doos. Gêne om met je lijf bezig te zijn wordt hierbij doorbroken. 

Choreografie aanleren
Met enkele oefeningen wordt op een speelse manier toegewerkt naar een uiteindelijke popping choreografie. Het doel is dat de groep de workshop verlaat met een afgerond stuk waarin alle deelnemers kunnen meekomen. Het werkt bemoedigend voor de deelnemers om echt iets onder de knie te hebben wat eventueel aan anderen kan worden getoond.

Cooling down
Na de inspanning wordt het lichaam met slow tempo dans en rek- en strekoefeningen doen weer tot rust gebracht. De workshop wordt zo in een relaxte sfeer beëindigd.

...image
...image
...image
...image

Professionele docenten

De dans workshops van maX Music worden verzorgd door professionele en enthousiaste dansers. Deze dansers zijn zelf actief in crews, doen mee met shows en vinden het daarbij leuk om hun skills te delen met anderen.

Praktische details

Als klant zorg je voor een gymzaal of grote lege ruimte (minimaal 60m2). De workshopleider neemt zelf geluidsversterking en muziek mee. Voor deze workshop is het belangrijk dat de deelnemers gemakkelijke kleding en schoenen dragen.

Prijs Workshop Popping

Boek de Popping Workshop op je eigen locatie vanaf 290 euro, inclusief reis- en materiaalkosten, exclusief eventuele parkeerkosten en vrijgesteld van btw voor deelnemers jonger dan 21 jaar.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en een prijsopgave. Vul hier het korte contactformulier in, of ga naar de uitgebreide contactpagina.

Bellen is vaak sneller (en leuker) op +31 (0)85-2016684.

Betalen met de cultuurkaart
maX Music is acceptant van de Cultuurkaart. Dit betekent dat je als school een deel van de workshopkosten of zelfs het complete bedrag kunt betalen met deze kaart die je bij het CJP kunt aanvragen.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.