Beats op je eigen lichaam

Dans is constant in beweging en altijd 'in'! Dansrages volgen elkaar snel op, en hele televisieshows worden gewijd aan dansende BN'ers. In een film als Stomp The Yard ligt de nadruk op de dansstijl Stepping die net als Popping populair is onder meiden én jongens.

In de Workshop Stepping van maX Music werkt een groep deelnemers in 50-90 minuten toe naar een afgeronde stoere danschoreografie. De workshop duurt 50-100 minuten en is geschikt voor 3-25 deelnemers van alle leeftijden en leerniveaus.

Wat is Stepping?
Stepping - ook wel bodyclap genoemd - is een afro-amerikaanse dansstijl waarbij in oorsprong geen begeleidende muziek wordt gebruikt. Door middel van klappen, stampen en het maken van swingende, stoere moves creëer je het ritme met je eigen lichaam. Deze dansstijl is het leukst in groepsverband doordat het effect van de zelfgemaakte ritmes en geluiden dan wordt gemaximaliseerd.

Inhoud Workshop Stepping

In deze workshop ligt de focus op ritme en kracht. De workshopleidster doet samen met de groep oefeningen om de deelnemers bewust te maken van verschillende mogelijkheden van ritmes en hoe deze overtuigd kunnen worden neergezet. Daarnaast wordt gewerkt aan het groepsgevoel, erg belangrijk bij Stepping. Samen sta je sterk en kun je een krachtig geluid voortbrengen. Als iemand echter uit de maat danst en klampt valt dat extra op en gaat dit ten koste van de groep!

Stap voor stap werkt de workshopleidster met de groep toe naar een choreografie met Stepping en Streetdance elementen. Deze choreografie kan worden gepresenteerd aan een publiek. Bij voldoende tijd kan de workshop worden afgesloten met een battle.

...image
...image
...image
...image
...image

Professioneel workshopleider

De workshopleiders van maX Music worden zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. Je bent daarom verzekerd van succes wanneer je maX Music kiest als partner voor jouw creatieve project.

Praktische details

Als klant zorg je voor een gymzaal of grote lege ruimte (minimaal 60m2). De workshopleider neemt zelf geluidsversterking en muziek mee. Voor deze workshop is het belangrijk dat de deelnemers gemakkelijke kleding en schoenen dragen.

Prijs Workshop Stepping

Boek de Stepping Workshop op je eigen locatie vanaf 265 euro, inclusief reis- en materiaalkosten, exclusief eventuele parkeerkosten en vrijgesteld van btw voor deelnemers jonger dan 21 jaar.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en een prijsopgave. Vul hier het korte contactformulier in, of ga naar de uitgebreide contactpagina.

Bellen is vaak sneller (en leuker) op +31 (0)85-2016684.

Betalen met de cultuurkaart
maX Music is acceptant van de Cultuurkaart. Dit betekent dat je als school een deel van de workshopkosten of zelfs het complete bedrag kunt betalen met deze kaart die je bij het CJP kunt aanvragen.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.