Voel die Hip-Hop vibes

In de Breakdance Workshop van maX Music gaat een groep jongeren aan de slag met de oldskool basisbewegingen van het breakdance. Vet om te zien, te doen en te leren!

Bels ons op +31 (0)85-2016684 voor een vrijblijvende prijsopgave.

Wat is Breakdance?

Breakdance is – naast rapdj-en en graffiti - een van de vier disciplines binnen de populaire hip-hop cultuur. De acrobatische dansstijl is veel te zien in films, muziekvideo's en reclames. Een belangrijk element is het battelen waarin dansers elkaar proberen af te troeven met hun moves.
Een gevorderde breakdancer heeft ritmegevoel, conditie, moed en creativiteit. Maar als je net begint, kom je al een heel eind met motivatie en wat lef. 

De verschillende Hip-Hop workshops van maX Music kunnen worden gecombineerd in bijvoorbeeld een Hip-Hop Themadag of Cultuurdag met een spetterende afsluitende presentatie.

Breakdance Workshop - ook beschikbaar voor Kinderen

Inhoud Breakdance Workshop

De workshopleider stelt zich voor en demonstreert wat moves van het breakdance. Na een warming up leren de deelnemers de basispassen op het ritme van muziek. Natuurlijk wordt er aandacht besteed aan verschillende overgangen naar het grondwerk dat zo karakteristiek is voor breakdance. De jongeren oefenen met danspassen dicht bij de grond zoals de 6step en de babyfreeze waarbij de danser steunt op een of twee armen en met zijn benen in de lucht stil hangt.

Improviseren
De kring of halve cirkel is het laatste onderdeel van de workshop waarbij de jongeren de gelegenheid krijgen om al het geleerde in praktijk te brengen, en dit te mengen met freestyles, geïmproviseerde bewegingen.

Presentatie
De verschillende passen, moves en freestyles kunnen worden samengevoegd tot een breakdance choreografie die kan worden gepresenteerd aan een publiek.

...image
...image
...image
...image
...image

Professionele breakdancers

De Breakdance Workshop wordt verzorgd door professionele en enthousiaste b-boys en b-girls. Deze dansers zijn zelf actief in crews, doen mee met shows en vinden het daarbij leuk om hun skills te delen met anderen.

De workshopleiders van maX Music worden zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. Je bent daarom verzekerd van succes wanneer je maX Music kiest als partner voor jullie breakdance workshop.

Jongeren Breakdance Workshop - ook beschikbaar voor Kinderen

Wie regelt wat bij een Breakdance Workshop

De workshopleider van maX Music verzorgt de Breakdance Workshop op jullie locatie, bijvoorbeeld in een gymzaal, of in een groot, leeg lokaal met minimaal 3 vierkante meter vrije ruimte per deelnemer. Een gladde, meeverende vloer (zoals een gymzaalvloer of desnoods zeil) heeft de voorkeur.
Het is belangrijk dat de deelnemers gemakkelijke kleding en schoenen dragen.

De workshopleider neemt zelf muziek en geluidsversterking mee.

Praktische details

De tijdsduur van de breakdance workshop is flexibel, en is meestal tussen de 50 en 100 minuten.
Er kunnen maximaal 25 jongeren meedoen aan de Breakdance Workshop. De workshop kan meerdere keren achter elkaar worden gegeven aan verschillende groepen. Ook kunnen we meerdere docenten tegelijkertijd inzetten in aparte ruimtes.

Jongeren Breakdance Workshop - ook beschikbaar voor Kinderen

Prijs Breakdance Workshop

Boek de Breakdance Workshop op je eigen locatie vanaf 325 euro, inclusief reis- en materiaalkosten, exclusief eventuele parkeerkosten en vrijgesteld van btw voor deelnemers jonger dan 21 jaar.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en een prijsopgave. Vul hier het korte contactformulier in, of ga naar de uitgebreide contactpagina.

Bellen is vaak sneller (en leuker) op +31 (0)85-2016684.

Betalen met de cultuurkaart
maX Music is acceptant van de Cultuurkaart. Dit betekent dat je als school een deel van de workshopkosten of zelfs het complete bedrag kunt betalen met deze kaart die je bij het CJP kunt aanvragen.

Vraag snel informatie aan

Ja, houd mij op de hoogte van:
CAPTCHA
Het volgende veld is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.